Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 april 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Verkade: geen herinnering, brief is uit context gehaald
Ted Verkade had op het moment dat het FD hem vragen stelde geen herinnering aan de brief die aanleiding was voor zijn terugtrekking als kandidaat-voorzitter van de NBA. Het schrijven bleek bij navraag een reactie op een formele aansprakelijkstelling ‘en dan is het gebruikelijk dat je de aansprakelijkheid gemotiveerd afwijst.’
Lees verder »
Beursfondsen zonder accountant dreigen notering kwijt te raken
Bedrijven die langer dan 24 maanden op het strafbankje van beursbedrijf Euronext zitten, omdat ze geen controlerend accountant kunnen vinden, dreigen hun notering kwijt te raken. Dat blijkt uit een kennisgeving die Euronext deze week heeft verspreid
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Opinie | Reputatieschade zonder deemoed en berouw
‘Nederland rekent op zijn accountants’, was de slogan van een nogal megalomane campagne in 2019 waarmee de NBA de reputatie van het accountantsberoep wilde opvijzelen. Volgens de toenmalige NBA-directeur Harm Mannak zou de campagne “robuust genoeg zijn om mogelijke nieuwe incidenten in de toekomst te weerstaan”.
Lees verder »
Ombudsman start onderzoek naar knelpunten coronasteunmaatregelen kleine ondernemers
Nationale ombudsman Reinier van Zutphen start een onderzoek naar de knelpunten die veel kleine ondernemers ervaren bij de coronasteunmaatregelen, kondigt hij aan. De Nationale ombudsman opende op 1 maart 2021 een meldpunt voor knelpunten bij schuldhulpverlening. Veel zzp’ers en andere kleine ondernemers grepen dit aan om een signaal af te geven over de coronasteunmaatregelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internet is booming business, maar hoe zit het met de btw?

Hoe weet je of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Op 1 juli 2021 gaat er van alles wijzigen in de online business. Denk bijvoorbeeld aan het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde, de introductie van de One Stop Shop aangifte voor webwinkels en het vervallen van de omzetdrempels. Marja van den Oetelaar praat je bij op 1 juni.

Lees verder »
Vorig jaar grootste loonkostenstijging in 12 jaar
De loonkosten per gewerkt uur van werknemers zijn in 2020 met 3,1 procent gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dit is de grootste stijging na 2008.
Lees verder »
Top 30-kantoren HLB Van Daal en WVDB gaan samen verder
De voornamelijk op het zuiden van het land georiënteerde accountants- en advieskantoren HLB Van Daal en Witlox van den Boomen (WVDB) gaan samen verder. Het nieuwe fusiekantoor heet HLB Witlox van den Boomen en wordt een forse speler in accountancyland. De ruim 600 werknemers zijn afgelopen dinsdag via een online ‘fusie-event’ ingelicht en ook klanten […]
Lees verder »
Fusiekantoor mikt op groei in bestaande markten: “We zijn in Zuid-Nederland een serieus alternatief voor de grotere kantoren”
HLB Van Daal en Witlox van den Boomen (WVDB) gingen ongeveer anderhalf jaar geleden met elkaar het gesprek aan over een mogelijke fusie, vertellen bestuurders Rob Becx (HLB Van Daal) en Stephan Seijkens (WVDB) aan Accountancy Vanmorgen. Dat resulteert nu in het nieuwe fusiekantoor HLB Witlox van den Boomen.
Lees verder »
Ruim 10% omzetgroei voor Mazars, vooral door audit/assurance
Mazars haalde over het gebroken boekjaar 2019/2020 een geconsolideerde omzet van 123,7 miljoen euro. Dat is bijna 12 miljoen euro meer dan een jaar eerder. De organische groei bedroeg 4,7%.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De 5 meest gestelde btw-vragen over handel met het Verenigd Koninkrijk

Welke btw moet er aangegeven worden bij aankoop van goederen vanuit het Verenigd Koninkrijk? Kan betaalde btw in het Verenigd Koninkrijk worden teruggevraagd? De veranderende btw-regels hebben het er allemaal niet eenvoudiger op gemaakt. Twinfield zocht het uit en vroeg btw-expert Carola van Vilsteren antwoord te geven op de 5 meest gestelde btw-vragen sinds de […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Fiod koopt rechtsvervolging af
TVL in Q1: dit zijn de aanpassingen
EY waarschuwt NAM over ‘vage rekeningen’
Grant Thornton breidt juridische dienstverlening uit
OPLEIDINGEN
Vaardigheden en processtappen bij re-integratie van zieke werknemers
Fiscount
12 mei 2021
Post HBO AA Accountancy – MKB Geïntegreerd
Markus Verbeek Praehep
17 april 2021
Online cursus Bedrijfsovername en pensioen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 mei 2021
VACATURES
Vestigingsleider Enschede, gedreven en betrokken manager
Hendriksen Accountants en Adviseurs
Enschede
Accountant Internationaal, Amsterdam
Visser & Visser
Amsterdam
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN