Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Voormalige RA tien jaar doorgehaald wegens belastingfraude
De Accountantskamer heeft een accountant die al was uitgeschreven uit het register een doorhaling van tien jaar opgelegd wegens zijn betrokkenheid bij belastingfraude bij het vastgoedimperium van Jos en Joop Geerts. De broers Geerts werden in oktober 2017 door het gerechtshof in Den Bosch tot gevangenisstraffen van respectievelijk 21 en 16 maanden veroordeeld wegens fraude […]
Lees verder »
Ook in hoger beroep 16 jaar cel geëist voor doodslag boekhouder Heeg
Het Openbaar Ministerie heeft maandag in hoger beroep opnieuw een gevangenisstraf van zestien jaar geëist tegen een 55-jarige man uit Joure. Hij wordt ervan verdacht op 6 februari 2018 de 56-jarige boekhouder Hans Boschma uit het Friese Heeg om het leven te hebben gebracht.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Toe aan de volgende stap?

Ontwikkel je verder als payrollprofessional met een financiële opleiding van Markus Verbeek Praehep, zoals BKL, PDL of VPS. Of je nu een PE-training zoekt of een complete HBO-Bacheloropleiding, in ons brede aanbod vind je altijd een passende opleiding. Schrijf je nu in en start in september.

Lees verder »
Prinsjesdag 2020 – Belastingplan 2021 en meer
Het Belastingplan 2021 en alle bijbehorende stukken zijn vandaag beschikbaar vanaf 15.15 uur. Wat is er al bekend en wanneer buigt de Tweede Kamer zich erover?
Lees verder »
Wet arbeidsmarkt in balans blijft topprioriteit voor salarisprofessionals
De Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) die dit jaar werd ingevoerd als vervanger van de Wet werk en zekerheid (WWZ) is voor salarisprofessionals het belangrijkste thema in hun werkzaamheden. Ruim drie op de vijf noemt de Wab als thema nummer één, terwijl bijna de helft (46%) van deze groep denkt dat deze wetgeving ook in […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Uw PE-activiteiten makkelijk bijhouden?

Vanaf 1 januari 2021 geldt de nieuwe PE-verplichting voor alle accountants. Met de online PE-portfolio tool van PE-Academy legt u gemakkelijk uw plan van aanpak, leerdoelen en PE-activiteiten vast. Met ruim 260 online cursussen heeft u uitgebreid keuze om bovenop uw vakgebied te blijven en tegelijkertijd aan de nieuwe verplichting van de NBA te voldoen. Het gemak van online nascholing ervaren? Volg nu een gratis proefcursus!

Lees verder »
Ondernemer met financiële problemen. Wake-up call voor accountants
De economische gevolgen van Covid-19 lijken op micro-niveau nog mee te vallen, toch zijn er steeds meer signalen dat een grote groep ondernemers nu of in de nabije toekomst met grote financiële problemen te maken zal krijgen. Aan de accountant de taak om de signalen te herkennen, de problemen bespreekbaar te maken en samen met […]
Lees verder »
Nederlanders somberder over economie
Voor het eerst in vier jaar is een meerderheid van de Nederlanders somber over de toekomst van Nederland. Nederlanders zijn ook een stuk somberder geworden over de economie. Ruim de helft denkt dat de economie de komende twaalf maanden zal verslechteren.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 – Vraag tijdig de buitenlandse BTW over 2019 terug
Heb je cliënten die BTW-ondernemer zijn en van ondernemers in andere EU-lidstaten in 2019 buitenlandse BTW in rekening gebracht hebben gekregen? Zij kunnen die BTW…
Lees verder »
RJ komt met richtlijn voor verslaggeving rond NOW
De Raad voor de Jaarverslaggeving (RJ) heeft een nieuwe uiting gepubliceerd die ingaat op de manier waarop de tegemoetkoming in het kader van de NOW-regeling moet worden verwerkt.
Lees verder »
AV-special: Accountants goed voorbereid op weg naar 2021
21 september a.s. is het zo ver. Dan start onze AV-week, met een rijk programma aan online kennissessies voor de Accountant van morgen. Belastingplan 2021, MKB na corona, compliance in dienstverlening, tuchtrecht en accountants, modern personeelsbeleid, ICT-uitdagingen na corona. Het is een greep uit de onderwerpen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Als ondernemer bedrijfsbreed meedenken met de klant

Van startende ondernemers tot aan kantoren met ruim 20 jaar ervaring. Inmiddels telt het netwerk van Finovion ruim 50 administratiekantoren, bedrijfsadviseurs en accountants specialisten. Daarmee combineren ze het beste van twee werelden.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
2.0 Accountants: ‘Digitalisering is de toekomst.’

Jeroen Kamphuis en Arnoud Boudrie van 2.0 Accountants uit Enschede hebben een duidelijke visie voor het kantoor. Jeroen: ‘We onderscheiden ons in snelle en directe communicatie en bereikbaarheid. Niet alleen van 9 tot 5, maar ook buiten kantooruren. Client Online van PinkWeb helpt ons om die belofte waar te maken.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Tekortkomingen EY bij controle Wirecard maatschappelijk zeer schadelijk’
Livestream Accon avm over Prinsjesdag
Miljoenenclaim dreigt voor van fraude verdachte financieel directeur
KvK: stop met onderneming voor schulden te groot worden
OPLEIDINGEN
Data-analyse in de praktijk | Interactieve hands-on webinar serie
NBA Opleidingen
17 september 2020
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (verschillende dagen en tijd)
Accountancy Vanmorgen
21 september 2020
Actualiteiten huurrecht
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Customer Success Manager – Yuki
Yuki
Rotterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN