Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Herzieningsverzoek ontslagen Rotterdamse directeur in zaak tegen KPMG’ers opnieuw niet-ontvankelijk
Een voormalig directeur bij de gemeente Rotterdam die zich schuldig maakte aan fraude heeft voor de tweede keer geen succes met een herzieningsverzoek dat betrekking had op een uitspraak van eind 2018 waarin zijn klacht tegen drie RA’s van KPMG niet-ontvankelijk werd verklaard.
Lees verder »
Zorgen bij Kamer en ondernemers over SBI-criteria bij TVL
Verschillende fracties in de Tweede Kamer hebben scherpe schriftelijke vragen ingediend over de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Daarmee deelt de vaste Kamercommissie van Economische Zaken de zorgen die MKB-Nederland en VNO-NCW hebben over de regeling. Veel bedrijven ondervinden hinder van de coronamaatregelen, maar krijgen daar geen noodsteun voor omdat ze niet over de juiste SBI-code […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat weet jij van btw internationaal goederenverkeer en diensten?

Alle ondernemers die internationaal handelen krijgen te maken met btw. Denk aan de invoer en uitvoer van goederen en diensten, de leveringen van goederen, de aangiften, listings en Intrastat, jurisprudentie, carousselfraude en e-commerce. Leer op 1 oktober van Marja van den Oetelaar hoe u btw moet afwikkelen en naheffingen kunt voorkomen.

Lees verder »
Maximum aan hoogte proceskosten in octrooizaken moet MKB’ers beschermen
Wie vanaf 1 september een octrooizaak bij de rechter verliest hoeft niet meer de volledige proceskosten van de tegenpartij te betalen. De Rechtbank Den Haag, het Gerechtshof Den Haag en de Hoge Raad maakten begin juli bekend dat ze zogeheten indicatietarieven in octrooizaken gaan invoeren. Hiermee lopen MKB’ers minder financieel risico als ze een inbreukzaak […]
Lees verder »
Zeer forse krimp investeringen, consumptie huishoudens slinkt met bijna 13 procent
Consumenten hebben in mei 12,8 procent minder besteed dan in mei 2019, meldt het CBS. De krimp is kleiner dan in april, maar nog altijd de op een na grootste ooit gemeten. De consumenten gaven vooral minder uit aan diensten. De bestedingen aan voedings- en genotmiddelen groeiden daarentegen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Update en upgrade je salariskennis!

Wil je ook op de hoogte blijven van alle ins en outs rondom salarisadministratie? Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief van Salaris Vanmorgen en krijg elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws in je mailbox.

Lees verder »
Eén op de drie ondernemers verwacht komende drie maanden meer werkdruk
Ongeveer een derde van de Nederlandse ondernemers verwacht het komende kwartaal meer uren te gaan werken in het bedrijf, meldt de Kamer van Koophandel. Redenen die ondernemers voor deze verhoogde werkdruk geven zijn: er is minder personeel beschikbaar, onder andere door ontslag of het niet kunnen betalen van personeel, extra tijd investeren in klanten om […]
Lees verder »
Rouw op de werkvloer: een handreiking
Het CNV heeft een handreiking over rouw op de werkvloer gepubliceerd. Een op de tien werknemers die een dierbare heeft verloren krijgt een burn-out door de combinatie rouw en werk.21 procent krijgt te weinig steun van zijn werkgever om goed te kunnen functioneren. Een kwart kan langere tijd niet goed functioneren.
Lees verder »
BDO mocht overeenkomst van opdracht met sjoemelende partner ontbinden
BDO heeft volgens de voorzieningenrechter dit voorjaar terecht en op goede gronden de opdrachtovereenkomst met een partner Advisory ontbonden nadat uitkwam dat hij verzekeraar Achmea opzettelijk structureel heeft misleid. Dat deed hij door voor te wenden dat hij ziek was, terwijl hij ondertussen fulltime als partner bij Deloitte werkte.
Lees verder »
Flynth stopt met Fonkel
Fonkel, het online initiatief dat in 2017 van start ging, wordt vast onderdeel van de Flynth-organisatie. Het label Fonkel verdwijnt daar mee. Fonkel was een online accountingpropositie voor MKB-ondernemers. Klanten kunnen hun huidige software niet meenemen. Hen wordt gevraagd over te stappen op andere accountingsoftware. Flynth heeft dit inmiddels met alle klanten van Fonkel gecommuniceerd. […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
BTW terugvragen bij oninbare facturen. Hoe werkt dat?

Je hebt (meer dan) een jaar geleden een opdracht aangenomen voor een klant en vervolgens keihard gewerkt om de opdracht uit te voeren. Alles is netjes volgens afspraak uitgevoerd en de factuur is zoals afgesproken naar de klant gestuurd. Wat nou als je klant de factuur niet betaalt?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nieuw feit door weigering vragen te beantwoorden na grootschalige fraude belastingconsulent
Cadeaubonnen nog maar tot 50 euro te gebruiken door nieuwe anti-witwasrichtlijn
Personalia | Q-Concepts benoemt nieuwe partner
Accountantskamer: medewerker accountantskantoor was voldoende zorgvuldig bij aanvraag huurtoeslag
OPLEIDINGEN
HBO-PROGRAMMA MASTER OF SCIENCE IN CONTROLLING
HAN
29 augustus 2020
Cursus Autobelastingen, de valkuilen en kansen
Fiscaal Vanmorgen
15 september 2020
Actualiteiten formeel belastingrecht
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Gevorderd Assistent Accountant fulltime – Amersfoort
WITh accountants
Amersfoort
Customer Success Manager
Silverfin
Amsterdam
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN