Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 19 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Frauderende belastingadviseur ontloopt celstraf vanwege verkeerde tenlastelegging
Een belastingadviseur die voor derden opzettelijk onjuist aangiftes inkomstenbelasting deed en daarvoor aanvankelijk een gevangenisstraf van 14 maanden kreeg, wordt na een arrest van de Hoge Raad ontslagen van alle rechtsvervolging.
Lees verder »
Tegemoetkoming ondernemers bij fors omzetverlies door hoogwater
Limburgse en Brabantse ondernemers die door het hoogwater van vorige zomer fors omzetverlies hebben geleden, kunnen vanaf 24 oktober een beroep doen op een speciale tegemoetkomingsregeling. Dat schrijft minister Adriaansens (EZK), die de Tweede Kamer in een brief informeert over de voortgang van de afhandeling van omzetschade door de wateroverlast in Limburg en Noord-Brabant van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Budgetteren? Zo doe je dat….

2023 komt er aan, wat valt er zakelijk te verwachten? Wat zijn kansen, wat bedreigingen? Hoe zien de inkomsten en uitgaven eruit? Kan er geïnvesteerd worden? Daarom maak je prognoses en stel je budgetten op.

Ingewikkeld? Welnee! Bekijk het gratis webinar van Speedbooks® rapportagesoftware. Maak eenvoudig heldere en betrouwbare prognoses, waarmee je jouw adviesrol extra verdieping geeft.

Naar gratis webinar budgetteren »
Beroepsorganisatie kan mkb-accountants ondersteunen bij data science vraagstukken
Op 6 oktober vond bij de NBA een minicongres plaats over data science en mkb-accountants. Tijdens dit minicongres werd het onderzoeksrapport Data science in de mkb-praktijk gepresenteerd. Dit rapport bevat veel aanbevelingen voor de beroepspraktijk van de mkb-accountant om data science te gebruiken voor het verhogen van de toegevoegde waarde en de kwaliteit van de […]
Lees verder »
Zes ondernemers verdacht van belastingfraude via factuurvervalsing
De FIOD heeft zes mannen uit Apeldoorn, Gemeente Albrandswaard, Schiedam, Hardinxveld-Giessendam, Maassluis en Heemstede. Het zestal en zeven aan hen gelieerde vennootschappen worden verdacht van grootschalige belastingfraude, witwassen en valsheid in geschrifte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De per 1 juli 2021 aangepaste btw-regels voor internetverkopen zijn niet eenvoudig

Naast de normale btw aangifte zijn er drie nieuwe rapportages bijgekomen: de invoerregeling, de Unieregeling en de niet-Unieregeling. In welke aangifte moet je wat rapporteren? Marja van de Oetelaar vertelt op 2 november de do’s en don’ts en bespreekt de eerste ervaringen/problemen met het nieuwe systeem.

Lees verder »
AV3 2022 | Planningssoftware: rust in je kantoor
Offsoo ontwikkelt planningssoftware voor accountants- en administratiekantoren. De tool biedt daarnaast koppelingen met urenregistratie en CRM. Medeoprichter Remko Tel vertelt over het ontstaan van Offsoo en de waarde die het pakket heeft in tijden van hoge werkdruk en een krappe arbeidsmarkt.
Lees verder »
Bank- en spaartegoeden vorig jaar sterk toegenomen
Nederlandse huishoudens hadden begin 2021 in totaal 362 miljard euro aan bank- en spaartegoeden. Dat is 32 miljard euro meer dan een jaar eerder, meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Sinds het uitbreken van de coronacrisis sparen mensen meer dan daarvoor.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, met deze tips ben jij volledig in control

Krapte op de arbeidsmarkt, doorgaans veranderende wet- en regelgeving, de veranderende vraag van ondernemers, concurrentie. Het beroep accountant kan druk, uitdagend en complex zijn. Des te belangrijker dat jouw kantoor volledig in control is, zodat je rust en ruimte creëert om: de werkdruk altijd de baas te zijn; je doorgaans te verdiepen in actuele wet- […]

Lees verder »
Valt een accountant onder de Wwft als penningmeester bij een vereniging?
Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) heeft een standpunt ingenomen over de vraag of een accountant onder de Wwft valt als hij of zij in privé penningmeester is bij een vereniging. De toezichthouder kreeg daarover een vraag van een accountant.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemer mocht bij TVL-aanvraag toch vertrouwen op informatie website NBA
ABN Amro mag tenaamstelling bankrekening klant met bijnaam niet zomaar wijzigen
Vrije ruimte in 2023 tijdelijk omhoog naar 3 procent
Tweede Kamer zeer bezorgd over box 3-heffing
OPLEIDINGEN
Cursus Het UBO-register en privacy-structuren
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
2 november 2022
NVKS, toelichtingen en je kwaliteitssysteem
Fiscount
3 november 2022
Grenzen stellen (aan veeleisende mensen/collega’s)
NBA Opleidingen
7 november 2022
VACATURES
Consultant Corporate Finance – Nieuwegein
CROP
Nieuwegein
Belastingadviseur BTW – Venlo
Flynth
Venlo
Intern Controller/ Auditor – Heerde
Gemeente Heerde
Heerde
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN