Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 24 juni 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Vijlbrief schrapt voorgenomen aanpassing box 3-heffing
Staatssecretaris Vijlbrief van Financiën ziet af van het plan van zijn voorganger Snel om de box 3-heffing vanaf 2022 fors aan te passen. Het plan stuit op grote bezwaren, omdat het spaartegoeden ontziet maar een hoog fictief rendement oplegt aan beleggen. ‘Dat wordt juridisch snel kapotgeschoten’, zei Vijlbrief dinsdag in de Tweede Kamer.
Lees verder »
NOW en de horeca: minister licht uitwerking toe
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft Kamervragen beantwoord over de nadere uitwerking van de NOW-regeling waaruit blijkt dat een horecaondernemer niet 10 procent van de loonkosten zelf moet doorbetalen maar ruim 35 procent. Koolmees gaat uitgebreid in op de uitwerking van de NOW voor de horeca:
Lees verder »
ADVERTORIAL
De impact van corona op liquiditeit en (dis)continuïteit. Hoe nu verder in 2020?

Weet jij het antwoord op de volgende vragen? Welke informatie moet aangeleverd worden voor een overbruggingskrediet? Hoe beperk je het liquiditeitsbeslag van een onderneming? Hoe schat je de overlevingskans van een onderneming in? Hoe beperk je financiële schade? Jan Wietsma praat je op 30 juni bij en heeft extra aandacht voor derdenverklaring Belastingdienst.

Lees verder »
KENNISPARTNER
Struikel niet over de Wwft!

Als klein kantoor hoef je weliswaar geen uitgebreid kantoor/kwaliteitshandboek te hebben, maar je zult wel een Wwft-beleid moeten hebben geformuleerd. Oftewel, er moet een soort ‘kwaliteitsreglement’ aanwezig zijn, waarin je concreet beschrijft hoe jouw kantoor omgaat met de diverse aspecten van (onder meer) de Wwft. 

Lees verder »
OV-abonnement vergoeden of verstrekken in coronatijd
Als aan een werknemer vóór 13 maart een OV-abonnement is vergoed of verstrekt, dan mag je de thuiswerkdagen door de coronamaatregelen als reisdagen aanmerken. De Belastingdienst keurt dit goed op grond van het ‘Besluit noodmaatregelen coronacrisis’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Online cursus Reisbureauregeling en BTW

25 juni | 4 PE

Op wie is een reisbureauregeling van toepassing? Wat zijn de gevolgen van de corona crisis voor de reisbranche (denk aan vouchers, kortingsbonnen etc.)? Waarover is de ondernemer btw verschuldigd? Is btw op ingekochte reishandelingen nog volledig aftrekbaar? Wordt de marge-btw berekend per reis of per tijdvak? Twee praktijkspecialisten praten u bij!

Lees verder »
ABN AMRO: meer dreiging cybercrime door corona, maar perceptie risico lager
De uitbraak van de coronacrisis is een zegen voor cybercriminelen. Vrijwel direct na de uitbraak van het virus nam hun aanvalsdrift toe en er blijft sprake van toegenomen dreiging. Uit onderzoek van ABN AMRO en onderzoeksbureau MWM2 onder 170 bedrijven blijkt dat 7 procent van de bedrijven te maken heeft gehad met een cyberaanval die […]
Lees verder »
Huishoudens sparen ruim 4 miljard euro meer in eerste kwartaal
Het totale reële beschikbare inkomen van huishoudens was in het eerste kwartaal van 2020 1,6 procent hoger dan een jaar eerder. Het inkomen bleef daarmee op peil, ondanks de coronacrisis die in maart begon. Onder andere omdat de consumptieve bestedingen vanaf maart wel sterk terugvielen, namen de besparingen toe.
Lees verder »
Economie in laagconjunctuur in juni
Het conjunctuurbeeld is in juni fors verder verslechterd, meldt het CBS. De economie is diep in een fase van laagconjunctuur gekomen.
Lees verder »
Eerste Kamer neemt wetsvoorstel UBO-register aan
De Eerste Kamer heeft dinsdag na verschillende keren uitstel dan toch het wetsvoorstel aangenomen waarmee het UBO-register wordt ingevoerd.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Vijf vragen aan… | ‘Juist bij vergaande automatisering blijft het persoonlijke contact belangrijk’

Als tiener hield Sandra Mallee, algemeen directeur bij Rikst Accountants, haar inkomsten en uitgaven al bij in een zelfgemaakt kasboekje. De keuze voor de accountancy leek dan ook een logische. Toch was ze op een haar na in de hotelwereld in plaats van de accountancybranche beland. Vijf vragen aan Sandra over de keuze accountancy, de […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fintech Finturi geselecteerd voor pitch tijdens NBA Accounttech Open Podium 2020

De Nederlandse FinTech start-up Finturi is een van de tien geselecteerde organisaties die tijdens de NBA Accounttech Open Podium een pitch mag verzorgen.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Opgestapte topman Wirecard vast op verdenking van boekhoudfraude
Kritiek op fiscale voorwaarden overheidssteun aan bedrijven
‘Tegemoetkoming ondernemers die bij NOW buiten de boot vallen deels niet mogelijk’
NOW 2.0: nieuwe voorwaarden en wijziging op een rij, aanvragen waarschijnlijk vanaf 6 juli
OPLEIDINGEN
Masterclass Dossieropbouw en zieke werknemers
The Legal Company
25 juni 2020
Webinar: De IB-ondernemer in de aangiftepraktijk
Fiscount
26 juni 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Gevorderd Assistent Audit (32 – 40 uur)
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN