Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 24 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Uitgebreide Tegemoetkoming Vaste Lasten gaat van start
Vanaf woensdag 25 november om 12.00 uur kan een aanvraag worden gedaan voor de verbrede Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb, de zogenoemde TVL Q4 2020. Daarvoor komen alle mkb-ondernemers in aanmerking die in het laatste kwartaal van 2020 direct of indirect geraakt worden door de verschillende kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen.
Lees verder »
PwC: voortbestaan modeketen Esprit onzeker
Zowel controlerend accountant PwC als Esprit zijn er niet zeker van dat de bekende modeketen kan blijven bestaan, blijkt uit de jaarcijfers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Workshop High performance leadership

30 november 2020– online – PE 2
Is uw team het beste team van heel uw organisatie? Zo niet, waarom niet? De workshop high performance leiderschap geeft u praktisch handvaten om alles te halen uit alles wat uw team al heeft. U leert over de vijf elementen die een high performance team kenmerken en wat dat van u en uw team vraagt als u virtueel samenwerkt.

Meld u nu aan voor deze workshop »
Fiscale eindejaarstips voor werkgevers
Op zoek naar fiscale eindejaarstips voor werkgevers? Denk bijvoorbeeld aan de WKR, LIV, LKV en de 30%-regeling. Een aantal tips op een rij:
Lees verder »
Road 2 BI en Eshuis Accountants en Adviseurs samen verder
Road 2 BI uit Hengevelde en Eshuis Accountants en Adviseurs met kantoren in Almelo, Enschede en Nijkerk gaan vanaf 1 januari 2021 samen verder, melden beide bedrijven. Road 2 BI is het Business Intelligence (BI)-bedrijf van IT auditor Jörgen Peerik.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis whitepaper “Het toekomstbestendige accountantskantoor”

De transitie naar een datagedreven organisatie vraagt flexibiliteit en creativiteit van kantooreigenaren, medewerkers én klanten. In deze whitepaper laten we zien welke nieuwe diensten, services en businessmodellen voor het accountantskantoor kunnen ontstaan door uit te gaan van de behoeftes van de klant en de data die voorhanden is.

Download hier de whitepaper »
‘Creëer extra fiscale voordelen voor thuiswerkmiddelen’
Het kabinet moet snel met een thuiswerkvisie komen, inclusief fiscale voordelen voor thuiswerkmiddelen en een eenmalig fiscaal voordeel voor een thuiswerkcoach. Werkgevers zouden bovendien moeten gaan werken aan een structureel thuiswerkbeleid.
Lees verder »
AFM: verslaggeving over gevolgen coronacrisis moet duidelijker
De gevolgen van de coronacrisis komen nog niet altijd duidelijk naar voren in de halfjaarlijkse financiële verslaggeving van beursgenoteerde ondernemingen. Dat constateert de AFM op basis van onderzoek.
Lees verder »
PE-special
CROP wil PE integreren in loopbaanmodel

Een verbetering, maar wel een die een aardige puzzel oplevert. CROP wil het nieuwe PE-stelsel integreren met het eigen loopbaanmodel, vertelt Henk Rompelman. Hij is medewerker Vaktechniek bij deze middelgrote accountants- en adviesorganisatie en legt uit wat bij zijn bedrijf de voornemens en accenten zijn.

Lees verder »
Rittenregistratie houdt geen stand voor rechter
De rechter acht het niet waarschijnlijk dat iemand zich nog precies herinnert waar hij vijf jaar geleden allemaal naartoe gereden is. En helemaal niet via welke omweg.
Lees verder »
Boete voor niet voldoen aan PE-verplichting: 70 euro per uur
Een voormalig RA en een AA moeten boetes betalen van gezamenlijk meer dan € 12.000 omdat zij niet hebben voldaan aan de PE-verplichtingen. Ze hebben daarmee studiekosten vermeden die collega-accountants wel hebben gemaakt, oordeelt de Accountantskamer. Die stelt de boete per gemist uur op € 70.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
44% van de ICT-projecten mislukt. Zo zorg je dat jouw ICT-project wél slaagt

Het belang van ICT bij accountantskantoren neemt fors toe. Accountants- administratie- en belastingadvieskantoren, die aangesloten zijn bij de NOAB en Fiscount, investeren massaal in ICT.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Weekers: ‘Top Belastingdienst stelselmatig niet geïnformeerd’
Administratiekantoor Marshoek: tabaksverbod nekslag voor kleine buurtsuper
KroeseWevers neemt MTN over
EY stopt controle jaarcijfers DGB
OPLEIDINGEN
Workshop high performance leiderschap *nieuw*
NBA Opleidingen
30 november 2020
Actualiteiten btw – deel 1
Register Belastingadviseurs
31 december 2020
Webinar: Arbeid en Recht (4)
Fiscount
14 december 2020
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Director assurance / externe accountant
CROP
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN