Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 3 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Uitstel van betaling belasting voor ondernemers verder versoepeld
Het kabinet verruimt de mogelijkheden voor ondernemers om uitstel van betaling voor belastingen aan te vragen: de aanvraagprocedure wordt vereenvoudigd, geldt voor meer belastingen en het wordt voor kleine ondernemers makkelijker om langer dan drie maanden uitstel te krijgen.
Lees verder »
Corona | Wanneer voldoet de werkgever aan de NOW-voorwaarden?
De NOW-regeling zorgt voor een tegemoetkoming in de loonkosten. Met het voorschot van UWV kunnen werkgevers hun werknemers met een vast en een flexibel contract doorbetalen. De tegemoetkoming kan in ieder geval voor drie maanden aangevraagd worden. Aan welke voorwaarden moet worden voldaan? Lees het hier:
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

Op 8, 9 en 10 april van 12.00 tot 13.00 uur organiseert Accountancy Vanmorgen in samenwerking met Fiscaal Vanmorgen lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent van de actuele noodmaatregelen op dit gebied. Volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,- én 1 PE-punt.

Lees verder »
Corona | NOW-subsidie: aanvragen in april, pas definitief in 2021
De NOW-subsidie is waarschijnlijk vanaf 6 april aan te vragen. Maar het kan nog wel tot in 2021 duren voordat de werkgever definitief weet welk bedrag hij aan NOW-subsidie ontvangt.
Lees verder »
Corona | ACM stelt voorwaarden aan voucherregelingen
Om faillissementen te voorkomen worden vanuit diverse branches momenteel voucherregelingen opgesteld waarmee consumenten die recht hebben op retournering van hun geld een voucher of tegoedbon wordt geboden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Actualiteiten oudedagsvoorzieningen

Wat zijn de nieuwe en komende wettelijke maatregelen van het Pensioenakkoord? Denk aan het voorstel Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Ruben Stam praat u op 12 mei bij en gaat ook in op de actualiteiten lijfrentevoorzieningen, recente rechtspraak en beleidsbesluiten en op de invloed van Corona op o.a. de pensioenpremies en dekkingsgraden.

Lees verder »
Meer dan 6 miljoen belastingaangiftes binnen voor 1 april
De Belastingdienst heeft voor 1 april meer dan 6 miljoen belastingaangiftes ontvangen, ruim 60 procent van het totaal aantal verwachte aangiftes. Dat zijn er vrijwel evenveel als vorig jaar na één maand aangiftecampagne.
Lees verder »
Fiscaliteit, NOW en jaarrekening: experts praten u bij over de impact van corona
Fiscaliteit, NOW en de jaarrekening: drie belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Tijdens drie interactieve online Lunch & Learnsessies bespreken experts de fiscale maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis, de inhoud en de voorwaarden van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) én de consequenties voor het […]
Lees verder »
Corona | Lager gebruikelijk loon vanwege coronacrisis mag
Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een bv, mogen de bv en aanmerkelijkbelanghouder in 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken. Aan het einde van het jaar stelt de bv het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte loonheffingen.  Dat meldt Forum Fiscaal Dienstverleners op LinkedIn.
Lees verder »
Onderzoek ICT-gebruik: gebruik online platforms in de lift
Van de Nederlanders van 12 jaar of ouder heeft 58 procent in 2019 wel eens gebruik gemaakt van online platforms om goederen of diensten te bestellen of uit te wisselen. Het vaakst bestelden mensen maaltijden, kochten tweedehands goederen of boekten een accommodatie via zo’n online platform. Dit blijkt uit het onderzoek ICT-gebruik van huishoudens en […]
Lees verder »
Corona | Frustraties en woede over ‘oneerlijke’ steunregels
Op accountancyvanmorgen.nl zijn sinds maandag al meer dan veertig berichten geplaatst door ondernemers die niet onder de steunmaatregelen vallen. Er is veel onbegrip maar ook woede.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Met de inboekafdeling als fundament laten we ondernemers excelleren’

VRB gelooft in de onlosmakelijke combinatie van automatisering en advies. Wat VRB betreft zijn het zaken die elkaar niet uitsluiten, maar twee kanten zijn van dezelfde medaille.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | Taxi-boekhouder in crisistijd: ‘Ik denk nu niet meteen aan factuurtjes sturen’
Corona | ‘Trots op accountantsbranche’
Corona | In 1 keer uitstel betaling voor aanslagen IB, LH, btw en Vpb
Corona | Run op noodloket
OPLEIDINGEN
Webinar Duivelse dilemma’s in 2 uur
NBA Opleidingen
3 april 2020
Online cursus BTW margeregeling
Fiscaal Vanmorgen
12 mei 2020
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
14 mei 2020
VACATURES
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN