Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 4 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Curator modeketens onderzoekt mogelijke dubbelrol accountant
Curator Kees van de Meent gaat onderzoek doen naar de rol die accountant Tim Everts heeft gespeeld in de afwikkeling van het faillissement van de Belgische modeketens Miss Etam, Steps en Claudia Sträter.
Lees verder »
Uitstel belastingbetaling verlengd tot 1 januari
Het kabinet heeft besloten dat ondernemers nog tot 1 januari 2021 een beroep kunnen doen op het versoepelde uitstelbeleid voor de betaling van belastingschulden. Dat melden de staatssecretarissen Vijlbrief en Van Huffelen van Financiën in een Kamerbrief.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Abonneer vóór 15 november en ontvang een gratis editie!

• Coronanummer + 6 PE gratis bij een abonnement met toetsen!
• Facturatie pas per januari 2021
• Actie loopt tot 15 november en is eenmalig

Aanmelden »
Tweede Kamer stuurt aan op uitbreiding noodsteun
Een meerderheid in de Tweede Kamer lijkt vanwege de dinsdagavond aangekondigde nieuwe maatregelen tegen het coronavirus te koersen op uitbreiding van de noodsteunmaatregelen voor getroffen ondernemers. Dat bleek dinsdag tijdens het Kamerdebat over de eerder aangekondigde aanvullingen van het kabinet op het derde steunpakket.
Lees verder »
CROP accountants & adviseurs voegt interim services aan dienstverlening toe
Op 2 november 2020 is CROP interim services gestart, meldt het accountantskantoor. Guido van Aarle en Annemiek Kale gaan samen met CROP accountants & adviseurs een extra service toevoegen aan het palet voor ondernemers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Hoe kun je samenwerken en detacheren zonder btw?

Hoe voorkom je dat btw een grote kostenpost wordt bij het samenwerken en het detacheren van personeel? Hoe werkt de doorbelasting van kosten en hoe kun je btw-voordelen behalen? Hoe werkt de btw-koepelvrijstelling en wat zijn recente ontwikkelingen op dit gebied? Wat zijn de uitzonderingen om personeel btw-vrij te detacheren? Joep Swinkels praat je bij op 11 november.

Lees verder »
‘Subsidie nodig voor stimuleren innovatie in het mkb’
Voor het stimuleren van procesinnovatie door mkb-bedrijven is een nieuwe regeling nodig. Daarnaast moet digitalisering in het mkb worden aangejaagd.
Lees verder »
Welke extra maatregelen worden er genomen tegen corona?
Het kabinet kondigde dinsdagavond aan om de komende 2 weken nieuwe maatregelen in te stellen. Alle extra maatregelen op een rij die vanaf woensdag 4 november 22.00 uur tot en met woensdag 18 november gelden:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Ben jij klaar voor de toekomst van accountancy?

Nu financiële data steeds vaker een gegeven wordt, verschuift de rol van de accountant. Vervul jij die proactieve adviesrol al, of kun je onderdelen van de dienstverlening verbeteren? In dit blog lees je welke signalen uit jouw organisatie kunnen wijzen op pijnpunten.

Lees verder »
NBA publiceert voorbeeldbrieven NOW
De NBA heeft de opdrachtbevestiging op basis van Standaard 4400N voor de derdenverklaring en de opdrachtbevestiging voor Standaard 4415N gepubliceerd, meldt de beroepsorganisatie.
Lees verder »
‘Accountant Grant Thornton voerde schijnonderzoek uit’
Een forensisch accountant die jarenlang bij Grant Thornton werkte is deze week bij de Accountantskamer ter verantwoording geroepen door twee klokkenluiders bij energiebedrijf Vattenfall. De twee verwijten de accountant dat hij broddelwerk heeft geleverd bij een onderzoek naar de misstand die de twee aan de kaak stelden.
Lees verder »
OPLEIDINGEN
Actualiteiten btw – deel 1
Register Belastingadviseurs
5 november 2020
Stap voor stap je kantoor digitaliseren – begin vandaag!
Fiscount
10 november 2020
Webinar Workshop NLP
NBA Opleidingen
12 november 2020
VACATURES
Payroll professional
CROP
Director assurance / externe accountant
CROP
Senior tax manager
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN