Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 4 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Witwasaanwijzingen niet concreet: ABN AMRO moet coffeeshophouder bankrekening geven
Banken worden met enige regelmaat op de vingers getikt omdat ze de Wwft onvoldoende naleven, maar in sommige gevallen vindt de rechter ze juist te streng. Zo moet ABN AMRO een coffeeshophouder de mogelijkheid geven om een zakelijke bankrekening te openen, heeft de rechtbank Amsterdam onlangs in kort geding bepaald.
Lees verder »
WHOA-procedure moet ADO Den Haag uit de brand helpen
Voetbalclub ADO Den Haag hoopt op een doorstart via de Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA) en heeft de rechtbank verzocht om een afkoelingsperiode en de benoeming van een herstructureringsdeskundige. Dat meldt de in financiële problemen geraakte eredivisieclub in een verklaring op de eigen site.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
Loket NOW 5 aanstaande donderdag open
Werkgevers kunnen vanaf donderdag 6 mei bij het UWV een aanvraag indienen voor de vijfde periode van de NOW-regeling, meldt de uitvoeringsinstantie. De tegemoetkoming in de loonkosten geldt voor de maanden april tot en met juni 2021.
Lees verder »
Vakantiegeld knellend probleem voor veel werkgevers
Een flinke groep werkgevers die in de knel zit door de coronacrisis vraagt zich af hoe zij vakantiegeld moeten uitbetalen aan hun werknemers.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Ondernemer en oudedagsvoorzieningen

Het is heel belangrijk om pro-actief te werken aan het dekkingsvraagstuk en de verdere opbouw van oudedagsvoorzieningen. Kees Beishuizen bespreekt op 29 juni alle nu nog relevante aspecten, mogelijkheden, pijnpunten en oplossingen van een ODV en pensioen in eigen beheer. Hij bespreekt de alternatieven voor eigen beheer en behandelt de voor- en nadelen van deze alternatieven.

Lees verder »
ICT & Kantoor 2021
‘Automatisering brengt de adviseur dichter bij de ondernemer’

Visionplanner is leverancier van softwaretools voor dashboarding, jaarrekeningen, belastingaangiften en liquiditeitsprognose. Het softwarebedrijf is opgericht in 1996 en richt zich op Nederlandse administratie- en accountantskantoren die mkb-klanten bedienen.

Lees verder »
ACM gaat misleidende duurzaamheidsclaims onderzoeken
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) kondigt onderzoeken aan naar misleidende duurzaamheidsclaims in de energie-, zuivel- en kledingsector. De toezichthouder kiest voor onderzoek in die drie sectoren omdat hier bij vooronderzoek veel mogelijk misleidende duurzaamheidsclaims werden gezien.
Lees verder »
Mazars eist vergeefs betaling meerkosten jaarrekening Value8
Mazars heeft in de nasleep van de veelbesproken controle van de jaarrekening over 2016 van investeringsfonds Value8 een nederlaag geleden bij de rechter: die vindt dat het accountantskantoor ten onrechte meer dan acht ton aan meerkosten eiste. Bovendien heeft Mazars in de kwestie de geheimhoudingsplicht geschonden, is het oordeel.
Lees verder »
AA doorgehaald vanwege onttrekken geld aan noodlijdende BV
Een noodlijdend bedrijf betaalde de rekeningen van het accountantskantoor niet. Een AA dacht dat op te lossen door via een sale-and-lease-backconstructie de inventaris over te nemen en zo de schuld weg te strepen. Maar daarmee is vermogen aan de boedel onttrokken en dat komt de AA op een tijdelijke doorhaling te staan.
Lees verder »
LinkedIn: werken bij KPMG het beste voor je carrière
Volgens LinkedIn kun je het beste bij KPMG werken als je je carrière wilt ontwikkelen. Het zakelijke sociale medium heeft een top 25 van werkgevers opgesteld.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wat doe je als je klant niet online wil samenwerken?

Je wil graag online samenwerken met je klanten in hun administratie en vertelt ze over alle voordelen van deze manier van werken. Maar stel dat je je klant aan de telefoon hebt en in plaats van instemmend te antwoorden, komt hij of zij met allerlei tegenwerpingen. Wat doe je dan? Hoe krijg je de klant over de streep? 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Koolmees betreurt mager gebruik TONK-regeling
Storing TVL-aanvragen verholpen
Informatieleveranciers willen met kort geding toegang tot KvK-gegevens afdwingen
NBA pas voorbeeldteksten aan vanwege NOW 2
OPLEIDINGEN
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
11 mei 2021
De werkruimte van de ondernemer
Register Belastingadviseurs
1 juli 2021
Online lunchsessie: Thuiswerken; rechten en plichten 20 mei 2021
The Legal Company
20 mei 2021
VACATURES
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Senior Accountant / Teamleider Samenstelpraktijk, vestiging Barneveld
Visser & Visser
Barneveld
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN