Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 16 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Gij zult niet ondernemen en niet in vastgoed beleggen…’
Wat valt belastingadviseurs en andere fiscale deskundigen op aan het Belastingplan 2021? Accountancy Vanmorgen verzamelde enkele reacties.
Lees verder »
Topman betuigt spijt over rol EY in Wirecard-affaire
Topman Carmine Di Sibio van EY is in een brief aan klanten voor het eerst uitgebreid ingegaan op de rol van het accountantskantoor in de zaak Wirecard. Di Sibio biedt zijn excuses aan voor het feit dat de fraude bij de Duitse betalingsverwerker ‘niet sneller is ontdekt’ en wil de lat bij fraude-opsporing ‘aanmerkelijk hoger […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Inschrijven voor SRA-Accountancy kring (start deze maand op 14 locaties)

Vijf bijeenkomsten | 16.00 – 18.30 uur | 15 PE-punten
Blijf bij met actuele thema’s en ontwikkelingen die relevant zijn voor u als accountant. Jaarprogramma 2020-2021: o.a. actualiteiten over HT en de nieuwe PE-regeling, IT en accountantsberoep, EV, bijzondere opdrachten, wwft en fraude. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past ook uitstekend bij de nieuwe PE-regeling. Schrijf nu in!

Lees verder »
Vrije ruimte werkkostenregeling aangepast
In het Belastingplan 2021 wordt voorgesteld het percentage van 1,2 procent per 1 januari 2021 te verlagen naar 1,18 procent.
Lees verder »
Lagere bijtelling voor zonnecelauto
De korting op de bijtelling voor nieuwe emissievrije auto’s van de zaak wordt na 2020 voortgezet. De korting voor waterstofauto’s is niet gemaximeerd. Dit gaat ook gelden voor zonnecelauto’s.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Business-changing cloudplatform voor accountants én cliënten

Visma.net Accountancy is een innovatieve oplossing voor middelgrote en grote accountantskantoren en biedt de meest uitgebreide financiële set functionaliteit. Het platform maakt het mogelijk om diensten volledig zelf vorm te geven en op maat aan te bieden aan cliënten. De software ondersteunt kantoren die zich willen onderscheiden bij de transitie naar een online samenwerking.
Meer weten? Kijk dan op onze website.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Zorg voor tijdige aangifte en betaling verhuurderheffing 2020
Was je cliënt op 1 januari 2020 in het bezit van meer dan 50 huurwoningen met een maximale huurprijs van € 737,14 per maand? In…
Lees verder »
Volgend jaar extra budget voor WBSO
Het kabinet stelt in 2021 extra budget beschikbaar voor de fiscale innovatieregeling WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) omdat investeringen in Research & Development (R&D) door de coronacrisis onder druk kunnen komen te staan. Dit blijkt uit een Kamerbrief waarin het ministerie van Economische Zaken en Klimaat de plannen voor de WBSO in 2021 bekendmaakt.
Lees verder »
Ondernemers positief over investeringen, gemengde gevoelens bij belastingmaatregelen
‘Deze Rijksbegroting helpt Nederland investerend uit de crisis te komen. Het steun- en herstelpakket, het nieuwe Groeifonds, de nieuwe investeringskorting (BIK) en tal van andere maatregelen geven vertrouwen.’ Dat zeggen MKB-Nederland en VNO-NCW in reactie op de Prinsjesdagstukken.
Lees verder »
Belastingplan 2021: alle maatregelen op een rij
Het kabinet heeft dinsdag het Belastingplan 2021 gepresenteerd. Lees hier wat er gaat veranderen:
Lees verder »
Box 3: wat blijft hetzelfde en wat verandert er?
Vanaf 2021 gaat het heffingvrij vermogen in box 3 omhoog naar € 50.000 of € 100.000 met fiscaal partner. Hierdoor betalen bijna 1 miljoen spaarders en kleine beleggers ten opzichte van 2020 geen box 3-belasting meer.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan Ellen Snellenberg van GoSmart | ‘Een vertrouwensband opbouwen met je klant is heel belangrijk in deze digitale wereld’

Van toegevoegde waarde zijn voor elke ondernemer door gemak te bieden, overzicht te creëren en hem of haar te ondersteunen bij de administratieve handelingen. Dat wil Ellen Snellenberg van GoSmart bereiken.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De wet die VOF, maatschap CV moderniseert: duidelijk en simpel uitgelegd in 9 vragen en antwoorden

De spelregels die de maatschap, de vennootschap onder firma (VOF) en commanditaire vennootschap (CV) beheersen, gaan behoorlijk veranderen. Officieel treedt het ‘wetsvoorstel modernisering personenvennootschappen’ in werking op 1 januari 2021. Doel van de nieuwe wet is om de keuze voor een passende ondernemingsvorm eenvoudiger te faciliteren. Met name een maatschap is in accountancyland een veel […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AV-week | ‘Comandi creëert voor ons kansen om ondernemers bij te staan’
Belastingplan 2021: de concrete wetsvoorstellen
Voormalige RA tien jaar doorgehaald wegens belastingfraude
CPB: verlenging steunpakket dempt werkloosheid
OPLEIDINGEN
Welk softwarepakket past bij mijn organisatie? (verschillende dagen en tijd)
Accountancy Vanmorgen
21 september 2020
Data-analyse in de praktijk | Interactieve hands-on webinar serie
NBA Opleidingen
17 september 2020
Overzicht creëren in het oerwoud van de toeslagen
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN