Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 28 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Tweede tuchtzaak: KPMG blijft achter accountants in Imtech-zaak staan
De Acountantskamer buigt zich vandaag over de zaak van drie (voormalige) KPMG-accountants. Zij zijn voor de tuchtrechter gesleept door de curatoren van het failliete Imtech. Een veroordeling zou de weg openen voor een megaclaim tegen KPMG.
Lees verder »
Debat over accountancy: vanaf 14:00 livestream
Het algemeen overleg over accountancy in de Tweede Kamer begint vandaag om 14:00 uur. Het debat stond gepland voor april, maar kon in verband met corona niet doorgaan. De vaste commissie van Financiën buigt zich onder meer over het rapport van de Commissie Toezicht Accountancysector. Het overleg duurt tot 17:00 uur.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Business-changing cloudplatform voor accountants én cliënten

Visma.net Accountancy is een innovatieve oplossing voor middelgrote en grote accountantskantoren en biedt de meest uitgebreide financiële set functionaliteit. Het platform maakt het mogelijk om diensten volledig zelf vorm te geven en op maat aan te bieden aan cliënten. De software ondersteunt kantoren die zich willen onderscheiden bij de transitie naar een online samenwerking. Meer weten? Kijk dan op onze website.

Lees verder »
NH Dagblad schakelt RA in: ‘Tata Steel betaalde nooit winstbelasting’
Tata Steel IJmuiden heeft ondanks dat het al jaren grote winst maakt, sinds 2007 nooit vennootschapsbelasting betaald in Nederland. Dat onthult het Noordhollands Dagblad die hiervoor samenwerkte met een registeraccountant. Zijn of haar naam wordt niet bekendgemaakt.
Lees verder »
Ook accountantskosten woningcorporaties flink gestegen
Nadat vrijdag alarm werd geslagen over een explosieve stijging van de accountantskosten van small en midcap-fondsen, trekt nu ook branchevereniging Aedes aan de bel. Woningcorporaties zouden ruim een derde meer betalen voor de controle op de jaarrekening dan in 2014.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Zo breng jij de ondernemer in kaart

Ken jij je klant écht? Succesvol samenwerken begint bij wederzijds begrip. Hoog tijd om jouw ondernemers in kaart te brengen. Geen idee waar je moet beginnen? Aan de hand van de stappen in deze infographic leer je jouw klanten kennen. Zo kan jij hen nog beter proactief adviseren wanneer nodig. Download de infographic en ga direct aan de slag!

Lees verder »
40 serieuze verdenkingen van fraude bij noodsteun
De afgelopen maanden zijn er zo’n 900 meldingen over mogelijke fraude met steunmaatregelen binnengekomen bij de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Inspectie SZW). In veertig gevallen is een onderzoek gestart. Bij voldoende bewijs kunnen zij leiden tot strafrechtelijke vervolging.
Lees verder »
‘Accountantskosten small caps zijn niet verdubbeld’
De kosten voor de jaarrekeningcontrole bij Nederlandse kleine en middelgrote beursfondsen zijn de afgelopen jaren explosief gestegen, meldde de Vereniging MidkapNL vrijdag. De belangenvereniging noemde de uitkomsten ‘schokkend en een overtuigend bewijs van marktfalen in de accountancysector.’ Dat ligt echter behoorlijk anders, betogen Prof. Dr. Jan Bouwens en Tjibbe Bosman (MSc) in een uitgebreide reactie […]
Lees verder »
NBA gaat continuïteits- en fraudeverantwoording in controleverklaring verplichten
De NBA gaat de komende tijd ‘vanwege de zwaarwegende maatschappelijke belangen’ het accent leggen op fraude en (dis)continuïteit. De beroepsorganisatie gaat het accountants daarom op korte termijn verplichten om continuïteits- en fraudeverantwoording in de controleverklaring op te nemen. Dat kondigt voorzitter Marco van der Vegte aan in een brief aan de vaste Kamercommissie voor Financiën
Lees verder »
Top 30 Accountantskantoren: Zonnige tijden voor corona
Voor de 15e keer presenteren we de top 30 accountantskantoren. Het globale beeld is ‘zonnig’. Zeker wanneer we naar de omzetperformance in 2019 van de top 30 kantoren kijken. Daarnaast hebben we dit jaar opnieuw de ‘audit top 30’. We zetten de meest in het oog springende zaken op een rij.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De werkkostenregeling (WKR): wat zijn precies de regels?

De werkkostenregeling (WKR). Het is alweer meer dan vijf jaar verplicht voor alle werkgevers – sinds 1 januari 2015 – maar het blijft een lastig onderwerp. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fred de Jong: ‘Accountant moet adviesrol claimen bij verduurzaming MKB’
Veel werkgevers weigeren transitievergoeding uit te betalen
Vijlbrief: fiscaal stimuleren van emissievrije auto’s niet ondoelmatig en duur
Ministerraad stemt in met wetsvoorstel plan van aanpak witwassen
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren Livestream Training *nieuw*
NBA Opleidingen
30 september 2020
Cursus Levenstestament en executele
Fiscaal Vanmorgen
1 oktober 2020
NOW-samenstellingsverklaring
Fiscount
7 oktober 2020
VACATURES
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN