Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 18 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Verlaging vennootschapsbelasting in 2021 niet langer zeker
Het staat niet langer vast dat het hoge tarief van de vennootschapsbelasting in 2021 wordt verlaagd, ook al is dat eerder toegezegd. Dat wordt bevestigd in coalitiekring, melden verschillende media.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (31). Weten wie er toezicht houdt
Alweer een app. Dimitri kijkt op zijn scherm. Ik heb een kleine keten met zeven bloemenzaken op het oog. Wellicht goed om daar ook meteen in te investeren. Is je accountant al verder met het advies? We moeten niet te lang wachten want daar worden ze in Kenia heel zenuwachtig van. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
In 7 stappen starten met No hands klantadministraties

Als je de volgende stap wilt maken in het werkproces van je kantoor om efficiënter te werken, is standaardiseren van je proces belangrijk. Maar hoe pak je dat aan en creëer je de ideale verwerkingsstraat? Lees in deze factsheet hoe je in 7 praktische stappen aan de slag kan met de No hands klantadministraties.

Lees verder »
De zomer van ….. Louis van Garderen RA (Joinson&Spice). ‘Gedwongen geoefend en dat is misschien wel een mooie kans om het roer verantwoord wat om te gooien.’
Accountancy Vanmorgen stelt lezers tien nieuwsgierige zomerse vragen, waar ze er zeven van mogen beantwoorden. In deze aflevering Louis van Garderen RA van JOINSON&SPICE, accountantskantoor met een voorliefde voor tech.
Lees verder »
AV-WEEK. Compliance binnen het MKB-kantoor, houd de rug recht!
Als accountant krijg je te maken met ethische kwesties. Met goed en fout. Soms vraagt een ondernemer iets van je, maar voelt het niet goed. Je moet immers ook aan je kantoorreputatie denken. En in het strafhoekje kom je liever niet, al zijn er ook lessen te leren uit de praktijk van de Accountantskamer. Over goed en fout gesproken: hoe bescherm je je data tegen criminelen en ben je wel alert genoeg op ongebruikelijke transacties?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale beheersing en HT bij gemeenten: Illusie of realiteit?

Veel gemeenten worstelen met het beheersen van de fiscaliteit. Taken voor gemeenten nemen toe, fiscale regelgeving wordt complexer en de ontwikkelingen als horizontaal toezicht. Wil Peters brengt je op 7 oktober op de hoogte van tax control framework en hoe je dit vorm en inhoud geeft. Hij gaat in op monitoring en statistische steekproeven.

Lees verder »
Compensatie eHerkenning Belastingdienst: hoe zit het precies?
Via de Compensatieregeling eHerkenning Belastingdienst kunnen organisaties een compensatie aanvragen van €24,20 inclusief btw per jaar. Een aanvraag indienen kan nog niet. De verwachting is dat je de vergoeding in de loop van september online kunt aanvragen bij RVO.
Lees verder »
Nibud: weinig buffers om coronategenvallers op te vangen
Werkenden die als gevolg van de coronacrisis hun inkomen hebben zien dalen hebben vaak weinig mogelijkheden om dit op te vangen. Dat blijkt uit onderzoek onder bijna 2.000 Nederlanders van het Nibud in opdracht van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 verkooptips voor accountants- en administratiekantoren

Tijdens mijn dagelijkse werkzaamheden spreek ik regelmatig accountants en administrateurs. Het valt me op dat succesvolle accountants constant in ontwikkeling zijn. Ontwikkeling binnen het vak, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van het kantoor zelf. Maar waar liggen de commerciële kansen voor jou als accountant of administrateur?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Rechtszaak rond accountantsrapport over kosten thuiszorg
Ondernemers en FNV eensgezind: derde steunpakket moet er komen
‘Accountant moet alert zijn op fraude met NOW’
Onderzoek Grant Thornton: twijfels over aanpak risicomanagement
OPLEIDINGEN
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
Webinar Workshop Kennistoets
NBA Opleidingen
17 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Data-analist met Business Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN