Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 november 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Zuyd Hogeschool krijgt geld voor ‘noodlijdende’ studie accountancy
De accountancyopleiding in Sittard kampt al jaren met een teruglopend aantal studenten. Zuyd Hogeschool krijgt van het Rijk extra geld om de studie in de lucht te houden. Het regionale belang ervan wordt groot geacht.
Lees verder »
Hooggerechtshof geeft belastingaangifte Trump vrij
Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft de weg vrijgemaakt om de belastingaangiften van Donald Trump te overhandigen aan de Democraten in het Congres. Als ze er iets mee willen doen, moeten ze wel haast maken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Coming Soon 2023

Op 14 december blikken we vooruit op het komende jaar. Wat denken we dat er staat te gebeuren? Maatgevende experts schetsen welke risico’s en kansen zij zien op hun vakgebied. En vervolgens leggen we samen de link naar wat je daar als accountant of financial mee zou kunnen en wellicht mee zou moeten doen.

Bekijk het programma »
Van Rij nodigt Kamerleden uit voor bezoek aan Belastingdienst
Tweede Kamerleden debatteren vaak over de Belastingdienst. Maar tot een kennismaking met de medewerkers van de fiscus kwam het nog niet. Daarom nodigt staatssecretaris Van Rij de politici nu uit voor een werkbezoek.
Lees verder »
Nederlanders mijden vooralsnog de aandelenbeurs
Slechts 23 procent van de Nederlanders met interesse in beleggen is momenteel actief op de aandelenmarkt. Vier op de tien is van plan de beurs nog minstens een jaar te mijden. Dit blijkt uit onderzoek van de Amsterdamse neobroker BUX.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Een goede estate planning is geen overbodige luxe als het gaat om het vermogen van je cliënt

In deze stoomcursus op 12 december bespreekt Prof. Bernard Schols de vijf dimensies van estate planning, te weten: het huwelijksgoederenregime, de schenking, het testament, de levensverzekering en de internationale aspecten. Hij bespreekt zowel de actuele ontwikkelingen als de klassieke techniek.

Lees verder »
Blog | Rechtbank spreekt zich uit over BTW en diensten van M&A adviseurs/dealmakers
Als een M&A adviseur de verkoop van een bedrijf realiseert door de verkoop van de aandelen daarvan, dan is dat een van BTW vrijgestelde bemiddelingsprestatie, oordeelde de rechtbank Den Haag recentelijk. Ook besliste deze rechtbank dat de BTW op de overige kosten die samenhingen met de verkoop in dat geval slechts gedeeltelijk (50%) in aftrek […]
Lees verder »
Twijfels bij Europees prijsplafond voor gas
De Europese Commissie stelt een prijsplafond voor gas voor. Maar de drempel ligt erg hoog. Bovendien verbindt de commissie voorwaarden aan het plafond. De vraag is dan ook of de maatregel in 2023 iets gaat betekenen voor bedrijven en huishoudens.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Waarom twee factor authenticatie onmisbaar is voor accountants

De gemiddelde internetgebruiker heeft zowel zakelijk als privé, gemiddeld 17 accounts. Hoewel al deze accounts beveiligd zijn met een wachtwoord en een gebruikersnaam, gebruiken we vaak dezelfde inloggegevens voor verschillende (online) diensten. Het probleem dat ontstaat wanneer een hacker ook maar één wachtwoord kent, is niet te overzien. Deze heeft hiermee direct toegang tot meerdere […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Voorkomen en verlagen van stress op het werk: zo kan uw klant dat doen 

Langdurig ziekteverzuim door werkstress komt veel voor. Onderzoeken van CBS en TNO tonen aan dat 1,2 miljoen mensen last hebben van burn-outklachten. De totale verzuimkosten door werkstress bedroegen in 2019 meer dan 3 miljard euro. Ook voor uw klant kan verzuim door werkstress veel geld kosten. Om dat te voorkomen hebben we een aantal belangrijke […]

Lees verder »
Dga failliet accountantskantoor moet stoppen met innen schadevergoeding bij belastingadviseur
Een accountantskantoor nam in 2003 een belastingadviespraktijk over. Bijna twintig jaar later vechten de dga van het inmiddels failliete accountantskantoor en de voormalige exploitant van de belastingadviespraktijk nog altijd een geschil uit over de koopovereenkomst. De rechtbank Midden-Nederland sprak zich eerder dit jaar uit over de kwestie, blijkt uit een recent gepubliceerd vonnis.
Lees verder »
Celstraffen geëist in agrarische fraudezaak, adviesbureau volgens OM criminele organisatie
Bij de rechtbank in Den Bosch stonden de afgelopen dagen meerdere verdachten terecht in een zaak over fraude in de agrarische sector. Het Openbaar Ministerie verweet een van de grootste agrarisch adviesbureau van Nederland een criminele organisatie te vormen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Hof: ING mag om oordeel accountant vragen, ondertussen wel voorwaardelijke toegang tot betaalrekeningen
Sectorrapport AFM: marktaandeel grotere OOB’s verder gedaald
Winkeliers treffen minder fraudeurs op zwarte lijst
Witwascontroles spelen InsingerGilissen parten
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie (MBA)
Markus Verbeek Praehep
30 november 2022
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en ZZP’ers – 1 december 2022
The Legal Company
1 december 2022
Masterclass BTW verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
8 december 2022
VACATURES
Opdrachtmanager Accountancy & Advies
Witlox van den Boomen
Waalre, Rosmalen, Gemert, Valkenburg, Waalwijk
Adviseur Corporate Finance (32-40 uur) – Alkmaar
De Hooge Waerder
Alkmaar
Belastingadviseur Agro
Flynth
Meerdere
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN