Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 25 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Kabinet verhoogt TVL en voorraadsubsidie 
Het kabinet heeft besloten om de maximale tegemoetkoming voor de vaste lasten (TVL) in het eerste en tweede kwartaal van 2021 te verhogen. Ook wordt in het eerste kwartaal de maximale voorraadsubsidie voor de gesloten detailhandel verhoogd van 200.000 euro naar 300.000 euro.
Lees verder »
Hof: belastingadviseur niet verantwoordelijk voor misgelopen teruggave btw
Een psychologe ziet waarschijnlijk niks meer terug van de ruim 14.000 euro aan btw die ze over 2013 en 2014 afdroeg. Na een arrest van de Hoge Raad waarin werd bepaald dat ook niet-BIG-geregistreerde psychologen onder de btw-vrijstelling voor psychologen vallen had ze de btw terug kunnen vragen, maar zowel de psychologe als haar belastingadviseur deden […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessie Forensische Accountancy in de dagelijkse accountantspraktijk

AccountancyVanmorgen en EBBEN Partners organiseren op 9 maart een inspirerende en praktische Lunch & Learnsessie over het invoeren van forensische accountancy-oplossingen in de accountantspraktijk. Vier ervaringsdeskundigen vertellen in één uur hoe zij deze maatschappelijke opdracht handen en voeten geven en wat de uitdagingen en kansen zijn.

Lees verder »
Vijlbrief denkt aan versoepelde afbetaling belastingschulden
Voor ondernemers met opgelopen belastingschulden als gevolg van de coronacrisis zit afstel er waarschijnlijk niet in, maar mogelijk wel meer uitstel van betaling. Demissionair staatssecretaris Vijlbrief van Financiën overweegt om bedrijven toestemming te geven hun belastingschuld later af te betalen en de betaling uit te smeren over een langere periode.
Lees verder »
Hoe digitaal is de accountancysector?
Dat administratie- en accountantskantoren moeten digitaliseren is geen nieuws. Maar hoe ver staat het hiermee? Dit willen we graag in kaart in brengen. Vul de enquête in en maak kans op een van de VVV-bonnen van 25 euro.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Internet is booming business, maar hoe zit het met de btw?

Hoe weet je of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Op 1 juli 2021 gaat er van alles wijzigen in de online business. Bijvoorbeeld het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde of de introductie van de One Stop Shop aangifte voor webwinkels. Op 15 april praat Marja van den Oetelaar je bij.

Lees verder »
PEILSTOK | Trend 1. Accountants zien 2021 zonnig in
Accountants en administrateurs zijn optimistisch over de markt. Dat blijkt uit een peiling van Accountancy Vanmorgen die in januari is gehouden. Slechts tien procent van de respondenten van de Accountancy Vanmorgen Peilstok rekent op een omzetdaling in 2021. Driekwart voorziet dit jaar een omzetgroei van meer dan 2 procent.
Lees verder »
‘Bedrijven in de knel doordat tijdige betaling TVL uitblijft’
Het lukt de overheid niet om deze maand geld over te maken naar ondernemers die nog TVL-steun van vorig jaar krijgen. Een aantal van die bedrijven komt daardoor in betalingsproblemen
Lees verder »
Entrpnr Group opent nieuwe vestiging op Curaçao
Boekhoudkantoor Entrpnr uit Zeewolde maakt bekend dat zij per 1 maart 2021 de deuren opent van een nieuw kantoor in Willemstad, op het eiland Curaçao. Naast het hoofdkantoor in Zeewolde en de reeds bestaande vestigingen in Amsterdam en Rotterdam, wordt dit de vierde locatie van Entrpnr.  
Lees verder »
Samir A (Hofstadgroep) hielp als boekhouder startende ondernemers
Voormalig Hofstadgroep-lid Samir A, nu verdacht van terrorismefinanciering, runde vanaf 2018 een eigen administratiekantoor, waarmee hij volgens de website startende ondernemers bijstond. Accountancy Vanmorgen ontdekte om welk kantoor het gaat.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Exact presenteert de Winter ’21 Release

Exact introduceert de Winter ’21 Release met meer dan 30 nieuwe features en verbeteringen, verspreid over onder andere Exact Online, Exact Globe+ en Exact Synergy. Op deze manier tilt Exact naar eigen zeggen zijn softwareoplossingen voor bedrijven in sectoren als productie en handel, accountancy en de bouw naar een volgend niveau.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Advocaat-generaal: ‘GVB verbond te vergaande conclusies aan BDO-rapport’
NOW3: omzetdaling op concernniveau van 30% naar 20%
Aangifte erf- en schenkbelasting 2021 online per 1 maart
Dit willen de partijen (1): CDA
OPLEIDINGEN
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers (11 en 18 maart)

11 maart 2021
Vaktechnische Actualiteiten (25 locaties tussen 29 maart en 20 april 2021)

29 maart 2021
Cursus Btw internationaal goederenverkeer en diensten

23 maart 2021
VACATURES
Manager aangiftepraktijk – Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Assistent Accountancy AGRO 40 uur
acconavm
Barneveld
Gevorderd assistent accountant BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN