Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 7 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Waslijst aan grieven tegen accountant maakt geen indruk op rechter
De financiële holding Jemano was ontevreden over het werk van zijn accountant. Daarop besloot het bedrijf de facturen niet te betalen. Voor de rechter onderbouwde Jemano dit met 13 klachten, kracht bijgezet door een fikse schadeclaim aan het adres van de accountant.
Lees verder »
Joint venture NIBC en Société Générale was louter belastingtruc
De Nederlandse bank NIBC en de Franse bank Société Générale hebben misbruik gemaakt van de wet. Hun joint venture had alleen tot doel belasting te ontwijken. Dat oordeelt het Amsterdamse gerechtshof nadat de rechtbank al tot dezelfde conclusie kwam.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Toekomstvisie Wolters Kluwer accounting software: bekijk online sessies

Benieuwd hoe de toekomst van Twinfield Boekhouden, Basecone, Alure Online en Avanzer Aangifte eruitziet? En met welke vernieuwingen Wolters Kluwer jou als accountant ondersteunt in 2022? Tijdens het online event Move On op 9 september presenteerden wij de toekomst van onze huidige én nieuwe software. Was je hier niet bij? Geen probleem, je kunt alle productsessies hier terugkijken!

Productsessies terugkijken »
Al 30% meer beleggingsfraude dan in 2020
De AFM en de Fraudehelpdesk krijgen steeds vaker signalen over dubieuze beleggingsproducten. De Fraudehelpdesk noteert dit jaar een toename van ongeveer 30 procent ten opzichte van vorig jaar. Een campagne met Jort Kelder en Marco Borsato moet consumenten waarschuwen.
Lees verder »
TIC Advisory sluit zich aan bij UHY 
TIC Advisory, de Financieel Due Diligence specialist uit Leusden, heeft zich in september aangesloten bij UHY International, een van de grootste netwerken van zelfstandige accountants- en adviesbureaus. TIC Advisory gaat vooral optrekken met andere praktijken die zich bezighouden met fusies, overnames en overige transacties. 
Lees verder »
ADVERTORIAL
Erfrecht is en blijft een delicate kwestie

Krijg je steeds meer vragen op het gebied van het erfrecht? En wil je deze vragen adequaat kunnen beantwoorden? Vergis je niet, het erfrecht blijft een delicate kwestie. Een verkeerd advies kan behoorlijk in de papieren gaan lopen! Erfrechtgoeroe Bernard Schols praat je op 11 oktober bij. De cursus is eerder beoordeeld met een 9,2!

Lees verder »
AV-Magazine
‘Machine learning biedt veel nieuwe mogelijkheden voor accountants’

Boekhoudsoftware is met uitstek geschikt voor machine learning, vertellen Geert Dreschler van MKB Accountants en Nick van Schijndel van Yuki. ‘Het biedt veel nieuwe mogelijkheden, maar dan moet de accountant verder willen kijken dan zijn rol als controleur van de boekhouding.’

Lees verder »
EIB en Rabobank stellen 500 mln euro extra beschikbaar voor duurzame ondernemers
De Europese Investeringsbank (EIB) stelt 250 miljoen euro beschikbaar aan de Rabobank. Het geld kan tegen gunstige voorwaarden worden geleend aan ondernemers die willen investeren in verduurzaming. De Rabobank verdubbelt het bedrag.
Lees verder »
OM blijft erbij: geen celstraf voor frauderende VVD-penningmeester 
Hoewel het Openbaar Ministerie (OM) bij de rechtszaak alleen een voorwaardelijke straf vroeg, legde de rechter een frauderende boekhouder toch een maand celstraf op. Deze week diende het hoger beroep. Het OM wil nog steeds geen celstraf voor de 66-jarige man die bijna 150.000 euro verduisterde.
Lees verder »
KPMG Nederland wordt kenniscentrum duurzaamheid; 100den extra banen
KPMG steekt de komende drie jaar 1,3 miljard euro in de uitbreiding van diensten op het vlak van milieu, maatschappelijk verantwoord en goed bestuur. In Nederland levert dat honderden extra banen op.
Lees verder »
KempenPlus houdt BNG Bank verantwoordelijk voor fraude van boekhouder
Sociale werkplaats KempenPlus vindt BNG Bank had moeten zien dat een administratief medewerker bijna 5 miljoen euro overboekte op zijn eigen rekening. Bij de rechter eiste KempenPlus inzicht in alle transactiegegevens. 
Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Vervolg accountants en advocaten die belastingontwijking faciliteren’
Wijziging bij Belastingplan 2022 en Overige fiscale maatregelen 2022
PwC wijzigde passage die belastend was voor topambtenaar
OPLEIDINGEN
Fiscalistenoverleg
Extendum
8 oktober 2021
Webinar: Hoe richt ik mijn accountantskantoor efficiënt in?
Yuki
14 oktober 2021
Inkomstenbelasting winst
Register Belastingadviseurs
16 november 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Assistent accountant samenstelpraktijk
Van der Vlugt Accountants
Accountant (AA/RA)
SMK Accountants
Enschede, Almelo, Delden en Haaksbergen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN