Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 2 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Top InnoConcepts misleidde Deloitte opzettelijk: voorwaardelijke celstraffen
De top van het inmiddels failliete InnoConcepts heeft opzettelijk informatie verzwegen tegenover Deloitte, waardoor over 2006 en 2007 onware jaarcijfers werden gepubliceerd. Dat heeft de rechtbank Amsterdam geoordeeld in de strafzaak tegen oud-commissaris Fred L. en de voormalige directeuren Peter T. en Cees van der J. van het beursfonds.
Lees verder »
‘Als accountantskantoor kun je niet groeien als je medewerkers stuurt op maximale declarabiliteit’
Volgens scheidend directeur John Verhagen van ABAB Accountants en Adviseurs wordt er in de sector teveel nadruk gelegd op declarabele uren. Onverstandig vindt hij, want je kunt niet groeien als je scherp stuurt op een maximaal declarabele personeelsbezetting. Verhagen blikt terug op twaalf jaar als voorzitter van de raad van bestuur. Een afscheidsinterview.
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
Bijtelling auto van de zaak bij niet-zakelijk gebruik
Als een werknemer na het einde van de dienstbetrekking nog in een auto van de zaak rijdt is geen sprake meer van zakelijk gebruik. Dit is ook zo bij ziekte en loopbaanonderbreking. In de handreiking privégebruik auto lees je wat de gevolgen zijn voor de bijtelling.
Lees verder »
Blog | Fiscaal optimaal is niet altijd de juiste oplossing
Als zelfstandig ondernemer en financieel planner kom ik regelmatig klanten tegen die ‘pensioen’ opbouwen of hebben opgebouwd in hun IB-onderneming.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 11 februari bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Vijlbrief: ook zwarte lijsten bij inkomstenbelasting
Niet alleen bij de kinderopvangtoeslag, maar ook bij de inkomstenbelasting zijn zwarte lijsten gehanteerd waardoor mensen veel te hard werden aangepakt. Dat heeft staatssecretaris Vijlbrief van Financiën maandag gemeld aan de Tweede Kamer
Lees verder »
Detailhandel haalt veel meer omzet uit internetverkopen
De detailhandel heeft in het vierde kwartaal van 2020 liefst 55,6 procent meer omzet via internet behaald dan een jaar eerder. Dat is de sterkste groei sinds het CBS in 2014 over de onlineverkopen ging publiceren. Ondernemers in de detailhandel zijn pessimistisch over de ontwikkeling van de omzet en het economisch klimaat in het eerste […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jan Wietsma: ‘Belang klant zwaarder laten wegen bij nieuwe IT’

Welke belangrijke ontwikkelingen en trends op technologisch gebied hebben impact op kantoren en waar gaat het naartoe? In het nieuwe rapport van Silverfin ‘Focus on Connected Accounting’ delen Jan Wietsma (namens de NBA) en vijf andere experts uit de branche hun visie op de huidige stand van zaken van IT in accountancy.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De Coop & Haegen Accountants: ‘Van jaarrekening naar toekomstgericht advies’

De Coop & Haegen Accountants ontwikkelt zich steeds verder van een reactieve naar proactieve dienstverlener. Dit bereiken zij door steeds mee te gaan met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatisering. Hierdoor houdt De Coop & Haegen meer tijd over voor het echte advieswerk en stellen zij de klant in staat om gegevens makkelijker […]

Lees verder »
Salarissen in accountancy stagneren, maar strijd om talent blijft
De salarissen in de accountancy- en financiële sector zijn na jaren van groei gestagneerd, signaleert recruiter Robert Walters op grond van zijn salarisgids 2021. Bij starters is het salaris zelfs teruggevallen. 
Lees verder »
Twaalf beursbedrijven zitten zonder accountant
Met het jaarverslagenseizoen op komst hebben twaalf bedrijven met een notering aan de Amsterdamse beurs nog geen accountant gevonden. Dat meldt beleggersvereniging VEB. Die wil opheldering, want: ‘Geen controle betekent geen jaarrekening en dat betekent extra risico voor beleggers’.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Online gokken met onterechte coronasteun: FIOD houdt drie mensen aan
NBA reageert op notitie rechtmatigheidsverantwoording decentrale overheden
Deltaplan belastingen moet circulaire economie een zet geven
DNB: trustkantoren beheersen integriteitsrisico’s nog onvoldoende
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk
Accountancy Vanmorgen
9 maart 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Customer Success Manager
Yuki
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN