Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 24 augustus 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voetbalprof die CFO werd leeft voort in ‘Nimox’-arrest
Het cliché dat voor de profvoetballer die stopt een sigarenwinkeltje een mooi tijdverdrijf is, gold niet voor Jacques Visschers. Het vrijdag overleden NAC-icoon werd accountant en was financieel directeur bij Nimox.
Lees verder »
Maaltijdbezorger blundert met cijfers
Just Eat Takeaway, moeder van maaltijdbezorger Thuisbezorgd.nl, heeft twee weken geleden verkeerde cijfers gepubliceerd. Het verlies over 2019 blijkt drie keer hoger dan gerapporteerd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscaal Vanmorgen: actuele fiscale opleidingen ook voor jou!

Fiscaal Vanmorgen, onderdeel van MOCuitgevers verzorgt fiscale opleidingen voor accountants, belastingadviseurs en fiscalisten. Altijd maximaal 15 deelnemers per groep waardoor veel interactie mogelijk is. Er is veel aandacht voor jouw praktijkvragen. Dit format zorgt voor een goede kwaliteit en hoge waarderingen (8+) van onze opleidingen.

Lees verder »
Accountants: pas op met overnames Amsterdamse horeca
Er zijn sterke signalen dat foute investeerders deels via onderhandse, zwarte betalingen proberen wankelende bedrijven over te nemen in de Amsterdamse horeca. De VVD-fractie waarschuwt de gemeente maar ook andere betrokkenen, zoals accountants, extra alert te zijn.
Lees verder »
Bedrijven moeten mogelijk veel NOW-steun terugbetalen
Accountants van PwC en Grant Thornton verwachten dat bedrijven veel noodsteun moeten terugbetalen. Vooral de regels ten aanzien van dochterondernemingen zijn onbewust vaak overtreden. Daarover schrijft het Financieele Dagblad.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 1 – Deadline aanvraag NOW 2.0 nadert
De tijd begint te dringen om nog tijdig NOW 2.0-subsidie aan te vragen. Attendeer je cliënten er op dat de subsidieaanvraag uiterlijk op 31 augustus…
Lees verder »
NOB uit stevige kritiek op Wet excessief lenen bij eigen vennootschap
Het kabinet heeft kort voor het zomerreces de Wet excessief lenen bij eigen vennootschap ingediend. De Nederlandse Orde van Belastingadviseurs schiet het wetsvoorstel zijn doel voorbij.
Lees verder »
Voorlopig geen autonome auto’s in Nederland
Hoewel Nederland een van de beste landen is om te experimenteren met autonoom rijdende auto’s, zal dat er voorlopig niet van komen. Dat concludeert KPM na onderzoek in 30 landen.
Lees verder »
Economiestudie (ook accountancy) maakt seksistisch
Een recent internationaal onderzoek doet nogal wat stof opwaaien. Want wat blijkt? Een studie economie zou seksistisch maken.
Lees verder »
De Beer Accountants: nu ook voor parkeeradvies!
Dat accountants van veel markten thuis zijn is bekend. Maar De Beer Accountants & Belastingadviseurs uit Tilburg heeft zelfs een medewerker die zich bezighoudt met parkeeradvies.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
3 ingrediënten voor een succesvol advieskantoor

Een goed eindproduct begint met een perfecte basis. Een huis met een stevige fundering, een innovatie met een creatief idee en een smaakvol gerecht met een basisrecept. Natuurlijk ben je er dan nog niet.

Lees verder »
OPLEIDINGEN
HBO Bachelor Accountancy
Markus Verbeek Praehep
1 september 2020
POST-HBO OPLEIDING CONTROLLING
HAN
3 september 2020
VACATURES
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Manager Assurance praktijk (min 4 dagen)
Coney
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN