Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 1 september 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘KPMG misleid door gesjoemel bij Buma/Stemra’
Bij Buma/Stemra is jarenlang door medewerkers en CFO voor miljoenen gerommeld met de boekhouding, zo heeft de auteursrechtenorganisatie zelf bekendgemaakt. Daardoor zijn de kosten kunstmatig hoog gehouden. Huisaccountant KPMG zou geen blaam treffen, omdat de betrokken posten per stuk te klein waren om op te vallen.
Lees meer
 
 
‘Manager EY en ex-directeur ING fêteerden zichzelf over rug Oranjefans’
Een voormalig directeur van ING Amsterdam-Noord en de directeur Risk & Regulation van EY, zouden zich jaren lang gefêteerd hebben over de rug van fans van het Nederlands elftal. De twee waren bestuurder van de tienduizenden leden tellende, door de KNVB erkende supportersclub. Dat beweert journalistiek onderzoeksplatform  Follow the Money (FTM).
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
RA en AA doorgehaald na meerdere negatieve toetsingen
Twee accountants hebben van de interne kwaliteitsbeheersing op het kantoor waar zij werkten zodanig een potje gemaakt, dat zij allebei van de Accountantskamer een doorhaling opgelegd hebben gekregen.
Lees meer
 
 
Berisping voor accountant die in de fout ging bij post ‘onderhanden werk’
Een accountant heeft een berisping gekregen omdat hij zich bij het samenstellen van de balanspost ‘onderhanden werk’ van een inmiddels failliete jachtbouwer baseerde op onvoldoende en inadequate informatie. 
Lees meer
 
NIEUW: het AV-belastingcongres: 29 november Postillion Bunnik Advertorial

Bespaar uw klant Vpb door winst uit te stellen tot 2018; de eerste tariefschijf van de Vpb wordt in 2018 namelijk verlengd met € 50.000. Dit is een van de vele tips die u ontvangt tijdens ons AV-belastingcongres. Veel praktijkvoorbeelden toegespitst per branche (Horeca, Transport, Online Business en Retail). Hoe beperkt u risico’s van een naheffingsaanslag, welke gunstige regelingen zijn er voor uw MKB-klanten, fiscale regels bij fooien, wanneer is iemand ondernemer en nog veel meer. Bekijk het hele programma en meld u aan.

 
Doorhaling en waarschuwing voor accountants piramidefonds Centurion
De Accountantskamer heeft de klacht tegen twee accountants van accountantskantoor VWGNijhof vrijwel volledig gegrond verklaard. De accountants hebben bij (potentiële) beleggers in projecten van vastgoedbedrijf Centurion in Costa Rica het vertrouwen gewekt dat het vastgoedbedrijf een degelijke betrouwbare partij was.
Lees meer
 
Vergroot je invloed als accountant: word een one-stop-shop Contentpartner
Zakelijk advies wordt het liefst ingewonnen bij één en dezelfde partij, zo wijzen geluiden uit de praktijk uit. Ondernemers gaan voor hun adviesbehoefte namelijk niet graag ‘s ochtends naar de accountant, ‘s middags langs de fiscalist en ‘s avonds bijpraten met de advocaat: dit zijn allemaal aparte entiteiten met andere mensen, en een eigen manier […]
 
Financieringsdeskundige Opleiding
Wil je je verder ontwikkelen als financieringsdeskundige voor het midden- en kleinbedrijf? Schrijf je dan nu in voor de opleiding tot financieringsdeskundige. Voor assistent accountants en accountants die niet de volledige opleiding MKB-kredietcoach willen volgen, is er nu de opleiding tot financieringsdeskundige. De opleiding tot financieringsdeskundige bestaat uit het blok ‘financiering’ van de opleiding tot […]
 
Subsidies en BTW Opleiding
Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Weet u de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en BTW te maken? Hoe kan de BTW-positie van de gemeente en de ontvanger van de subsidie worden geoptimaliseerd? Joep Swinkels brengt u […]
 
Stagiair(e) controlepraktijk (vanaf 18 februari 2018) Vacature
Boon Stage lopen bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé. Wat ga je doen […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn