Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Top 30 Accountantskantoren: Zonnige tijden voor corona
Voor de 15e keer presenteren we de top 30 accountantskantoren. Het globale beeld is ‘zonnig’. Zeker wanneer we naar de omzetperformance in 2019 van de top 30 kantoren kijken. Daarnaast hebben we dit jaar opnieuw de ‘audit top 30’. We zetten de meest in het oog springende zaken op een rij.
Lees verder »
‘Explosieve stijging accountantskosten kleinere beursfondsen, tekort aan OOB-accountants prijsopdrijvend’
De kosten voor de jaarrekeningcontrole bij Nederlandse kleine en middelgrote beursfondsen zijn tussen 2014 en 2019 gemiddeld 129,6 procent gestegen. Dat blijkt uit onderzoek dat de Vereniging MidkapNL heeft laten verrichten. De belangenvereniging voor kleinere beursfondsen noemt de uitkomsten schokkend en een overtuigend bewijs van marktfalen in de accountancysector.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis inschrijven

De AV-week is bijna voorbij maar je kunt je nog inschrijven voor deze interessante sessie over samenstellen, communiceren, tussentijds rapporten, jaarrekening en adviseren vanuit 1 platform. Het kan allemaal met Silverfin. De sessie begint om 15:00 uur dus je kunt er nog bij zijn!

Lees verder »
Tweede Kamer wil langer uitstel terugbetaling belasting
De Tweede Kamer wil langer uitstel van belastingbetaling voor ondernemers. Tijdens het debat over het derde steunpakket dienden VVD en D66 donderdag een motie in die de terugbetalingstermijn verruimt van 24 naar 36 maanden. Ook willen deze partijen de termijn pas in laten gaan op 1 juli 2021, in plaats van 1 januari 2021.
Lees verder »
Tijdelijke urenuitbreiding verwerken in de loonaangifte
Een werknemer met een arbeidsovereenkomst waarvoor de lage WW-premie geldt krijgt een tijdelijke urenuitbreiding. Hoe verwerk je dat in de loonaangifte?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit moet je beslist weten van het levenstestament en executele

Bernard Schols vertelt wat je moet weten van de executeur en zijn rol bij erfeniskwesties. Daarna praat Chanien Engelbertink je bij over het levenstestament en de levensexecuteur. Deze fenomenen zijn namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Je hoort op 1 oktober de do’s en don’ts aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Witwasonderzoek FIOD na FIU-melding ongebruikelijke transacties
De FIOD meldt een witwasonderzoek te hebben ingesteld dat zich richt op een 55-jarige man uit Barendrecht en een 52-jarige man uit Hendrik Ido Ambacht. Zij zouden grote contante bedragen hebben gestort en omgewisseld bij banken en casino’s. Het bedrag loopt in de miljoenen.
Lees verder »
Wetsvoorstel aanvullende bronbelasting op dividendstromen in consultatie
Het kabinet kondigde in mei aan dat het nog voor het einde van de huidige kabinetsperiode maatregelen uitwerkt voor een aanvullende bronbelasting op – op dit moment nog vaak onbelaste – dividendstromen naar laagbelastende landen per 2024. Vandaag start de internetconsultatie van het wetsvoorstel waarmee deze maatregelen ingevoerd moeten gaan worden.
Lees verder »
Waarom invorderingsrente nihil blijft en belastingrente niet
Het tijdelijk verlagen van de invorderings- en belastingrente kost de schatkist 276 miljoen euro. Maar dat had ook 149 miljoen meer kunnen zijn. Dat blijkt uit antwoorden van minister Hoekstra op Kamervragen.
Lees verder »
‘De kracht van Visma.net Accountancy is de flexibiliteit’
De wereld verandert, de techniek verandert. Alles gaat sneller. Ook klanten veranderen. Ze worden wijzer en kunnen meer zelf, willen meteen een antwoord. En dat 24/7. Hoe kunnen accountants hierop inspelen? ‘Door hun klantwaarde te optimaliseren,’ zegt Richard Scheper, Managing Director bij Visma. ‘Met ons nieuwe platform Visma.net Accountancy kunnen accountantskantoren hun toegevoegde waarde tonen […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met raad en daad: drie manieren voor passend klantadvies

We weten de boekhouding steeds meer te automatiseren. Dat houdt in dat veel van de standaard backoffice werkzaamheden sneller en eenvoudiger uitgevoerd worden. Voor accountants betekent dat tijdsbesparing en meer ruimte voor adviserende werkzaamheden. Dit is een blijvende trend en ook online lees je vaak over dat adviseren the next big thing is. Maar hoe […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bergen op Zoom is boze boekhouder zat
Exact koopt Belgische Officient
Utrechtse spooktrap bestaat, maar hoe verder met de spooknota?
Fred de Jong: ‘Accountant moet adviesrol claimen bij verduurzaming MKB’
OPLEIDINGEN
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
30 september 2020
De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
7 oktober 2020
De aangifte erfbelasting uitgediept
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN