Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 13 mei 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Van Rij verwacht miljarden belastingschuld af te moeten schrijven
Tussen de 25 en 30% van de 282.000 bedrijven die uitstel van belastingbetaling hebben gekregen tijdens de coronacrisis zullen hun schuld aan de fiscus niet kunnen terugbetalen.
Lees verder »
Grant Thornton zet met twee overnames verder in op duurzaamheid
Grant Thornton versterkt haar sustainability en impactdienstverlening door het overnemen van Avance Impact en Wolfs Company. De drie voormalig directeur-eigenaren, Edith Kroese en Jacoline Plomp (van Avance Impact) en Esther Wolfs (van Wolfs Company) worden naast Emma Verheijke partner in de duurzaamheidpraktijk van Grant Thornton.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb je met de Werkkostenregeling binnen gemeenten te maken en wil je een totaal overzicht?

Laat je dan op 14 juni in 2 uur bijpraten door Casper Mons over arbeidsverhoudingen, vergoedingen en verstrekkingen, corona, thuiswerken, administratieve aspecten, mobiliteit en jurisprudentie. Naast de algemene ontwikkelingen hoor je wat er specifiek bij gemeenten speelt op dit gebied.

Lees verder »
Koninklijke onderscheiding voor forensisch accountant Hans Vonk
Tijdens een feestelijke bijeenkomst voor zijn pensionering in Hoofddorp is forensisch accountant Hans Vonk (66) van KPMG benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Deze koninklijke onderscheiding kreeg hij uit handen van burgemeester Jan Nieuwenburg van zijn woonplaats Hoorn.
Lees verder »
Minister Kuipers: financieel beheer corona-uitgaven verbeterd
Het ministerie van VWS heeft in 2021 verbeteringen doorgevoerd in haar financieel beheer, meldt minister Kuipers. Ondanks een stijging in de corona-gerelateerde uitgaven en verplichtingen in 2021, nam het aantal tekortkomingen met betrekking tot onrechtmatigheid af. In 2020 constateerde de Algemene Rekenkamer ernstige tekortkomingen in het financieel beheer bij het ministerie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ervaringen en knelpunten met Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen

Werknemers krijgen meer mogelijkheden in het nieuwe pensioenstelsel. Keuzemogelijkheid als het gaat om een bedrag ineens vanuit het pensioencontract, fiscale ruimte vanuit verlofsparen en versoepeling van de RVU-heffing. Ron Mulder praat je op 22 juni online bij over ervaringen en knelpunten.

Lees verder »
Grootste stijging windenergie op land tot nu toe
De windprojecten die in 2021 op land zijn opgeleverd, hebben een totaal vermogen van 1.109 MW. Dit is de grootste stijging in één jaar tot nu toe. Dat blijkt uit de nieuwe monitor Wind op Land van de RVO.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe een online facturatieprogramma het verschil maakt voor Marck

Administratiekantoor Marck is in 2014 opgericht door Marc Verhoeven en Mark van den Dungen en is gevestigd in Bergeijk. Uit ervaring weten ze hoe belangrijk het is altijd up-to-date te zijn met de administratie. Automatisering maakt het mogelijk snel en accuraat te werken. Met lage instaptarieven automatiseren zij de administratie waar mogelijk en zo beschikt […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Alles wat je moet weten over de executoriale titel

Als je een overeenkomst sluit met een partij, volgen daar rechten en plichten uit. Helaas gebeurt het regelmatig dat een partij zijn verplichtingen niet nakomt. Zo kun je geld hebben uitgeleend aan iemand, dat niet wordt terugbetaald binnen de afgesproken termijn. In zo’n situatie wil je je rechten kunnen afdwingen. Hiervoor heb je een executoriale […]

Lees verder »
Rechtbank vindt schaderapport EY broddelwerk
De rechtbank Rotterdam heeft in een schadestaatprocedure geoordeeld dat een rapport van EY Aruba zodanige gebreken heeft dat het zich niet leent voor het doel waarvoor het werd gebruikt, namelijk ter onderbouwing van de omvang van schade. De vordering van ruim € 2,6 miljoen van het Arubaanse bedrijf Interelectronis richting het Haarlemse Vialis Verkeer & […]
Lees verder »
Financieel medewerker bestraft voor oplichten voormalige werkgever
De rechtbank Gelderland heeft een 44-jarige man uit de Verenigde Staten veroordeeld voor oplichting en witwassen. Tussen januari 2009 en juli 2014 lichtte hij zijn voormalige werkgever uit Arnhem op. Als werknemer van de afdeling debiteuren was hij goed op de hoogte van het financiële systeem van het bedrijf.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
KPMG krijgt miljoenenboete vanwege rol bij failliet Carillion
Rechters bezorgd over knellende wetgeving transitievergoedingen 
Geen dienstbetrekking bestuurder vanwege overeenkomst van opdracht
Werkgever mag gebruik mobiele telefoons op werkvloer verbieden
OPLEIDINGEN
Online cursus Auto van de zaak
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
24 mei 2022
Word interne vertrouwenspersoon in één dag
The Legal Company
22 juni 2022
Webinar: Wat is mijn kantoor waard
Fiscount
23 juni 2022
VACATURES
Assistent accountant – samenstelpraktijk
Scab
Senior Assistent Accountant Controlepraktijk
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Apeldoorn
Ervaren accountmanager
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN