Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 24 december 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AV-Top 50 | ‘We zijn er voor de accountant, niet voor de kantoren’
Terwijl Jan Wietsma afzwaait als bestuurslid van de NBA, treedt Christel Deckers aan als eerste niet-accountant. Samen blikken beide ‘insiders van buiten’ terug en vooruit. Een gesprek over spanningen, kritiek en ambitie. ‘Ik heb wel vaker onbekend terrein betreden.’
Lees verder »
AV-Top 50 | Flinke omzetgroei voor Audit-Top 30
Voor het eerst in jaren neemt het aantal accountantskantoren dat wettelijke controles mag doen niet verder af. De verwachting dat tientallen kantoren hun Wta-vergunning inleveren, komt daarmee niet uit. Integendeel: vrijwel de gehele Audit-Top 30 groeide in omzet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 9 maart tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
AV-Top 50 | Fiscaal bijspijkeren op maat
Aan het begin van dit jaar introduceerde het Register Belastingadviseurs modulair onderwijs in een vernieuwde vorm van de RB Academy. Ook de leerlijn voor accountants, onderdeel van de RB Academy, is te volgen op eigen tijd en in eigen tempo.
Lees verder »
AV-Top 50 | Hightech software en accountancy-expertise komen samen
Vorig jaar nam Visma Visionplanner en Make Life Easier (MLE) over. Dankzij de samenwerking bieden Visionplanner en MLE accountants voortaan een breed pakket aan softwareoplossingen: van tussentijdse rapportages en fiscale aangiftes tot aan de meest complexe jaarrekeningen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wat moet je als salarisadministrateur van de inkomstenbelasting weten?

Wetgeving, zoals de Wkr en de Wet arbeidsmarkt in balans werkt door in de arbeidsvoorwaarden en salarisstrook, maar vaak ook in de inkomstenbelasting van de medewerker. Zorg dat je op hoofdlijnen de werking van de inkomstenbelasting kent, zodat je vooraf de gevolgen voor de werkgever kunt inschatten. Casper Mons praat je bij op 8 maart.

Lees verder »
AV-Top 50 | Beter presteren zonder vennoten
ABAB Accountants en Adviseurs kent – anders dan de meeste accountantskantoren – geen partnerstructuur. ‘Daardoor zijn professionals soms al op hun 26e tekenbevoegd en krijgen ze snel eigen klanten’, zegt Marleen Hartman-Horrevoets, manager Accountancy op het kantoor in Goes.
Lees verder »
AV-Top 50 | Een bedrijf voor allrounders
ABIN accountants en adviseurs richt zich vooral op het midden- en kleinbedrijf. ‘Het gaat dan om bedrijven waar de ondernemer nog aan het roer staat’, vertelt oprichter Corbert van Rijn. Die focus brengt duidelijk een eigen dynamiek met zich mee.
Lees verder »
AV-Top 50 | Meer dan werk alleen
Kwaliteit en continuïteit gaan voor winststreven bij Accon avm adviseurs en accountants. Daarbij zetten ze hun klanten en medewerkers op één.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Geld besparen met BTW over privégebruik auto

Heeft een ondernemer een auto van de zaak en gebruikt hij deze ook privé? Dan moet hij een BTW-correctie voor privégebruik toepassen voor de BTW die in eerdere aangiften is afgetrokken. Meestal past men hiervoor een forfaitair percentage toe, tenzij het werkelijke privégebruik inzichtelijk is. Maakt de ondernemer in verhouding weinig privékilometers? Dan kan het […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
De jaaraansluiting in KING Finance: starten met een nieuw boekjaar

Wist je dat de eindbalans van het afgelopen jaar, automatisch de beginbalans wordt van het nieuwe jaar met KING Finance? In deze blog vertellen je hoe je met behulp van deze oplossing in no-time klaar bent voor het nieuwe jaar.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
AV-Top 50 | Meer werk, meer omzet, meer groei, meer consolidatie
AV-Top 50 | Van 30 naar 50
OPLEIDINGEN
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
18 januari 2022
Gratis legal lunchsessie: Uitsluiten of beperken van bedrijfsmatige aansprakelijkheid
The Legal Company
26 januari 2022
Online cursus De terugkeer uit de BV naar de IB-onderneming
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 maart 2022
VACATURES
Gevorderd assistent accountant in Sliedrecht
DRV
Sliedrecht
Professional – Medewerker accountancy
Van Oers
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN