Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 1 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Young Profs willen dat verdienmodel accountancy op de schop gaat
Het verdienmodel ‘gecontroleerde betaalt de controleur’ past niet meer bij het huidige tijdsgewricht. Dat vindt de achterban van de NBA Young Profs, blijkt uit eigen onderzoek. Maximering van de partnerbeloning en aanpassing of afschaffing van het partnermodel is voor de jonge professionals ‘niet onbespreekbaar’.
Lees verder »
WW-premie verwerken in de loonaangifte onder de WAB

Welke rubrieken geef je op in de loonaangifte bij een normale aangifte die (niet) voldoet aan de voorwaarden voor de lage WW-premie onder de Wet arbeidsmarkt in balans per 2020?

Lees verder »
Advertorial: Ontdek CaseWare Cloud en de nieuwe Cloud-apps

Werk efficiënt, comfortabel en veilig online samen aan dossiers, opdrachten en betrouwbare rapportages. Centraliseer dossiers, manage uw praktijk en communiceer op het unieke Cloud-platform. Koppel financiële software, integreer on-premise applicaties en gebruik Cloud-apps voor klantopdrachten en verwante taken.
Probeer gratis =>

Advertorial: Nummer 4: Filantropie

• Praktijkblad met maximaal 24 PE-punten
• Nascholen wanneer het u uitkomt
• Multidisciplinair: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy

Gratis proefnummer aanvragen =>

KENNISPARTNER
Pensioen wordt geen ver-van-je-bedshow

Of pensioen saai en theoretisch gevonden wordt, is een kwestie van perceptie. Maar een ver-van-mijn-bedshow is het voor werknemers en werkgevers allerminst. Zeker gezien het recent gesloten Pensioenakkoord.

Lees verder »
Salderingsregeling zonnepanelen wordt afgebouwd
De salderingsregeling voor huiseigenaren met zonnepanelen wordt met ingang van 2023 geleidelijk afgebouwd. In 2031 zal de regeling in zijn geheel zijn vervangen door een vergoeding voor de aan het elektriciteitsnet teruggeleverde zonnestroom.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Eenvoudig starten met e-facturatie?

Ook benieuwd hoe u eenvoudig kunt starten met e-factureren? Schrijf u dan nu in voor onze gratis demo-sessies en ontdek wat Visma eAccounting Accountancy voor u kan betekenen.

Lees verder »
Gemengde gevoelens Eumedion over CTA-rapport
Eumedion kan een aantal conceptaanbevelingen van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) van harte steunen, maar verwerpt ook een aantal voorstellen. Dit blijkt uit de op 31 oktober ingezonden reactie van de belangenclub van institutionele beleggers op de voorlopige bevindingen van de CTA.
Lees verder »
Hogere levensverwachting, AOW-leeftijd stijgt mee
Het CBS verwacht dat de levensverwachting op 65-jarige leeftijd 20,75 jaar zal zijn in 2025. Beleidsmakers gebruiken dit cijfer om de toekomstige AOW-leeftijd vast te stellen. De prognose van de levensverwachting is een onderdeel van de Bevolkingsprognose 2019–2060 die het CBS op 17 december zal publiceren.
Lees verder »
Loonheffingen 2020: de fiets van de zaak
Voor de fiets van de zaak komt net als voor het privégebruik van de auto van de zaak een forfaitaire bijtelling voor het privégebruik. Werknemers die een fiets van de zaak privé mogen gebruiken, bijvoorbeeld voor het doen van boodschappen of het ophalen van de kinderen, of voor het woon-werkverkeer krijgen vanaf 1 januari 2020 […]
Lees verder »
NBA: Scherpere scheiding onafhankelijk toezicht en beroepsmatige kwaliteitsbeoordeling
De NBA pleit in haar reactie op het tussenrapport van de Commissie Toekomst Accountancysector (CTA) voor een scherper onderscheid tussen de domeinen van toezicht en kwaliteitsbeoordeling. Onafhankelijk toezicht en beroepsmatige kwaliteitsbeoordeling kunnen scherper van elkaar worden onderscheiden door de kwaliteitsbeoordeling nadrukkelijker te richten op kennisdeling en begeleiding en minder op de formalistische en procedurele aspecten, […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Autoriteit opbouwen als accountant: 5 tips

Iedereen wilt graag zaken doen met een expert. Als u een autoriteit bent in uw vakgebied, beschouwen potentiële klanten u immers als geloofwaardig en betrouwbaar – ze weten dat ze waar krijgen voor hun geld. Maar hoe bouwt u die autoriteit op? Hoe groeit u uit tot een specialist in uw branche? In dit artikel […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
24/7 inzicht in financiële situatie van de klant – wil je dat? / tegen welke prijs?

24 uur per dag, 7 dagen in de week inzicht in de financiële situatie van de klant, zodat je hem/haar op elk moment kunt laten zien hoe hij er financieel voorstaat. Zo heeft elke klant de zekerheid dat jij als accountant continue meekijkt en onregelmatigheden of kansen signaleert. Klinkt geweldig, toch?

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Financials Fundamentals
Caseware
26 november 2019
Cursus Werken met BTW
Fiscaal Vanmorgen
6 november 2019
Update nieuwe KOR/OVOB!
Fiscount
7 november 2019
VACATURES
Assistent Accountant
Van Velzen
(SR.) Associate Healthcare | Audit & Assurance
Auren
Amstelveen
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN