Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 20 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voormalig topman Wirecard zegt bijna niets tijdens parlementair verhoor
Voormalig Wirecard-topman Markus Braun heeft bij een verhoor door de Duitse parlementaire onderzoekscommissie geweigerd om meer dan vijftig vragen te beantwoorden.
Lees verder »
Vakbonden niet blij met fraudeonderzoek Deloitte
Deloitte Forensic & Dispute Services gaat onderzoek doen naar mogelijke fraude bij het Zeeuwse sociaal werkbedrijf Dethon. Die opdracht heeft het bestuur van Dethon gegeven na klokkenluidersmeldingen over de fraude bij FNV en CNV. De vakbonden zijn echter niet gelukkig met die keuze
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 5 stappen een online samenwerking

Als financieel adviseur wilt u uw cliënten zo goed mogelijk helpen. U adviseert in moeilijke tijden, maar coacht ook ondernemers die juist een explosieve groei doormaken. Hiervoor is een optimale online samenwerking nodig. Dit stappenplan helpt uw kantoor om die zo eenvoudig mogelijk te bereiken. Bereik in 5 stappen een optimale online samenwerking.

Download gratis »
Tweede Kamer not amused over dividenduitzondering bij NOW-steun
In de Tweede Kamer heerst onvrede over het feit dat dividenduitkeringen en bonussen mogen worden uitgekeerd bij buitenlandse moederbedrijven van Nederlandse ondernemingen die NOW-steun krijgen.
Lees verder »
‘Drastische aanpassing derde steunpakket nodig’
Er moet een veel ruimhartiger compensatie komen voor de inkomstenderving van ondernemers in de sectoren die op last van de overheid én impliciet zijn gesloten. Het derde steunpakket zou daarvoor drastisch moeten worden aangepast.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meld nu aan voor onze interactieve online Lunch & Learnsessies

In november en december bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen van onder andere de Derdenverklaring NOW; Belastingplan 2021; Btw actualiteiten, WWFT en Eindejaarscorrecties in de btw. Per sessie betaal je slechts € 59,- en het levert 1 PE punt op.

Informatie en aanmelden »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Eindelijk eerste openstelling SDE++
Met acht weken vertraging wordt op dinsdag 24 november, 9.00 uur de subsidieregeling SDE++ eindelijk opengesteld. Deze subsidie is bedoeld voor bedrijven die investeren in…
Lees verder »
RJ-Uiting huur- en leaseverlagingen vanwege Corona definitief
In september heeft de Raad voor de Jaarverslaggeving RJ-Uiting 2020-12 ‘Tijdelijke huur- en leaseverlagingen vanwege de coronacrisis’ uitgebracht.
Lees verder »
Eerste jaar PSD2: kwart Nederlanders deelt betaaldata in ruil voor diensten
Het afgelopen jaar gaf een kwart van de Nederlanders toestemming voor het gebruik van hun betaalgegevens in ruil voor de levering van nieuwe diensten op basis van die data, blijkt uit een enquête van DNB. Vooral de eigen bank kreeg hiervoor toestemming. Andere bedrijven – zoals grote technologiebedrijven – kregen slechts mondjesmaat toestemming.
Lees verder »
PE-special
‘PE-regeling biedt ruimte voor thema’s buiten vakgebied’

Accountants die punten en bijscholing puur zien als verplichte kost, houden vooral zichzelf voor de gek, vindt accountant-administratieconsulent Kees van Buuren. Met plezier volgt hij trainingen, cursussen en seminars. Maar de toegevoegde waarde van het nieuwe PE-stelsel ziet hij nog niet zo direct.

Lees verder »
Veel oude bekenden onder accountantskantoren die NOW 2.0 kregen
Op de lijst met 65.000 bedrijven die NOW-steun hebben ontvangen in de tweede periode staan een kleine dertig accountantskantoren. Meer dan de helft kreeg ook loonsubsidie in de eerste steunronde.
Lees verder »
Trend: administratiekantoor wil accountantskantoor worden
Full Finance, dienstverlener in accountancy, constateert dat administratiekantoren steeds vaker accountantskantoor willen worden. Accountancy Vanmorgen sprak met twee ondernemers voor wie dit geldt.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitale transformatie: een kwestie van nu of nooit

Tijdens Fast Forward spraken we met een uitgebreid panel van experts uit de financiële dienstverlening en de techonologie- en accountingsector. In deze blog spreken we met Silverfin co-CEO Joris Van Der Gucht over zijn visie op de toekomst van accountancy.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Brexit raakt ook Nederlandse accountingsector
Administratiekantoor blaast cadeaubon nieuw leven in
Streep door fiscale Cyprus-route transporteurs
MTH steunt noodlijdend theater Flint
OPLEIDINGEN
MODERNE BEDRIJFSADMINISTRATIE (MBA)
HAN
1 december 2020
NOW-samenstellingsverklaring
Fiscount
9 december 2020
Certified Management Accountant (CMA)
Markus Verbeek Praehep
14 januari 2021
VACATURES
(junior) aangiftemedewerker 32-40 uur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Director assurance / externe accountant
CROP
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN