Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 13 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Corona | Werkgevers moeten NOW-steun mogelijk terugbetalen bij incidenteel loon
Bedrijven die in januari incidenteel loon hebben uitbetaald, zoals een dertiende maand,  moeten er rekening mee houden dat ze een deel of zelfs alle steun via de NOW-regeling moeten terugbetalen. Daarvoor waarschuwen fiscalisten van KPMG Meijburg & Co, die spreken over een ‘grote fout’ in de loonsubsidieregeling.
Lees verder »
Corona | Coalitie wil meer maatwerk bij nieuwe noodsteun, minister waarschuwt voor overbelasting
De coalitiepartijen willen meer maatwerk bij de tweede ronde noodsteun voor bedrijven, afhankelijk van de mate waarin sectoren wordt getroffen. Minister Koolmees van Sociale Zaken waarschuwt ondertussen dat er een bottleneck dreigt bij de uitvoering van die nieuwe noodsteun.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Lunch & Learnsessies in verband met corona van Accountancy Vanmorgen

13, 14 en 15 mei | 12:00 tot 13:00 uur | 1 PE-punt
In samenwerking met Fiscaal Vanmorgen organiseert Accountancy Vanmorgen een aantal Lunch & Learnsessies in verband met de coronacrisis.
Help als accountant/adviseur je cliënt door deze moeilijke tijd! Zorg dat je op de hoogte bent en volg een interactieve online cursus over Vermogen en fiscaliteit ten tijde van corona (NIEUW), De impact van Corona op liquiditeit en (dis)continuïteit of Reorganiseren kun je leren, ontslagaanvragen door de corona-crisis (NIEUW). Slechts € 59,-.

Lees verder »
Corona | Meeste ondernemers verwachten te overleven in anderhalvemetersamenleving
Het merendeel van de Nederlandse ondernemers verwacht te kunnen blijven bestaan in de anderhalvemetersamenleving. Dat blijkt uit een peiling van de Kamer van Koophandel onder een kleine 5800 Nederlandse ondernemers.
Lees verder »
AV-enquête: Impact corona op accountancy en ondernemend Nederland
Wat is de impact van de coronacrisis op de ondernemers in verschillende branches  en op accountants- en administratiekantoren? De accountancybranche ziet als een van de eersten wat de coronacrisis financieel voor ondernemers betekent. Om hier zicht op te krijgen organiseren Accountancy Vanmorgen, Full•Finance en MKB-kredietcoach een onderzoek onder de lezers van Accountancy Vanmorgen. De resultaten […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
BTW-gids 2020

BTW, bijna iedereen heeft er mee te maken. Groot of klein, elke ondernemer moet BTW afdragen. De BTW-gids 2020 is bestemd voor zowel de accountant, de belastingadviseur, de fiscalist als de ondernemer. Met BTWeetjes, online stroomschema’s en pdf’s van de tekst. Bestel een los exemplaar of neem een abonnement!

Lees verder »
ICT & Kantoor
Fou-Khan Tsang | Het “nieuwe normaal”

In de afgelopen weken heeft misschien wel de grootste digitale revolutie plaatsgevonden in de recente geschiedenis van de mensheid. ‘Ieder nadeel heeft zijn voordeel’, zou Johan Cruijff gezegd hebben. Als ik de cijfers moet geloven, werkt ongeveer 60% van de beroepsbevolking in Nederland inmiddels thuis en in de ons omringende landen zie ik vergelijkbare cijfers.

Lees verder »
Informatie over loonbeslag delen: mag dat onder de AVG?

Mag een loonbeslag gedeeld worden met de leidinggevende of HRM? Ja als je de procedure bij een loonbeslag vastlegt en hierover communiceert.

Lees verder »
Corona | Gratis coaching voor MKB in coronaproblemen
Ondernemers kunnen dit jaar gratis professionele coaching krijgen als ze in zwaar weer zitten. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft besloten de subsidie aan de Stichting Ondernemersklankbord (OKB) te verhogen, waardoor de eigen bijdrage van 150 euro die ondernemers normaal gesproken betalen voor hulp van OKB dit jaar komt te vervallen.
Lees verder »
Corona | ‘Breid TOGS verder uit voor schrijnende gevallen’
De huidige TOGS-regeling moet verder worden uitgebreid omdat er nog altijd sectoren ten onrechte buiten de boot vallen. Dat schrijft voorzitter van MKB-Nederland Jacco Vonhof in een brief aan de Tweede Kamer. Ook pleit hij voor een regeling in het tweede noodpakket die nauwer aansluit op het werkelijke omzetverlies en de doorlopende vaste lasten voor […]
Lees verder »
Nmbrs wordt onderdeel van Visma
Nmbrs heeft zich aangesloten bij de Visma Group, melden beide softwarebedrijven. Met de acquisitie breidt Visma zijn HR- en payrollportfolio voor bedrijven en accountantskantoren uit
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Automatische factuurverwerking | 5 redenen waarom je niet (meer) zonder kunt

Tijdens een corona-persconferentie pleitte Mark Rutte al eerder voor e-facturatie (UBL). De techniek om UBL-facturen, facturen voorzien van een XML-bestand, te versturen is er al jaren, maar wordt helaas nog niet omarmt door alle ondernemers. Ondernemers sturen nog een grote stroom facturen digitaal als pdf of zelfs per post. In een tijd waarbij minimaal 1,5 […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Voormalig Centric-bestuurder Rianne Jans CFO Deloitte
ETL Accountants en Adviseurs breidt uit met InnoVista accountants ● adviespartners
Werkkostenregeling en echt of fictief aanwijzen
Lage meldingsbereidheid makelaars bij ongebruikelijke transacties
OPLEIDINGEN
Accountancy Tour Webinar 2: Boekhoud Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
14 mei 2020
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
VACATURES
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN