Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 24 november 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Q&A PEB: Hoogte afkoopsom
De Belastingpensioensite heeft een nieuwe vraag en antwoord geplaatst over de hoogte van de afkoopkorting bij de afkoop van het pensioen in eigen beheer na 2017.
Lees meer
 
 
Middelgroot accountantskantoor in enkele uren gehackt
Een middelgroot accountantskantoor is op verzoek van de directeur gehackt door cyberspecialisten om de beveiliging te testen. Het lukte de hackers om binnen twee uur toegang te krijgen tot alle gegevens van het kantoor.
Lees meer
 
Whitepaper ‘Je eigen administratiekantoor starten’ Advertorial

Lees praktische tips over alles wat je tegenkomt bij de start van een nieuw kantoor! Zoals rechtsvorm kiezen, strategie bepalen, risico’s voorkomen en nieuwe klanten aantrekken.

Download gratis =>

 
Belang Big Four in gemeentemarkt daalt onder 50%
Het belang van de Big Four-accountantskantoren in de markt voor de gemeentelijke jaarrekeningcontrole is in 2016 gedaald tot 47%. In 2015 was het aandeel van Deloitte, EY en PwC nog 70%. KPMG is niet actief op de gemeentemarkt.
Lees meer
 
 
Fiscale eindejaarstips van BDO
BDO biedt ondernemers met 108 fiscale eindejaarstips ‘nieuwe perspectieven’ waarmee ze nog dit jaar aan de slag kunnen. Bijvoorbeeld het voorkomen van verliesverdamping, uitstellen dividenduitkering, administratieplicht bij inlening personeel, afkopen pensioen in eigen beheer en verruimde schenkvrijstellingen.
Lees meer
 
BTW en vastgoed Advertorial

De BTW-regelgeving rondom vastgoed is complex en verandert voortdurend. Hoe houdt u uw kennis nog up-to-date? Voorkom dat u in de waan van de dag ontwikkelingen in wetgeving en jurisprudentie op dit gebied mist. Laat u daarom op 7 december bijpraten over o.a.:
• De nieuwe regeling inzake bouwterreinen
• De vraag wanneer slopen leidt tot een onbebouwd terrein
• De heffing bij koop-/aannemingsovereenkomsten
• De vraag wanneer een verbouwing leidt tot nieuwbouw (transformatiebouw)
• Formele bepalingen bij optie verhuur en optie verkoop

 
NBA-voorzitter gaat in op verkiezingsprocedure
De NBA gaat voor een zorgvuldige procedure rond de verkiezing van een nieuwe voorzitter van de beroepsgroep, meldt NBA-voorzitter Pieter Jongstra. Nadat Novak-voorzitter Marco Moling zich onlangs kandideerde dient zich tijdens de ledenvergadering op 19 december een tweestrijd aan, het NBA-bestuur droeg zelf eerder al Marco van der Vegte voor als extra bestuurslid en beoogd […]
Lees meer
 
 
‘Baker Tilly Berk grossierde in risicovolle belastingconstructies’
Baker Tilly Berk heeft jarenlang riskante belastingconstructies opgetuigd voor klanten. Dat heeft het bedrijf twee jaar geleden zelf aangegeven in een brief aan het ministerie van Financiën. Dat bleek vrijdag tijdens een zitting bij de Accountantskamer, meldt het FD.
Lees meer
 
Unit4 zet met PSA Suite voor Accountancy in op self-driving practice management voor accountants Contentpartner
Unit4 voegt de innovatieve cloudoplossing PSA Suite voor Accountancy toe aan het huidige oplossingsaanbod voor accountants-, belastingadvies en administratiekantoren. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de richting van een ecosysteem van accountancysoftware in de cloud. De stap is een logisch vervolg op de recentelijke overname van Assistance Software door Unit4.
 
Wie organiseert de financiering voor de MKB-ondernemer? Contentpartner
Zitten ondernemers wel te wachten op een accountant die hen begeleidt bij een financieringsaanvraag? En is het begeleiden van een financieringsaanvraag niet veel te risicovol? Zomaar wat vragen die mij met enige regelmaat worden gesteld. Maar voordat ik daar antwoord op geef, ga ik in op de onlangs verschenen update van de Financieringsmonitor.
 
AA Accountancy-MKB Opleiding
Nieuwe eindtermen AA opleiding 2016 De nieuwe AA-opleiding met de oriëntatie Accountancy-MKB is gebaseerd op de eindtermen voor de accountantsopleidingen 2016. De eindtermen voor de oriëntatie Accountancy-MKB zijn gericht op de adviestaak van de MKB-accountant. Na het afronden van de AA-opleiding (theorie en praktijk) ben je tekeningsbevoegd accountant voor overige assurance-opdrachten (bijzondere onderzoeken en beoordelingsopdrachten […]
 
Salarisadministrateur/Salarisadviseur (20-40 uur) Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn