Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 14 april 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Vangnet voor flexwerkers in de maak
Het kabinet gaat honderden miljoenen euro’s extra uittrekken voor flexwerkers die in verband met de coronacrisis door hun werkgevers aan de kant zijn gezet. Er komt een extra vangnet voor tijdelijke krachten die weinig of geen WW-rechten hebben opgebouwd.
Lees verder »
Corona | Sociale partners willen aanpassing NOW voor bedrijven binnen concern
Werkgevers en werknemers willen dat de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (NOW) wordt aangepast ten behoeve van bedrijven die onderdeel zijn van een concern. De Stichting van de Arbeid, waarin werkgeversorganisaties en vakbonden zijn verenigd, heeft daarover een brief aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gestuurd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
NIEUW Lunch & Learnsessies in verband met Corona van Accountancy Vanmorgen

21, 22, 23 en 24 april | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de Coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over de Fiscale maatregelen, impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit, Noodmaatregelen overbrugging werkgelegenheid (NOW) of Coronacrisis in de jaarrekening; een praktische aanpak. Slechts € 59,-.

Lees verder »
Corona | NOW ook voor doelgroep banenafspraak
De NOW is ook van toepassing op mensen uit de banenafspraak-doelgroep die vaak met loonkostensubsidie op grond van de Participatiewet werken. Dat meldt staatssecretaris Van Ark van Sociale Zaken in een Kamerbrief van 10 april 2020.
Lees verder »
Parkeerbelasting via kentekenparkeren niet in strijd met Europees mensenrechtenverdrag
Het systeem van kentekenparkeren ten behoeve van de parkeerbelasting in de gemeente Amsterdam is een gerechtvaardigde inmenging op het recht op het privéleven als bedoeld in artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM). Er is daarmee dan ook geen sprake van strijd met het mensenrechtenverdrag. Dat heeft de Hoge […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Manage liquiditeiten in crisistijd

17 of 29 april 2020 • online • PE 2
Dit webinar geeft je als financial inzichten en kapstokken om de cash- & liquiditeitspositie van de onderneming te doorgronden, te managen en risico’s beheersbaar te houden.
Meld u nu aan voor dit webinar >>

Lees verder »
Bijna 200.000 stekkerauto’s op de weg
Het aantal volledig elektrische auto’s in Nederland is voor het eerst de 100.000 gepasseerd. Op 1 januari 2020 stonden er 107.000 volledig elektrische auto’s geregistreerd, 62.000 (140 procent) meer dan in 2019. Het aantal plug-in hybrides daalde met 3 procent naar 91.000.
Lees verder »
Liquiditeit, fiscaliteit, NOW en jaarrekening: experts praten u bij over de impact van corona
Liquiditeit, fiscaliteit, NOW en de jaarrekening: het zijn belangrijke actuele onderwerpen voor accountants die hun klanten door de crisis helpen. Wegens grote belangstelling en een hoge waardering van deelnemers (8,5) gaan drie interactieve online Lunch & Learnsessies in de herhaling. Bovendien is er nu ook een Lunch & Learnsessies met Jan Wietsma  over de impact […]
Lees verder »
‘We hebben soms stevige discussies over de continuïteit’
Hoe gaan accountantskantoren om met de coronacrisis? Welke klanten hebben het moeilijk en wat kun je voor ze betekenen? Vennoten Erik-Jan Kreuze en Marc Oegema van Afier Accountants + Bedrijfsadviseurs in het Drentse Tynaarlo vertellen hoe ze dat doen bij het allround MKB-kantoor met een stevige audittak, dat met ongeveer vijftig mensen een van de […]
Lees verder »
Corona | Fiscus geeft uitleg over periode verleend uitstel van betaling
De Belastingdienst krijgt veel vragen over het startmoment waarop uitstel van betaling wordt verleend en over de looptijd van het verleende uitstel. Het Forum Fiscaal Dienstverleners  heeft enkele belangrijke vragen gebundeld over de periode van verleend uitstel van betaling.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Gebruik van Artificial Intelligence bij compliance en het opsporen van fraude

“Artificial Intelligence biedt nieuwe mogelijkheden voor registeraccountants in iedere sector. Waarom zou u er niet het beste van maken en leren deze nieuwe technologieën in uw voordeel te gebruiken?”

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Snel en eenvoudig het boekjaar afsluiten in SnelStart Web

Bij een jaarafsluiting komen behoorlijk wat boekingen om de hoek kijken. Dit proces heeft Snelstart makkelijker gemaakt met een nieuwe functie in SnelStart Web.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Corona | NOW – omzetverlies berekenen: hoe doe je dat?
Accountant in business steelt ruim 6,1 miljoen euro van werkgever
Corona | ‘Kwart van advocatenkantoren in voortbestaan bedreigd’
Corona | Welke tekorten en overschotten zijn er op de arbeidsmarkt door de coronacrisis?
OPLEIDINGEN
Webinar: Remote working voor accountants
Yuki
14 april 2020
Webinar IFRS vs NL GAAP
NBA Opleidingen
16 april 2020
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
21 april 2020
VACATURES
Manager (RA) Zorg | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen , Amersfoort
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Adviseur MKB (32-40)
de Jong & Laan
Oldenzaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN