Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 4 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
VEB stelt vragen aan EY, maar krijgt geen antwoord
VEB-voorzitter Paul Koster wil van EY weten welke maatregelen er zijn genomen om een nieuw Wirecard-schandaal te voorkomen. EY zegt daarop niet te zullen antwoorden. ‘Dit is een schoolvoorbeeld van communicatie die onvoldoende is,’ reageert Koster in het FD.
Lees verder »
Beatles-accountant Harry Pinsker (90) overleden
Beatles-accountant Harry Pinsker (1930-2021) vond het oneerlijk dat John, Paul, George en Ringo, 95 procent van hun inkomsten moesten afdragen aan de fiscus. Hij liet zich slechts één keer interviewen over zijn beroemde klanten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Tips voor succesvolle online klantgesprekken

Vinden jouw klantgesprekken momenteel ook online plaats via Zoom, Teams of Skype…? Ook online is het belangrijk jezelf goed presenteert! En gevoel krijgt bij wat voor klant je tegenover je hebt. Bekijk de tips in deze checklist voor een succesvol online intakegesprek.

Download gratis »
Basisscholen ruziën met accountants over ‘coronafactuur’
Een aantal besturen van basisscholen maakt bezwaar tegen hun accountantsrekening over 2020. Die is hoger uitgevallen vanwege corona. Maar bij andere basisscholen is de factuur juist lager dan in 2019.
Lees verder »
Opzetten fiscale vluchtroutes strafbaar in België
Financiële dienstverleners die in België constructies opzetten waarmee hun klanten de belastingen ontduiken, zijn binnenkort strafbaar. De Belgische toezichthouders gaan daar op toezien en eventuele incidenten melden aan het openbaar ministerie.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk

AccountancyVanmorgen en EBBEN Partners organiseren op 9 maart een inspirerende en praktische Lunch & Learnsessie over het invoeren van forensische accountancy-oplossingen in de accountantspraktijk. Vier ervaringsdeskundigen vertellen in één uur hoe zij deze maatschappelijke opdracht handen en voeten geven en wat de uitdagingen en kansen zijn.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoe gebruik je multiples bij verkoop van je kantoor?

Bedrijfswaardering is geen boekhoudkundige of juridische aangelegenheid, maar een economisch vraagstuk. Een veelgemaakte fout is dat er alleen naar de balans en resultatenrekening wordt gekeken, maar die zeggen vooral veel over het verleden. Hoe kun je multiples inzetten bij de verkoop van je kantoor? 

Lees verder »
Januari: kan inflatiespook het deflatiespook verjagen?
De inflatie in de Eurozone is in januari opmerkelijk hard gestegen. Na een negatieve groei in december kwam de inflatie in afgelopen maand uit op 0,9 procent.
Lees verder »
Wwft-instelling doet geen cliëntenonderzoek: klacht over beslag op Audi SQ7 afgewezen
Geen cliëntenonderzoek doen naar klanten kan bedrijven die onder de Wwft soms duur komen te staan. Een autoverhuurder kan waarschijnlijk fluiten naar een Audi SQ7 (fiscale waarde ongeveer €168.000) die aan een klant werd geleased die van een misdrijf wordt verdacht.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Digitalisering, automatisering: ben jij klaar voor de toekomst?

Vraag jij je weleens af hoe jouw organisatie er over 10 jaar uitziet? Is jouw team helemaal klaar voor de toekomst? Als ondernemer of manager van de afdeling IT, HR, Applicatiebeheer of Control is het je grootste uitdaging om de bedrijfsprocessen zo efficiënt mogelijk in te richten en je organisatie future proof te maken. Digitalisering […]

Lees verder »
Opinie | Q-Concepts: geen normatieve aantallen, maar focus en toewijding
Q-Concepts mengt zich in het debat over de kwaliteit van de wettelijke controles bij niet-OOB’s, naar aanleiding van het dinsdag gepubliceerde AFM-onderzoek. Het accountantskantoor is van mening dat niet alleen het aantal wettelijke controles het debat moet beheersen, maar ook de mate van aandacht en focus van het kantoor op deze werkzaamheden.
Lees verder »
Geen integriteitsschending, AA liet het wel vergaand afweten bij onderzoek juridische fusie
Het CBb is het met de Accountantskamer eens dat een AA het ernstig moet worden aangerekend dat hij het bij een opdracht om een juridische fusie van enkele agrarische familiebedrijven te onderzoeken op meerdere punten vergaand heeft laten afweten.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Personeel Miss Etam en Steps krijgt geen loon door NOW-perikelen
Hoekstra ziet nog niks in kwijtschelden belastingschulden ondernemers
Advies aan Hoge Raad: boete voor fiscale eenheid BTW mogelijk
SRA ‘ontstemd’ over AFM-rapport: ‘onterecht negatief beeld over kleinere accountantsorganisaties’
OPLEIDINGEN
Online Cursus Werkkostenregeling
Fiscaal Vanmorgen
11 februari 2021
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Vaktechnische Actualiteiten (2)
Fiscount
29 maart 2021
VACATURES
Assistent accountant
Rousch
Customer Success Manager
Yuki
Gevorderd assistent accountant BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN