Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 18 maart 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Update NBA Alert corona, derdenverklaring geen belemmering meer voor aanvraag uitstel van betaling
De NBA heeft woensdag een update gepubliceerd van NBA Alert 42 over de impact van het coronavirus op accountantswerkzaamheden. Daarin geeft de beroepsorganisatie ook meer duidelijkheid over de verklaring van een derde deskundige bij het vragen van uitstel van betaling door ondernemers bij de Belastingdienst. Verder gaat de NBA onder anderen in op de vragen […]
Lees verder »
AFM bijzonder negatief over kabinetsplannen box 3
Het voorstel van het kabinet om de vermogensrendementsheffing in box 3 te wijzigen zet aan tot risicovol beleggen, verwacht de Autoriteit Financiële Markten. In een brief aan minister Hoekstra en staatssecretaris Vijlbrief van Financiën zet de toezichthouder haar zorgen over de voorgenomen wijziging uiteen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
ICT&Kantoor: Accountant, durf jij het aan?

Durf jij kennis te delen, ambitie te tonen en te veranderen? Neem de eerste stap en kom naar het ICT & Kantoorcongres op 12 mei in Bunnik. Een samenwerking tussen Fiscount en Accountancy Vanmorgen. Prijs v.a. € 125,- | NBA 6 PE uren | Postillion Bunnik |12 mei 2020
Meld je aan =>

Lees verder »
Werkgevers en vakbonden tevreden over nieuwe crisismaatregelen
Zowel werkgeversorganisaties als vakbonden reageren positief op de nieuwe miljarden kostende economische maatregelen die het kabinet dinsdagavond aankondigde.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3- Dien tijdig suppletieaangifte in
Een suppletieaangifte moet je indienen, zodra duidelijk is dat er te weinig of te veel BTW is betaald. Heeft je cliënt te weinig BTW betaald?…
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
WAB: uitstel coulanceregime en lage premie bij overwerk
Minister Koolmees gaat in verband met het coronavirus de regel aanpassen dat werkgevers de hoge WW-premie moeten betalen bij overwerk. Het coulanceregime wordt verlengd tot 1 juli.
Lees verder »
Gemeente Westland komt tuinders tegemoet met WOZ-maatregel
De gemeente Westland komt tuinders tegemoet met een regeling waardoor bedrijven met meerdere locaties minder energiebelasting (over de opslag van duurzame energie) hoeven te betalen.
Lees verder »
Opnieuw meer miljonairs in Nederland
Het aantal particuliere huishoudens in Nederland met een vermogen van 1 miljoen euro of meer is tussen 2017 en 2018 gestegen van 180,9 duizend naar 207,4 duizend. Hiermee was 2,7 procent van alle huishoudens in 2018 miljonair.
Lees verder »
Coronavirus: Kabinet neemt pakket nieuwe economische maatregelen
Het kabinet heeft dinsdag besloten om vanwege het coronavirus een hele reeks nieuwe economische maatregelen te nemen. Lees hier om welke maatregelen het gaat:
Lees verder »
Thuiswerken en cybersecurity: waar moet je als thuiswerkende accountant op letten?
Afgaand op onze poll werkt momenteel zo’n driekwart van de accountants geheel of gedeeltelijk thuis. Waar moeten thuiswerkende accountants en hun werkgevers op letten qua cyberveiligheid? Accountancy Vanmorgen verzamelde de do’s en don’ts:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
‘Bij ons gaan de mensen vóór de cijfers’

Accountancyplatform Client Online en de Dapas Process Manager (DPM) zijn samen een ideale oplossing voor het optimaliseren van het jaarrekeningproces. Peter Klein, IT-adviseur en mede-eigenaar van accountantskantoor Afier, onderschrijft dit.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
31 maart 2020
Workshop Kennistoets Controlepraktijk
NBA Opleidingen
21 april 2020
ACCOUNTANCY DUAAL
HAN
1 september 2020
VACATURES
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd Assistent Accountant (32-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN