Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 26 november 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zorgaanbieders keren zich tegen verplichte accountantsverklaring
Een nieuwe wet die fraude in de zorg moet tegengaan kost veel kleine praktijken al gauw 6.000 tot 10.000 euro per jaar extra. Dit zegt een accountant in dagblad Trouw.
Lees verder »
Vijlbrief zoekt oplossing in slepend SBF-dossier
Mensen met een zwaar beroep vallen sinds 2010 onder de regeling voor Substantieel Bezwarende Functies (SBF). Hoe moet deze uitkering belast worden? Staatssecretaris Vijlbrief zoekt, na aandringen van de Kamer, nu een oplossing voor werknemers die zich ernstig benadeeld voelen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meld nu aan voor onze interactieve online Lunch & Learnsessies

In november en december bespreken experts in één uur de actuele ontwikkelingen en gevolgen van onder andere: Btw actualiteiten, WWFT en Eindejaarscorrecties in de btw. Per sessie betaal je slechts € 59,- en het levert 1 PE punt op.

Informatie en aanmelden »
Tophockeyster Lidewij Welten nieuwe gezicht Crowe Foederer
‘Met haar imposante erelijst, scoringsdrift en teammentaliteit is zij de perfecte personificatie van wat wij “de kracht van Crowe” noemen. Dit schrijft het accountantskantoor over haar nieuwe boegbeeld Lidewij Welten.
Lees verder »
Let op: fiscus wil KOR-aanvraag per post hebben
Ondernemers met een jaaromzet onder de €20.000,- hebben nog een week de tijd zich aan te melden voor de kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Benieuwd wat het Belastingplan 2021 voor uw klanten betekent?

Meld u aan voor de gratis Intermediairdagen die de Belastingdienst organiseert van 7 t/m 11 december. Tijdens het online event krijgt u inzicht in de veranderingen op het gebied van BTW, Loonheffingen, Auto en meer. Kijk voor informatie op www.intermediairdagen.nl. Via Forum Fiscaal Dienstverleners schrijft u zich in.

Lees verder »
CPB verwacht hogere groei én werkloosheid
Na een krimp van 4,2% in 2020 groeit de Nederlandse economie volgend jaar 2,8%. Wel loopt de werkloosheid dan op tot boven de 6%. Dat stelt het Centraal Planbureau (CPB). Ondertussen bereikt het ziekteverzuim in de zorg een hoogtepunt.
Lees verder »
Amateursporters dreigen buiten de boot te vallen bij NOW 3
Een deel van de amateursportverenigingen die eerder aanspraak konden maken op loonsteun via de NOW-regeling loopt die steun in de onlangs opengestelde nieuwste NOW-ronde mogelijk mis. De referentiemaand voor alledrie de tijdvakken is namelijk juni 2020. Maar omdat amateursportverenigingen in de zomermaanden vaak geen inkomsten hebben staan trainers soms in de maanden juni en juli niet […]
Lees verder »
PE-special
PE-portal Extendum is direct toepasbaar in de praktijk

Al meer dan 25 jaar volgen MKB-accountants opleidingen bij Extendum en voldoen op die manier onder andere aan hun PE-verplichtingen. Het belangrijkste kenmerk van de opleidingen van Extendum is de directe toepasbaarheid in de praktijk van de MKB-accountant, de primaire doelgroep. Daarnaast richt Extendum zich ook op belastingadviseurs en salarisadministrateurs.

Lees verder »
Almere sluit notariskantoor vanwege ondermijnende activiteiten
Burgemeester Weerwind van Almere heeft besloten om een notariskantoor in zijn gemeente zes maanden te sluiten, nadat hem bekend is geworden dat vanuit het notariskantoor criminele activiteiten worden gefaciliteerd. De beslissing is genomen in afstemming met politie en Openbaar Ministerie, meldt de gemeente woensdag in een verklaring.
Lees verder »
Onjuiste voorlichting accountant geen excuus, DGA moet ZW-uitkering terugbetalen
Een DGA met een bewindvoerders- en administratiekantoor was zich er naar eigen zeggen niet van bewust dat de omzetting van zijn eenmanszaak naar een BV tot gevolg had dat hij geen recht had op een Ziektewetuitkering. Toch mag dat niet als excuus gelden, oordeelt de Centrale Raad van Beroep. Intrekking en terugvordering van de ZW-uitkering […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hilgers Accountants combineert online werken en persoonlijk contact

Een goede mix tussen online samenwerken en persoonlijk contact, dat is de ‘geheime’ kracht van Hilgers Accountants.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Nieuwe koppeling Nmbrs en Bizcuit

In één flow de salarisadministratie doen en alle salarissen betalen — mobiel, met een druk op de knop, zonder aan de slag te moeten met betaalbatches en random readers. Een nieuwe koppeling tussen Nmbrs en Bizcuit maakt dat mogelijk.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Tegenvaller voor fiscus: informatie tipgever over zwartspaarders mag niet worden gebruikt
Hoekstra over FinCEN-files: kans op nieuwe casussen, cliëntenonderzoek cruciaal
‘Dure accountantsverklaringen zitten verenigingen dwars’
OPLEIDINGEN
Gratis webinar: Medewerkers meenemen in het proces van automatisering
DizzyData
1 december 2020
Cursus Estate planning
Fiscaal Vanmorgen
7 december 2020
Webinar Belastingmaatregelen 2021
Fiscount
17 december 2020
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Assitent Accountant- 36 uur
acconavm
Groningen
Fiscount zoekt accountants (AA/RA)
Fiscount
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN