Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 15 juli 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Joost Groeneveld: De beroepseed: het algemeen belang is een dwaalspoor
In het NBA Nieuws van 1 juli 2016 heeft de NBA mijn bede verhoord om opheldering van wat in de beroepseed nu eigenlijk dat “algemeen belang” is. Het is een beetje een kronkelpad, dus let op.
Lees meer
 
 
Marieke Huisman UT Twente: ‘ICT-ers moeten beter communiceren, eindgebruikers moeten weten wat zij willen’
Communicatie is misschien wel een van de belangrijkste aspecten van ICT. En communicatie moet – zoals altijd van twee kanten komen – gebruikers van software (domeinspecialisten) moeten goed kunnen uitleggen wat zij van ICT verwachten. De programmeur moet niet alleen kunnen programmeren. Hij moet ook luisteren en documenteren wat hij doet. Mensen die domeinkennis en […]
Lees meer
 
Kom kleur bekennen bij AV! Advertorial

Nieuwsgierig uit welke kleurenmix uw persoonlijke profiel bestaat?
Op dinsdag 11 oktober a.s. organiseert AV een vaardighedenmiddag in het Postillion te Bunnik. In plenaire en parallelle sessies leert u hoe u nog meer uit uw dagelijkse praktijk haalt door het gebruik van specifieke vaardigheden. Tevens ontvangt u op de dag een rapport van uw persoonlijke DISC-profiel ter waarde van 175 euro. Prijs inclusief vroegboekkorting 250 euro. Meer weten? Ga naar onze vaardighedensite.

 
Rumoer in de maatschap 2016 (10) Het werk van een accountant
Paula had de hele middag besteed aan de analyse van de cijfers van Meerman. Ze kon er slecht tegen als ze iets opmerkelijks had gevonden, maar niet kon verklaren wat de oorzaak was. De administratie van Meerman was niet bijzonder ingewikkeld.
Lees meer
 
 
Ondanks hoge werkloosheid zijn financials positief over arbeidsmarkt
Hoogopgeleide financials zijn, ondanks de hoge werkloosheid van 12 procent, positief over de arbeidsmarkt. Een op de vijf kwalificeert de huidige situatie als (zeer) gunstig. Veertig procent verwacht dat de arbeidsmarkt zich het komende jaar nog (veel) gunstiger ontwikkelt.
Lees meer
 
Cursus Probleemloos van VAR naar DBA – 12 september 2016 | Bunnik Advertorial

Per 1 mei 2016 is de wet DBA in de plaats gekomen van de VAR. Wat verandert er voor u en uw cliënt door de invoering van de DBA?

Tijdens de cursus “Probleemloos van VAR naar DBA” worden de kansen en risico’s van de DBA besproken vanuit de invalshoeken Fiscaal, Financieel, Juridisch en HR!

Meer informatie en inschrijven >>

 
NBA-commissie MKB: ‘Aanvragen MKB-financiering moet eenvoudiger’
Het aanvragen van MKB-financiering moet eenvoudiger. Dat schrijft de Commissie MKB van de NBA aan de Minister van EZ. Zij reageert hiermee op het consultatiedocument Fink. Volgens de commissie is het belangrijk dat er in elke financieringsaanvraag een standaardset SBR-gegevens komt.
Lees meer
 
 
FIOD doorzoekt accountantskantoor in Maastricht in onderzoek naar belastingfraude
De FIOD heeft een man aangehouden op verdenking van belastingfraude ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. In het kader van het onderzoek werd ook een accountantskantoor in Maastricht onderzocht.
Lees meer
 
Eugène Pattikawa Exact, ‘Over 20 jaar weet niemand meer wat typen is’ Contentpartner
Boekhouden moet en kan eenvoudiger. Voorwaarde daarvoor is dat een boekhoudprogramma zich niet beperkt tot boekhouden. Ook ondersteuning in andere bedrijfsprocessen is noodzakelijk om zo real-time inzicht te krijgen in de business. Dat betekent: overal en eenvoudig toegang tot taken en gegevens. Niet uitsluitend via de pc of de laptop, maar ook via mobile (tablet, […]
 
Vastgoed fiscaal Opleiding
Een ieder die beroepsmatig of als belegger wil investeren in vastgoed, loopt in elke situatie tegen fiscale vraagstukken aan: Btw, overdrachtsbelasting, winstbelastingen (inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting) en estateplanning. Deze educatiebijeenkomst zet alle fiscale aspecten rondom vastgoed op een rijtje. Een must voor elk NOAB-kantoor dat zijn klanten scherp wil kunnen adviseren op het gebied van vastgoed. De […]
 
Crediteurenbeheerder Care4Lease – Nijmegen Vacature
Wij zijn Bovemij. Wij bieden bedrijven in de mobiliteitsbranche verzekeringen, financieringen en rechtshulp. Onze missie: onze klanten succesvoller laten ondernemen. We hebben ons de afgelopen 50 jaar sterk ontwikkeld. Toch zijn we in de kern hetzelfde gebleven. Wij zijn een nichespeler met kennis van zaken die onze klanten heldere oplossingen biedt en dat doet met […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn