Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 31 januari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van Rij laat fiscale Zuidasconstructies voorlopig ongemoeid
Staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) heeft niet de intentie om direct veel werk te maken van het bestrijden van belastingontwijking door Zuidas-partners. Het wetsvoorstel excessief lenen beperkt de voordelen al, laat hij de Tweede Kamer weten, en de Belastingdienst zit op de huid van gezamenlijke bv’s die de gebruikelijkloonregeling omzeilen.
Lees verder »
Mkb zoekt steeds meer toevlucht tot achtergestelde leningen
Door gebrek aan eigen vermogen krijgen middenstanders vaak nul op het rekest bij de bank. Voor investeringen wenden ze zich daarom eerst tot achtergestelde leningen, maar die zijn duur, meldt het FD.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kies zelf dé route naar jouw persoonlijke leerdoelen

De accountant moet jaarlijks een POP maken voor dat betreffende kalenderjaar. Fiscount biedt je een gratis PE-tool waar je heel eenvoudig de voortgang in je POP kunt vastleggen. Maar belangrijker nog, in de tool tref je ook zes verschillende leerprofielen aan, voorzien van unieke leerroutes, waarmee jij je leerdoelen kunt behalen. Maak kosteloos een account aan en start je persoonlijke ontwikkelingsreis!

Lees verder »
Frauderend belastingadviseur in beeld bij dood geheim agent
Een belastingadviseur die momenteel een gevangenisstraf uitzit voor fraude, ligt ook onder de loep wegens een verdacht sterfgeval. Het gaat om de dood van voormalig geheim agent Hans van de Ven, die een jaar geleden om het leven kwam.
Lees verder »
BLOG | Bedrijfscombinaties onder gemeenschappelijke zeggenschap: RJ zal vermoedelijk gaan afwijken van IFRS
In dit artikel beschrijven we een discussiepaper (DP Business Combinations under Common Control (BCUCC)) van de IASB (2020) over bedrijfscombinaties van bedrijven die onder gemeenschappelijk zeggenschap vallen. Veelal worden nieuwe IFRS-standaarden in de praktijk ook in de Nederlandse verslaggevingscontext opgenomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over het nieuwe Horizontaal toezicht en steekproeven?

Laat je dan op 15 maart online bijpraten door Paul van Batenburg en Bob van Leeuwen. Je krijgt antwoord op de vraag op welke wijze organisaties invulling kunnen geven aan het nieuwe Horizontaal Toezicht en welke rol de monitoring hierin inneemt. De theorie wordt uitgelegd aan de hand van aansprekende praktijkvoorbeelden.

Meer informatie »
KENNISPARTNER
BTW-uitdagingen bij tijdelijke huisvesting van werknemers

Met name in de uitzendbranche komt tijdelijke huisvesting van werknemers voor. Daarbij gaat het dan meestal om huisvesting van buitenlandse werknemers, die voor een bepaalde periode in Nederland werkzaam zijn. De werkgever of het uitzendbureau verstrekt de huisvesting aan de werknemer om niet of tegen vergoeding. Aandacht voor een aantal relevante BTW-uitdagingen.

Lees verder »
Summitto wint prijs voor privacyvriendelijke oplossing btw-fraude
De Amsterdamse start-up Summitto heeft een Nederlandse Privacy Award gewonnen met een oplossing die via cryptografie privacyvriendelijk een oplossing biedt om btw-fraude tegen te gaan.
Lees verder »
PERSONALIA: KPMG haalt specialist non-verbale communicatie binnen
Per 1 februari start voormalig AIVD-medewerker An Gaiser (41) bij KPMG als Senior Manager Forensic, Integrity & Compliance. ‘Een wetenschappelijke wereldprimeur”, aldus het bedrijf.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Efficiënt boekhouden met het grootboekrekeningschema (RGS) in Twinfield

Twinfield Boekhouden is opnieuw klaar voor RGS. Aan de basis van deze implementatie van het referentie grootboekrekeningschema stond Jerry Wehrmeijer, productmanager Twinfield Online boekhouden. ‘De totstandkoming is het mooie resultaat van een samenwerking tussen Twinfield Boekhouden, Twinfield Engineering, klanten en leveranciers.  Ik ben heel blij dat deze oplevering is gelukt.’

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De accountant van 2025 werkt met vaste prijsmodellen

In het e-book: De Accountant van 2025 lees je dat klanten steeds kritischer worden en meer willen voor dezelfde prijs. Om te overleven moet de accountant een goed en zelfs nieuw verdienmodel ontwikkelen i.p.v het uurtje-factuurtje principe. Waarom uurtje-factuurtje achterhaald is en wat een goed alternatief is? Dat lees je hier.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Langer uitstel belastingbetaling
Kwartiermakers zoeken meer organisaties voor experiment met intermediairs
EU: klimaatparagraaf in jaarverslag moet veel concreter
OPLEIDINGEN
Onderhanden projecten
Extendum
6 februari 2022
Cursus Huwelijksvermogensrecht van A tot Z anno 2022
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2022
Webinar: De valkuilen van de NOW + toolkit derdenverklaring
Fiscount
10 februari 2022
VACATURES
Manager accountancy samenstelpraktijk
acconavm
Venlo
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Controleleider
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN