Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Toch nog drie maanden langer uitstel van belastingbetaling
Het kabinet geeft ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis alsnog drie maanden extra uitstel van het betalen van belastingen. Het uitstel liep aanvankelijk op 1 juli af, maar wordt nu verlengd naar 1 oktober.
Lees verder »
KPMG opnieuw in top 3 meest waardevolle merken van Nederland
KPMG consolideert voor het zevende jaar op een rij de nummer 2 positie in de lijst van meest waardevolle merken die BrandFinance jaarlijks publiceert. Dit onafhankelijke instituut gevestigd in het Verenigd Koninkrijk evalueert elk jaar de waarde van meer dan 5000 merken in 46 landen wereldwijd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb je ruime ervaring met de Werkkostenregeling binnen gemeenten, maar wil je een update?

Laat je dan op 29 juni in 2 uur bijpraten door Casper Mons over arbeidsverhoudingen, vergoedingen en verstrekkingen, corona, thuiswerken, administratieve aspecten, mobiliteit en jurisprudentie. Naast de algemene ontwikkelingen hoor je wat er specifiek bij gemeenten speelt op dit gebied.

Lees verder »
Personalia | Baker Tilly benoemt voormalig PwC’er Arno Pouw tot lid Raad van Commissarissen
Arno Pouw  is toegetreden tot de Raad van Commissarissen van Baker Tilly. Hij is op 27 mei door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders benoemd. Peter van der Zanden is teruggetreden als lid van de Raad van Commissarissen.
Lees verder »
Meeste bedrijven hadden geen extra extern vermogen nodig vanwege corona
Verreweg de meeste bedrijven hebben er geen behoefte aan gehad om vanwege de coronacrisis aanvullend extern vermogen aan te trekken. Horecabedrijven trokken het vaakst vermogen aan om aan de betalingsverplichtingen te kunnen voldoen. Bedrijven in verhuur en handel van onroerend goed trokken tijdens de coronacrisis het vaakst extern vermogen aan voor investeringen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Stel aftrek in 2020 veilig van lijfrentepremie bij omzetting oudedagsreserve
Heb je klanten die hun oudedagsreserve willen omzetten in een lijfrente bij een bank of verzekeraar en de lijfrentepremie nog in hun IB-aangifte 2020 in…
Lees verder »
Familiebedrijven gaan vaak beter om met crisisperiodes
Familiebedrijven zijn tijdens een crisis strategisch koersvaster dan niet-familiebedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van Erasmus Centre for Family Business (ECFB), BDO en Rabobank. Hoewel nagenoeg alle organisaties in crisissituaties bezuinigen, investeren familiebedrijven vooral in het interne bedrijfsbelang, blijkt uit het rapport.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 competenties van de mkb-accountant als adviseur

Dat het accountancyvak verandert is niets nieuws onder de zon. Dit geldt niet alleen voor de backoffice (automatisering, digitalisering), maar ook voor de frontoffice. Van medewerkers in de frontoffice wordt namelijk steeds meer een adviserende rol verwacht. En dat vraagt ook om andere competenties. In dit blog lees je over welke 7 competenties de mkb-accountant […]

Lees verder »
Boekhoudkundige onderbouwing ministeries regelmatig niet op orde
Meerjarenramingen in de begrotingen van ministeries zijn soms gebaseerd op onjuiste of gedateerde veronderstellingen. Het parlement krijgt daardoor onvoldoende zicht op hoeveel geld er nodig is om bestaand beleid uit te voeren. Ook is onduidelijk hoeveel geld er op korte en lange termijn beschikbaar is voor eventuele alternatieve bestedingen binnen de begrotingen.
Lees verder »
Accountant adviseerde over bedrijfsverkoop waar zijn werkgever financieel belang bij had
Een AA stond een klant als financieel adviseur bij tijdens een verkooptraject, terwijl het accountantskantoor waar de accountant werkt nog een forse openstaande vordering op de klant had en dus belang had bij de verkoop. Daarnaast trad hij tegelijkertijd als samenstellend accountant op voor de klant.
Lees verder »
Komt ie-er of komt-ie er niet?
De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Komt-ie er of komt-ie er niet? Waarom is het verzekeraars eigenlijk niet gelukt om de groep zzp’ers massaal aan zich te binden? En hoe kijken zij naar deze op te tuigen verplichte publieke voorziening? AOV-experts Yoram Schwarz van Movir en Ewout Hollegien van a.s.r. reageren.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Toelichting omzetbegrip in de NOW met voorbeelden
Onderscheid dga en werknemers bij NOW niet ongerechtvaardigd
STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingsuitgaven: een update
‘Tegenbewijsregeling box 3 onmogelijk, volgend kabinet moet naar heffing werkelijk rendement’
OPLEIDINGEN
Transacties agrarisch vastgoed en de landbouwvrijstelling
Fiscount
30 juni 2021
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
Deelnemingsvrijstelling en liquidatieverlies – digitaal
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
VACATURES
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN