Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 23 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB: accountant nauwelijks ingeschakeld bij halfjaarcijfers
Er zijn maar weinig beursgenoteerde bedrijven die hun accountant bij de halfjaarcijfers om een beoordelingsverklaring vragen, blijkt uit een inventarisatie van beleggersvereniging VEB. De VEB pleit in een brief aan bedrijven juist voor het uitvoeren van audit reviews bij de halfjaarcijfers vanwege de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebrengt.
Lees verder »
Boekhouder stelde cliënt in staat voor 2,5 miljoen euro BTW-fraude te plegen
De rechtbank Amsterdam heeft een boekhouder een voorwaardelijke celstraf, taakstraf en een beroepsverbod van vijf jaar opgelegd omdat hij jarenlang onjuiste aangiften omzetbelasting indiende voor verschillende bedrijven van een van zijn cliënten. Daardoor werd in totaal ruim 2,5 miljoen euro te weinig omzetbelasting betaald.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is een delicate kwestie! Kunt u uw cliënt voldoende adviseren?

Erfrecht is een delicate kwestie. Als je je cliënt verkeerd adviseert kan dat behoorlijk in de papieren lopen. Erfrecht goeroe Bernard Schols praat je op 26 oktober bij over alles wat je moet weten over het erfrecht. Na deze cursus ben je in staat om je cliënt een zo optimaal mogelijk advies te geven, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
BMKB-C regeling nu ook beschikbaar voor crowdfunders, Geldvoorelkaar.nl als eerste toegelaten  
Geldvoorelkaar.nl is als eerste crowdfundingplatform van Nederlandse origine geaccrediteerd voor de BMKB-C regeling. Het platform krijgt daarmee toegang tot overheidsgarantie bij de financiering van bedrijven die door de coronamaatregelen extra steun nodig hebben. Hierdoor wordt investeren met staatsgarantie ook mogelijk voor particuliere en zakelijke crowdfundinginvesteerders, naast de grote investeringspartijen die al van de regeling gebruik […]
Lees verder »
Ledenaantal NBA blijft geleidelijk groeien, sinds kort meer dan 22.000 leden
De NBA is na jaren van gestage groei recent door de grens van 22.000 leden gebroken, meldt de beroepsorganisatie. Bij de NBA staan op dit moment 22.021 accountants ingeschreven als lid (stand per 22 juli 2020). Eind 2019 bedroeg het aantal leden nog 21.966 (stand per 31 december 2019).
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Minder valse eurobiljetten door lockdown tijdens coronacrisis
In Nederland zijn in het eerste halfjaar van 2020 in totaal ruim 15.700 valse eurobiljetten uit roulatie gehaald. Dat is 23 procent minder dan in de eerste helft van 2019, meldt De Nederlandsche Bank.
Lees verder »
Startup-investeringen ondanks coronacrisis niet gedaald
Het aantal investeringen in Nederlandse startups is in de eerste helft van 2020 niet gedaald ten opzichte van een jaar eerder. Investeerders hebben in totaal 460 miljoen euro geïnvesteerd. Dit is ondanks corona zelfs meer dan in recordjaar 2019, blijkt uit onderzoek van startup-analisten van Golden Egg Check.
Lees verder »
Wegkijken bij klant die Poolse werknemers afknijpt levert AA waarschuwing op
Een klant die het niet zo nauw neemt met de uitbetaling van toeslaguren aan werknemers, wat moet je daarmee als accountant? In elk geval niet lange tijd je werkzaamheden voortzetten alsof er niks aan de hand is, zoals een AA deed bij een uitzendbureau dat (vooral Poolse) werknemers in de tuinbouw liet werken.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (19): Kies je altijd voor je baas, of trek je een grens?
Er liggen grote plassen water op het trottoir. Susan moet haar best doen om die te ontwijken en dat is lastig als je haast hebt. Zeker als je nog een kind in een buggy hebt die er de oorzaak van is dat je zo’n haast hebt. Ze was vanmorgen mooi op tijd, toen Hielke het […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
FinTech-bedrijven zijn essentieel om MKB’ers gemakkelijk toegang tot financiering te bieden

Ondanks het relatief korte bestaan van FinTech in Nederland, verwacht maar liefst 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse ondernemers. Van alle ondervraagden stelt tweederde dat er op het gebied van bedrijfsfinanciering de afgelopen vijf […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Voormalig Wirecard-topman Braun weer gearresteerd
Alexander Leppink: Gebruik actuele data essentieel, ook in het MKB. Ondernemers niet meer geïnteresseerd in jaarrekening 2019
Belastingvrije schenkingen voor koop woning flink toegenomen
Herzieningsverzoek ontslagen Rotterdamse directeur in zaak tegen KPMG’ers opnieuw niet-ontvankelijk
OPLEIDINGEN
Webinar DCF Bedrijfswaardering
NBA Opleidingen
28 juli 2020
Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
16 september 2020
Nieuwe regels voor opdrachtgevers en zzp’ers en de praktijkgevolgen
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN