Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 9 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Straf Baker Tilly leidt tot onderzoek naar boetebeleid belastingadviseurs
Baker Tilly is met een boete van € 20.000 voldoende bestraft voor het faciliteren van belastingontduiking. Dat vindt staatssecretaris Vijlbrief van Financiën. Hij gaat wel onderzoeken of het boetebeleid voor belastingadviseurs streng genoeg is.
Lees verder »
Waarschuwing AA voor achterwege laten wettelijke reserves
Een AA die in jaarrekeningen geen wettelijke reserves heeft aangehouden in verband met activering van immateriële vaste activa, heeft van de Accountantskamer een waarschuwing gekregen. De klagende onderneming had nog andere klachten, maar die zijn ongegrond verklaard. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, ben jij klaar voor 2021?

De wereld van de accountant verandert snel: administratieve processen digitaliseren en het werk wordt steeds verder geautomatiseerd. Om relevant te blijven voor klanten is innovatie een must. Ontdek hoe je extra waardevol kunt zijn voor klanten en kijk waar je kan groeien.

Download trendrapport »
Special over het nieuwe PE-stelsel | Gratis magazine
Per 1 januari 2021 gaan alle accountants werken met het nieuwe PE-stelsel. Uit onderzoek onder het AV-panel blijkt dat 2/3 van de MKB-accountants te weinig weet van het nieuwe stelsel. Reden voor Accountancy Vanmorgen om een online magazine over het PE-systeem te maken met ervaringen van gebruikers, tips van deskundigen en presentaties van praktische oplossingen […]
Lees verder »
Box 3-rendement blijft voer voor discussie
In de jaren 2013 tot en met 2016 was het mogelijk om met sparen een rendement van 1,2% te halen op spaargeld, laat staatssecretaris Vijlbrief nogmaals weten aan de Tweede Kamer. CDA-lid Omtzigt neemt daar nog geen genoegen mee en gaat deze week weer het debat aanzwengelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je samenwerken en detacheren zonder btw?

Hoe voorkom je dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kun je btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels praat je bij op 11 november.

Lees verder »
Belastingdienst: neem KOR in overweging
De Belastingdienst spoort kleine ondernemers die omzetverlies lijden door de coronacrisis aan om goed na te gaan of zij komende jaren gebruik willen maken van de kleineondernemersregeling (KOR).
Lees verder »
Gebruiker controleerde zelf pinnen met zakelijke pas: schade 17.000 euro
Een 28-jarige medewerkster van een zorginstelling is veroordeeld tot een werkstraf omdat ze voor duizenden euro’s privé-aankopen had gedaan op kosten van haar werkgever. Ze was zelf verantwoordelijk voor de controle op het gebruik van een gezamenlijke bankpas.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Talloze mogelijkheden in alternatieve financieringen

Wat zijn de mogelijkheden wanneer je als ondernemer niet bij de bank terecht kunt voor een passende bedrijfs- of vastgoedfinanciering? Je leest het in onderstaand blog van Jack Zwarthoed en Kees Kiemel van Credion Heerhugowaard.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Drie tools voor optimale efficiëntie en controle over de backoffice

In dit blog kaarten we enkele voorbeelden van handige backoffice tools aan die jou en het team kunnen helpen om de samenwerking te versterken, de automatisering verder te verhogen, maximale winstmarges te behalen, én daarbij grip te krijgen of te behouden op alle backoffice werkzaamheden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Vervalste facturen kwamen van boekhouder’ vindt hof niet geloofwaardig
Wet moet betere man-vrouw verhouding in top bedrijfsleven regelen
Bedoeling niet van belang bij beoordeling of arbeidsrelatie arbeidsovereenkomst is
OPLEIDINGEN
Stap voor stap je kantoor digitaliseren – begin vandaag!
Fiscount
10 november 2020
Lunch & Learn: Derdenverklaring NOW
Accountancy Vanmorgen
23 november 2020
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
17 december 2020
VACATURES
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
IT-auditor
CROP
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN