Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 5 mei 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zo scoren de top 30 accountantskantoren in Google
Wil je als accountantskantoor goed zichtbaar zijn in een zoekmachine als Google, dan is een goede online marketingstrategie meer dan belangrijk. Ook de grootste accountantskantoren houden zich bezig met een strategische aanpak van SEO en SEA. Benieuwd hoe de top 30 accountantskantoren van Nederland online presteren?
Lees verder »
Klanten D-reizen krijgen door belastingclaim waarschijnlijk niets terug
Vakantiegangers die hebben geboekt bij D-reizen krijgen vanwege een zeer hoge vordering van de fiscus op de failliete reisorganisatie waarschijnlijk niets terug van hun geld. Die vordering is vooral zo hoog vanwege het uitstel van betaling op lopende belastingen dat vanaf maart 2020 is verleend. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 19 mei bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Geeft het nieuwe pensioenstelsel meer duidelijkheid en minder zorgen?
Zal een ondernemer straks als alle voorgenomen maatregelen uit de Wet Toekomst Pensioenen (WTP) van kracht worden minder zorgen hebben over de pensioenregeling van zijn personeel? Dat is nog maar zeer de vraag, schrijft Edwald de Voogd van der Straten CPL.
Lees verder »
Ranglijst belasting motorvoertuig: Nederland in middenmoot, Belgen betalen het meest
Van alle Europese burgers betalen Belgen het hoogste bedrag aan belasting per motorvoertuig. Dat blijkt uit cijfers van de Europese autobranchevereniging European Automobile Manufacturers’ Association (ACEA). Nederland staat op de ranglijst in de middenmoot.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Kom niet voor verrassingen te staan bij de schenk- en erfbelasting

Nu je steeds vaker de rol van financiële huisarts voor je cliënt vervult, moet je weten wat de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied zijn. Bernard Schols praat je op 17 mei helemaal bij zodat jij je cliënten optimaal van dienst kunt zijn! Uiteraard gaat Bernard ook in op de nieuwe fiscale spelregels rond schenking en huwelijk.

Meer informatie »
ICT & Kantoor 2021
AFAS: Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie

AFAS Software is een familiebedrijf uit Nederland. Een beetje gek, een tikkeltje eigenwijs, maar vooral vol passie als het gaat om klanten en het inspireren van ondernemers. Het bedrijf ontwikkelt innovatieve softwareproducten voor de zakelijke markt en neemt daarbij graag zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Lees verder »
TVL bijna beschikbaar voor grote ondernemingen
Het mkb kon al de Tegemoetkoming Vaste Lasten Q1 2021 aanvragen. Grote ondernemingen (niet-mkb) kunnen dit binnenkort ook, meldt de RVO. Wanneer de regeling exact open wordt gesteld voor grote ondernemingen is nog niet helder.
Lees verder »
VvE in de clinch met eigenaren over accountantscontrole
De rechtbank Midden-Nederland heeft de Vereniging van Eigenaren (VvE) van een fors complex met 500 appartementen in acht flatgebouwen teruggefloten over de jaarcijfers. De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de vereniging had besloten om de jaarcijfers niet langer van een controleverklaring te laten voorzien, maar de accountant jaarlijks om een rapport van feitelijke bevindingen ten aanzien […]
Lees verder »
Lager gebruikelijk loon in coronatijd: de voorwaarden en berekening
In 2020 en 2021 mag je voor een aanmerkelijkbelanghouder het gebruikelijk loon verlagen als sprake is van een omzetdaling door de coronacrisis. Je hoeft hiervoor geen toestemming te vragen aan de Belastingdienst. Wat zijn per jaar de voorwaarden en hoe bereken je het gebruikelijk loon?
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Stappenplan voor succesvol adviseurschap

Waarom zou je als accountantskantoor de stap naar het ‘accountant-adviseur-sparringpartner’ model maken? Er zijn altijd redenen om het niet te doen: het is een keuze die onvermijdelijk leidt tot organisatie- en gedragsverandering. 

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Assurance en rapport van feitelijke bevindingen gaan niet samen, RA/AA berispt
Sanderinks Oranjewoud ‘serieus in gesprek met accountantskantoor’, maar opnieuw deadline gemist
WHOA-procedure moet ADO Den Haag uit de brand helpen
Witwasaanwijzingen niet concreet: ABN AMRO moet coffeeshophouder bankrekening geven
OPLEIDINGEN
Register MKB Belastingadviseur (MKB BA)
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
Webinar: Nieuwe btw-regels bij e-commerce
Fiscount
18 mei 2021
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
VACATURES
Accountant AA (24-40 uur per week)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Jaarrekening Specialist, Dordrecht
Visser &Visser
Dordrecht
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN