Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 december 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AV-Top 50 | Dit is het jaar van het MKB-kantoor
In de Accountancy Vanmorgen Top 50 is de stand van de accountancy goed zichtbaar. De markt groeit. Niet in aantallen accountants, maar wel in efficiency, tariefstelling, in consolidatie en dus in omzet. Vooral de MKB-kantoren presteren goed in deze verzadigde markt.
Lees verder »
AV-Top 50 | Audit-Top 30: Kansen voor kleine kantoren
Hoewel de auditmarkt minder hard groeide in omzet dan vorig jaar, zijn er uitblinkers in de markt die hun controlepraktijk explosief zagen groeien. Ook in de Audit-Top 30 is er een verschuiving gaande van de giganten naar specialistische en MKB-kantoren. Dit zijn de belangrijkste trends in de assurancemarkt.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Basecone | Maak jouw overstap makkelijk

Overstappen zorgt vaak voor stress. Hoe zorg je voor rust in de tent en voorkom je dat het veel tijd en energie kost? In onze whitepaper overstappen lees jij 5 tips die je helpen. Lees hoe andere accountants zijn overgestapt en wat jij hiervan kunt leren.

Lees verder »
Geen ongeoorloofde dubbelrol accountant bij exploitant strandhuisjes
Eén van de twee vennoten van een vof klaagde twee AA’s aan. Er zou onder meer sprake zijn van ongepaste belangenverstrengeling, omdat een van de accountants volgens de vennoot ook de privébelangen van de medevennoot behartigde en daar niet open over zou zijn geweest.
Lees verder »
Van Rij: optreden tegen zwartspaarders kan ook na box 3-arrest
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft drie sets schriftelijke vragen van de Kamerleden Nijboer (PvdA), Van Dijk (CDA) en Grinwis (CU) beantwoord over het bericht ‘Zwartspaarder spint garen bij schrappen vermogenstaks’. De strekking van de antwoorden is dat het beeld dat zwartspaarders hun zwarte geld alsnog kunnen melden zonder dat dit leidt tot boete of […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 14 december door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
AV-Top 50 | De Brabantse slag
In de accountancy vormt Noord-Brabant een eigen marktsegment. Tien herkenbaar Brabantse kantoren vechten daar als lokale held om de meeste dominante positie. De bovengemiddeld bedrijvige economie, het sterke MKB en de internationale naam van brainport Eindhoven maken dat accountantskantoren verlekkerd focussen bezuiden Moerdijk. De slag om Brabant is in volle gang. Noord-Brabant is een powerhouse. […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Overstappen van boekhoudpakket? Dit zijn de obstakels

Niet tevreden over je huidige boekhoudpakket? Dan kan de angst voor een overstap ervoor zorgen dat je je huidige pakket toch voor lief neemt. Misschien denk je ook dat een overstap tijdrovend is of te veel gedoe geeft, zelfs als je huidige pakket niet naar wens functioneert. Natuurlijk wil je efficiënter werken, meer of betere […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
CaseWare komt met nieuw product AUDIT+

CaseWare heeft een nieuw onderdeel toegevoegd aan de steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Met AUDIT+ geeft het softwarebedrijf als eerste in Nederland accountancykantoren een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren.

Lees verder »
CBb: suppletieaangiften btw ten onrechte buiten beschouwing gelaten bij berekening TVL
De RVO heeft de op de aangifte omzetbelasting ingediende suppleties van een ondernemer ten onrechte buiten beschouwing gelaten bij de berekening van het omzetverlies voor de TVL, oordeelt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb). Het beroep van de ondernemer is gegrond en het bestreden besluit wordt vernietigd. De RVO dient een nieuw besluit […]
Lees verder »
NOB over nieuwe witwaswet: heroverweeg rol belastingadviseur als poortwachter
De NOB heeft een reactie gepubliceerd op het wetsvoorstel Wet plan van aanpak witwassen. Minister Kaag van Financiën stuurde het voorstel in oktober naar de Tweede Kamer.
Lees verder »
Iedere werknemer krijgt minimaal 85 euro netto meer per maand in 2023
Vanaf januari 2023 gaat iedere werknemer er minimaal €85,- netto per maand op vooruit. Dit heeft ermee te maken dat het kabinet miljarden euro’s gaat steken in lastenverlichting om de pijn van de hoge prijzen voor een deel te verzachten. Het bedrag van €85,- netto is berekend op basis van de nieuwe belastingcijfers voor 2023.
Lees verder »
Belastingdienst beantwoordt vragen over rechtsherstel box 3
De Belastingdienst heeft een groot aantal vragen van fiscale professionals beantwoord over het rechtsherstel bij box 3.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verstoorde arbeidsverhouding na afgebroken promotietraject, ontslagverzoek Deloitte gehonoreerd
RA in opleiding stapt over naar de concurrent, kantonrechter schorst concurrentiebeding
Blog | One Stop Shop (OSS) en de Amerikaanse ondernemer: de O staat voor onmogelijk
Onbelaste reiskostenvergoeding voor werknemer met auto van de zaak?
OPLEIDINGEN
Webinar Tips voor een efficiëntere jaarafsluiting
Yuki
13 december 2022
Gratis netwerkbijeenkomst cybersecurity voor accountants op 15 december
Lupasafe
15 december 2022
Cursus Vastgoed en BTW
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
7 februari 2023
VACATURES
Beginnend Belastingadviseur (32-40 uur) – Beverwijk of Haarlem
De Hooge Waerder
Beverwijk/Haarlem
Relatiebeheerder Accountancy & Advies | 24-40 uur per week
CROP
Ede, Amersfoort
Manager Accountancy en Advies
HLB Witlox Van den Boomen
Waalre, Val;kenburg
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN