Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 30 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Afscheidsinterview Frans Heitling | ‘Een MKB-accountant die niet luistert is zo uitgepraat’
Frans Heitling gaat per 1 oktober van zijn pensioen genieten en neemt afscheid als hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen. Hoe kijkt hij terug op zijn jaren in de accountancy en hoe staat de sector er nu voor?
Lees verder »
Wilbert Geijtenbeek volgt Frans Heitling op als hoofdredacteur AV
Wilbert Geijtenbeek gaat Frans Heitling opvolgen als hoofdredacteur van Accountancy Vanmorgen. Heitling was vijftien jaar lang hoofdredacteur van Accountancy Nieuws en later Accountancy Vanmorgen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountancy Tour Webinars

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen voor je kantoor en klanten. Hoe organiseer je je kernprocessen zo efficiënt mogelijk en voorzie je je klanten van goed advies? Unit4 Bedrijfssoftware geeft tijdens de Accountancy Tour Webinars handreikingen via experts, interactieve discussies en demo’s van onze verrassend slimme cloudsoftware.

Lees verder »
Meer omzet, minder winst bij EY Nederland
De omzet van EY Nederland is in het boekjaar 2019/2020 met 3% gestegen ten opzichte van het jaar daarvoor, van €877 miljoen naar €905 miljoen. De winst daalde met 5%, van €161 miljoen naar €153 miljoen. Het accountantskantoor noemt de resultaten ‘bevredigend, ondanks de uitzonderlijke omstandigheden.’
Lees verder »
Emotioneel einde laatste zittingsdag Imtech-zaak
Een dag vol taaie vaktechnische kwesties over het failliete Imtech en de rol van vier (voormalige) KPMG’ers daarbij eindigde dinsdag met emotionele verklaringen van enkele van de aangeklaagde accountants.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Nummer 3 | Innovatie

Familiebedrijven hebben de reputatie niet innovatief te zijn, maar het tegendeel is waar! Deze editie gaat in op diverse fiscale stimuleringsregelingen op het gebied van innovatie, maar ook op andere innovatieve stimuleringsmogelijkheden. Vraag een proefnummer aan!

Lees verder »
Beslag- en executierecht wordt gefaseerd herzien
De wetswijziging waarmee het beslag- en executierecht wordt herzien treedt vanaf 1 oktober gefaseerd in werking, meldt het ministerie van Justitie en Veiligheid. Om de wet zo snel mogelijk in werking te kunnen laten treden was de afgelopen tijd overleg nodig met onder andere banken, gemeenten en deurwaarders
Lees verder »
Transitievergoeding bij ontslag, NOW en Leven Lang Ontwikkelen
Minister Koolmees beantwoordt Kamervragen over de transitievergoeding bij ontslag, de NOW 2 en 3 en de inzet op stimuleringsgelden Leven Lang Ontwikkelen.
Lees verder »
BFT wijst op gevolgen invoering UBO-register voor Wwft
De invoering van het UBO-register per 27 september heeft ook gevolgen voor de Wwft. Het Bureau Financieel Toezicht (BFT) gaat in op de wijzigingen.
Lees verder »
Steun in Tweede Kamer voor derde steunpakket
Het steun- en herstelpakket dat 1 oktober van start gaat krijgt brede steun in de Tweede Kamer. Het pakket regelt onder andere de verlenging van de steunmaatregelen en bevat een sociaal pakket van € 1,4 miljard voor begeleiding naar werk, scholing, de bestrijding van schuldenproblematiek en de bestrijding van jeugdwerkloosheid.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Het ongebruikte potentieel van de jaarrekening

Het vak van financieel professional verandert. De afgelopen jaren wordt de behoefte aan duiding steeds krachtiger, zowel aan de zijde van de accountant als van diens klant. Tijdens het jaarlijkse contactmoment werp je een blik op het verleden in de vorm van een gesprek over de jaarrekening. Je schijnt je licht op wat er gebeurd […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ondernemers krijgen langer tijd om belastingschuld door corona af te lossen
Hof legt 16 jaar cel op na in scene gezette zelfdoding boekhouder
Machiel en de ziel van het familiebedrijf (1). Houvast in tijden van crisis
Koolmees licht herstelmogelijkheid NOW-subsidie op niveau werkmaatschappij toe
OPLEIDINGEN
Accountancy Tour webinar 1: HR & Salaris Gemak
Unit4 Bedrijfssoftware
1 oktober 2020
Webinar Werkkapitaal & liquiditeit tijdens crisis
NBA Opleidingen
7 oktober 2020
Webinar: Bedrijfseconomisch ontslag in onzekere tijden
Fiscount
13 oktober 2020
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN