Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 11 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountants melden minder bij FIU, wel stijging aantal verdacht verklaarde transacties
Van het aantal gemelde ongebruikelijke transacties is vorig jaar een flink hoger aantal verdacht verklaard. Accountants meldden in 2020 weliswaar minder ongebruikelijke transacties dan een jaar eerder, maar van de door accountants gemelde ongebruikelijke transacties werden wel meer transacties verdacht verklaard dan in 2019.
Lees verder »
Wanneer worden bezwaren tegen NOW-vaststelling gegrond verklaard? Minister geeft voorbeelden
In welke gevallen kan het lonen om bezwaar te maken tegen de definitieve NOW-vaststelling? Minister Koolmees komt met enkele geanonimiseerde voorbeelden uit de praktijk waarin het verweer van de werkgever tegen het meegenomen SV-loon heeft geleid tot een bezwaar dat gegrond is verklaard.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nieuwe software voor urenregistratie, planning en facturatie? Vraag een demonstratie aan.

Hoe kom je erachter of software voor urenregistratie, planning en facturatie écht werkt voor jouw kantoor? Door een lijst van vragen te maken en deze vragen te stellen in een demonstratie op maat. Lees hier welke vragen je niet mag vergeten:

De vragen en demo aanvragen »
Personalia | PwC’er Jim van Hees interim CFO bij verzekeraar Athora 
Jim van Hees verlaat PwC en is per 1 juli 2021  benoemd tot interim Chief Financial Officer (lid van de Raad van Bestuur) van Athora Netherlands en zijn verzekeringsdochters.
Lees verder »
CPB-directeur pleit voor verbod op cryptomunten: ‘crash onvermijdelijk’
Het kabinet moet de bitcoin en andere cryptomunten verbieden, schrijft directeur van het Centraal Planbureau (CPB) Pieter Hasekamp vrijdag in een essay in het FD. Hasekamp verwacht dat een crash van de cryptovaluta’s onvermijdelijk is en vindt dat Nederland daarom zo snel mogelijk moet ingrijpen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2021

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2021 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
Benchmark Kantoorcijfers 2021 van start
Fiscount en NOAB zijn de elfde editie van de benchmark Kantoorcijfers gestart: het onderzoek onder mkb accountants- en administratiekantoren. De benchmark geeft een representatief inzicht in de kantoorexploitatie, tarieven en vergelijkingen, trends en ontwikkelingen binnen dit marktsegment. Maar ook worden zaken als vergrijzing, adviesomzet en investeringen in ICT in kaart gebracht.
Lees verder »
Banken: strikte toepassing kapitaalseisen beperkt ruimte voor economisch herstel
De strikte toepassing van de kapitaalseisen zoals het ministerie van Financiën en DNB deze week hebben voorgesteld, beperkt de ruimte voor economisch herstel. Dat stelt de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB).
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De thuiswerkvergoeding: hoe zit dat belastingtechnisch?

Nog steeds werkt een groot deel van Nederland vanuit huis. Wat kost dat thuiswerken de werknemer eigenlijk? En mag of moet je als werkgever deze kosten vergoeden met een thuiswerkvergoeding? In deze blog lees je hoe de thuisvergoeding werkt en hoe het zit met de belasting.

Lees verder »
Mannak voelt zich beschadigd en dient tuchtklacht in tegen vijf NBA-bestuurders
Harm Mannak heeft een tuchtklacht ingediend tegen vijf (voormalige) bestuursleden van de NBA. De in 2019 afgetreden NBA-directeur wil van de Accountantskamer een oordeel over de manier waarop de bestuurders destijds zijn functioneren hebben laten onderzoeken.
Lees verder »
NBA keurt TVL-protocol af
De werkgroep Controleprotocollen (COPRO) van de NBA heeft het accountantsprotocol van de overheid voor de steunmaatregel Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) afgekeurd. COPRO adviseert daarnaast om de derdenverklaring voor startende ondernemers niet af te geven.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Kamer wil dat Hoekstra orde op zaken stelt, en nu echt
KPMG onderzoekt bitcoinblunder
Ex-advocaat, nu accountant wil rectificatie van ‘Opgelicht’
Booking.com verdacht van btw-fraude in Italië
OPLEIDINGEN
Yuki Expert Sessions met Arjen Banach: Over het succes van innovatie en werkgeluk
Yuki
17 juni 2021
De werkruimte van de ondernemer
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Opstellen van betere prognoses
Fiscount
8 november 2021
VACATURES
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Fiscount zoekt een specialist sociale zekerheid
Fiscount
Accountant Internationaal
Visser & Visser
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN