Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 8 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
UWV: veel ontslag in administratie en boekhoudkundige banen
De verspreiding van het coronavirus en de maatregelen om die verspreiding in te dammen hebben grote gevolgen voor de arbeidsmarkt. Eind augustus verstrekte het UWV 292.000 uitkeringen. Dat is 23 procent meer dan een jaar geleden. Met name in bedrijfseconomische en administratieve beroepen is veel baanverlies.
Lees verder »
Startsalaris Finance & Control (HBO) in top 10
De arbeidsmarktkansen van afgestudeerde HBO’ers in finance & control is nog altijd goed. Met een aanvangssalaris van € 2600 zijn de verdiensten bovengemiddeld goed.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Klaar voor de toekomst met een geautomatiseerd kantoor

Automatische factuurverwerking, online samenwerken met klanten en je werkvoorraad altijd direct inzichtelijk met het unieke accountancy dashboard. KING Software zorgt voor een geautomatiseerd kantoor en helpt je focussen op je klant. Met onze accountancy software ben je klaar voor de toekomst. Zet jij de volgende stap?

Lees verder »
Meer zekerheid over loondoorbetaling bij zieke werknemers
Als UWV vindt dat werkgevers onvoldoende re-integratie inspanningen plegen, krijgen zij een loonsanctie. In 12 procent van de gevallen komt dit omdat de verzekeringsarts de situatie anders beoordeelt dan de bedrijfsarts. Dit gaat per 1 september 2021 veranderen. Vanaf dan kijkt UWV alleen nog naar het advies van de bedrijfsarts.
Lees verder »
NBA-commissie MKB zoekt twee nieuwe commissieleden
Openbaar accountants die werkzaam zijn het mkb, bij voorkeur bij een kleiner accountantskantoor, worden uitgenodigd zich kandidaat te stellen voor de commissie MKB van de NBA.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Het periodiek verrekenbeding en andere huwelijkse vraagstukken

Jaren terug heeft jouw cliënt in de huwelijkse voorwaarden een periodiek verrekenbeding opgenomen. Je cliënt vraagt jou de jaarlijkse verrekening te verzorgen of vraagt dit na 20 jaar als nog te doen. Dit en nog veel meer legt Erik Tops van Fiscount uit tijdens de online praktijktraining op 10 november 2020. Meld je aan.

Lees verder »
Minder thuiswerken, meer verkeersboetes?
Vlak voor de zomer werden de coronamaatregelen versoepeld. Van mei tot en met augustus nam het aantal verkeersboetes toe met 8 procent ten opzichte van de eerste vier maanden van dit jaar. Toch kan niet zomaar worden geconcludeerd dat dit komt omdat we weer meer op kantoor zijn gaan werken.
Lees verder »
AMDAX is eerste cryptobedrijf met DNB-vergunning
Cryptobedrijf AMDAX heeft een vergunning gekregen van De Nederlandsche Bank (DNB). AMDAX, dat helpt bij het handelen in cryptomunten, is de eerste die voldoet aan de overheidsregels.
Lees verder »
Webinar belastingdienst voor startende ondernemers
De Belastingdienst organiseert op 21 oktober 2020 een webinar voor startende ondernemers over belastingen en ondernemen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Turboliquidatie, wat verandert er in 2020?

De Turboliquidatie: het middel voor veel ondernemers om van een oude of in onbruik geraakte BV af te komen. Hetzelfde gemak dat de ondernemer dient, dient in de praktijk ook helaas vaak de kwaadbedoelenden. Dat heeft de minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker in oktober 2019 in een brief aan de Tweede Kamer medegedeeld.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Cultuurverandering bij mth: minder ‘care’, meer ‘hero’
Engelse accountant ziet prostitueebezoek als zakelijke ‘benefit’
Rijk zet Accountantsprotocol NOW 1 en accountantsverklaringen online
NBA publiceert definitieve NOW Standaarden
OPLEIDINGEN
Actualiteiten in bedrijfsovernames
NBA Opleidingen
13 oktober 2020
Overzicht creëren in het oerwoud van de toeslagen
Fiscount
11 november 2020
Schakeltraject Accountancy & Controlling
HAN
14 januari 2021
VACATURES
Supervisor assurance
CROP
Amersfoort
Senior tax manager
CROP
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN