Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 7 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vordering gebruikersgegevens Museumkaart door fiscus was terecht
De stichting Museumkaart heeft bij het Gerechtshof Amsterdam ook in hoger beroep bakzeil gehaald in een zaak die het aanspande tegen de Staat over het verstrekken van door de Belastingdienst gevraagde gegevens over een museumkaarthouder.
Lees verder »
DNB: nog onduidelijk of regelgeving toereikend is voor nieuwe generatie crypto’s
Nieuwe stablecoin-initiatieven als Libra introduceren een breed scala aan risico’s, constateert De Nederlandsche Bank (DNB). Zo bestaan zorgen over witwassen en terrorismefinanciering, belastingontduiking, privacy, mededinging, en consumentenbescherming.
Lees verder »
Advertorial: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier.

Advertorial: 7 tips voor fiscale optimalisatie

Het vierde kwartaal biedt nog ruimte om een aantal fiscale optimalisaties bij klanten bespreekbaar te maken. In dit e-book krijg je 7 praktische tips die je helpen bij het nog beter bedienen van je klanten.

Download het e-book en doe er je voordeel mee.

Transitievergoeding vanaf eerste dag arbeidsovereenkomst per 2020
Een werknemer heeft met ingang van 1 januari 2020 vanaf de eerste dag van zijn arbeidsovereenkomst recht op een transitievergoeding bij ontslag. De berekening van de transitievergoeding gaat onder de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) vanaf 1 januari 2020 als volgt:
Lees verder »
ABAB publiceert fiscale eindejaarstips
ABAB heeft een reeks fiscale eindejaarstips online gezet. De publicatie van het accountantskantoor bevat fiscale tips en aandachtspunten voor ondernemers voor IB-ondernemers, vpb-ondernemers, directeuren-grootaandeelhouders en werkgevers.
Lees verder »
‘Opleving op hypotheekmarkt’
De hypotheekmarkt heeft het beste derde kwartaal sinds 2007 achter de rug. Volgens consultancybureau IG&H is de markt in de zomerperiode flink gegroeid en bereikten banken met hypotheken hun hoogste marktaandeel sinds 2013, ondanks dat ING en en Rabobank iets aan terrein verloren.
Lees verder »
Consulent voert dubieuze aftrekposten op, navordering terecht
Aftrekposten zonder bewijs die door een belastingadviseur in de aangifte van een cliënt zijn opgevoerd, mogen leiden tot een navorderingsaanslag, aldus een uitspraak van Rechtbank Den Haag.
Lees verder »
Eindoffensief aanmelden KOR
De Belastingdienst zet een eindoffensiefje in om er bij kleine ondernemers en organisaties in te kloppen, dat ze snel moeten zijn, willen ze nog gebruikmaken van de vernieuwde kleine ondernemersregeling (KOR).
Lees verder »
Stukken aanleveren bij stagiair: komt niet goed
Een werkgever die verzuimde loonstroken en urenstaten van vier deeltijdkrachten tijdig in te leveren, heeft terecht een boete gekregen, vindt Rechtbank Rotterdam.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar!

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor de scherpste prijs! Vanuit één online pakket verzorg je met minimale inspanning aangiften voor o.a. IB, Vpb, VIA, VA en toeslagen. Avanzer Aangifte is nu gratis tot het einde van het jaar, je kan dus nu extra voordelig overstappen. Vraag de gratis demo aan!

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo verander je van financieel expert in een winstadviseur

‘Niemand zit te wachten op de jaarrekening van vorig jaar’, zegt Femke Hogema. Ze is financieel trainer en auteur van De Winstadviseur. Haar boodschap aan alle accountants en boekhouders is: ‘Als je relevant wilt blijven voor je klanten, dan moet je ze gaan helpen om hun doelen te bereiken.’ Hoe je dat met succes doet? […]

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
Cursus Vennootschapsbelasting voor gemeenten in de praktijk
Fiscaal Vanmorgen
27 november 2019
Arbeid en Recht (4)
Fiscount
18 november 2019
VACATURES
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Ervaren Assistent Accountant | Accounting Products
Auren
Amstelveen
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN