Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 17 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Wat moet je met een klant als Robin Linschoten?
Robin Linschoten probeerde de schuld van zijn foute belastingaangiftes in de schoenen te schuiven van zijn administratiekantoor. Tevergeefs. Vorige week veroordeelde de rechter hem tot 100 uur taakstraf. Accountancy Vanmorgen dook in deze case en vraagt zich af: wat moet je met een klant als Robin Linschoten?
Lees verder »
BOVAG vreest ‘btw over bpm’
In het Belastingplan 2021 staat dat de bpm voor 2021 licht stijgt. Door een wijziging in de bpm-procedure bestaat het risico dat er straks btw over bpm betaald moet worden, vreest branchevereniging BOVAG.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Praktische tips & handreikingen tijdens Accountancy Tour van Unit4 Bedrijfssoftware

De huidige pandemie zorgt voor uitdagingen voor jouw kantoor en voor je klanten. Hoe organiseer je, met behulp van software, je kernprocessen zo efficiënt mogelijk & voorzie je je klanten van goed advies? Laat je tijdens de Accountancy Tour informeren door experts middels praktische demo’s & discussies.

Lees verder »
Ook accountants in geheime Chinese database
In een database met 2,4 miljoen prominenten, in het geheim bijgehouden door een Chinees bedrijf, staan ook accountants. De Chinezen blijken daarnaast van 700 prominente Nederlanders gegevens bij te houden.
Lees verder »
‘Tekort aan fiscalisten leidt tot vertraging bij aangiftes’
Het bedrijfsleven en de adviespraktijk zuchten onder een tekort aan fiscalisten. Dit zorgt voor vertragingen bij de belastingaangifte. De piekperiodes worden ternauwernood overleefd door uitstel aan te vragen en interimmers in te vliegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Subsidies en btw, maak jij de juiste fiscale keuze?

Hoe optimaliseer je de btw-positie van de verstrekker en ontvanger van de subsidie? Welke btw aspecten zijn belangrijk bij subsidies? Wanneer is een subsidie belast en wat zijn de gevolgen? Welke btw aspecten zijn relevant bij subsidies voor citymarketing, kunst, cultuur, energie-innovaties, zonnepanelen etc? Joep Swinkels praat je op 30 september bij.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Vraag tijdig compensatie transitievergoeding aan voor ‘oude gevallen’
Sinds 1 april jl. kan een werkgever bij het UWV compensatie aanvragen voor de transitievergoeding die hij/zij bij ontslag aan de langdurige zieke werknemer heeft…
Lees verder »
‘Horeca dicht om middernacht slecht plan’
Vrijdag komt premier Rutte met een extra persconferentie over nieuwe coronamaatregelen. Directeur Dirk Beljaart van de Koninklijke Horeca Nederland vreest dat de overheid aanstuurt op sluiting van de horeca na twaalf uur ’s avonds.
Lees verder »
Na doorhaling nu 9 maanden celstraf voor frauderende RA
Aan een RA die als eigenaar-bestuurder jarenlang fraudeerde met de belastingaangiften van zijn kozijnenfabriek is na een doorhaling van 10 jaar in 2017 nu een celstraf van 9 maanden opgelegd bij het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. De voormalige accountant erkende eerder dat hij opzettelijk onjuiste BTW-aangiften heeft gedaan om de liquiditeit “binnen de club” te houden.
Lees verder »
Het hellende vlak van een goede reputatie
Meebewegen met een klant. Hoe ver ga je? Wanneer gaat klantgerichtheid over in het oprekken van regels? Natuurlijk werk je als accountant niet mee aan belastingfraude of het witwassen van crimineel geld. Je zet geen handtekening onder een cijfers die niet kloppen. De kans dat je als MKB-accountant met grote malversaties of crimineel handelen wordt […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De wet die VOF, maatschap CV moderniseert: duidelijk en simpel uitgelegd in 9 vragen en antwoorden

De spelregels die de maatschap, de vennootschap onder firma (VOF) en commanditaire vennootschap (CV) beheersen, gaan behoorlijk veranderen. Officieel treedt het ‘wetsvoorstel modernisering personenvennootschappen’ in werking op 1 januari 2021. Doel van de nieuwe wet is om de keuze voor een passende ondernemingsvorm eenvoudiger te faciliteren. Met name een maatschap is in accountancyland een veel […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wat zegt de top 30 over de Prinsjesdagstukken?
Exact kondigt overname Unit4 Bedrijfssoftware aan
Belastingdienst stuurt brief over verlenging betalingsuitstel
Belastingplan 2021: alle maatregelen op een rij
OPLEIDINGEN
Cijfers transformeren tot advies (gratis)
Accountancy Vanmorgen
21 september 2020
De controle onder controle *vernieuwd* | Hands-on 2 daagse voor audit praktijk
NBA Opleidingen
22 september 2020
Het nieuwe PE-systeem voor MKB-accountants per 01-01-2021; wat kan, wat mag, wat moet
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN