Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 9 juni 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Waarom het juist aangeven van Airbnb-inkomen belangrijker wordt
De tijdelijke verhuur van de eigen woning via websites als Airbnb stijgt in populariteit. Hoe moeten de opbrengsten in de fiscale aangifte worden verwerkt?
Lees meer
 
 
Hypotheekbijtelling in plaats van renteaftrek
De eigenwoningregeling is te ingewikkeld en vraagt om een herziening. Dat zeggen vooraanstaande fiscalisten in het FD. Door de oplopende aftrekbeperking kan het belastingnadeel voor huizenbezitters al snel oplopen tot honderden euro’s per jaar. Soms is de bijtelling al hoger dan de aftrek.
Lees meer
 
Hoe vindt uw accountantskantoor gekwalificeerd personeel? Advertorial

Zoekt uw kantoor nieuwe collega’s? Tip dan uw HR-manager ‘Vriend’ te worden van Accountancy Vanmorgen (AV) en Fiscaal Vanmorgen (FV). Uw kantoor krijgt een eigen kantorenpagina, het logo wordt geplaatst op de homepage en uw vacatures komen zes weken op AV en FV te staan. Bovendien worden vacatures doorgeplaatst in de LinkedIngroep van AV én regelmatig gepubliceerd in onze nieuwsbrief.

Meer weten? Ga naar Vriend van AV =>

 
Wakkere accountant laat Hengelo zwarte cijfers schrijven
Hengelo sluit 2016 af met een positief saldo van €6 miljoen euro, aanzienlijk meer dan aanvankelijk gedacht. Dankzij een wakkere accountant, meldt dagblad Tubiantia.
Lees meer
 
 
Tuchtklacht tegen ex-bestuursvoorzitter Baker Tilly Berk
Het Openbaar Ministerie heeft een tuchtklacht ingediend tegen de ex-topman van Baker Tilly Berk. Dat meldt de Volkskrant. De zaak dient vrijdag voor de Accountantskamer.
Lees meer
 
 
KPMG maakt adviesdiensten digitaal toegankelijk
KPMG gaat onder de naam ‘KPMG Smart Tech Solutions’ zijn dienstverlening op het gebied van accounting en consulting op grote schaal digitaal toegankelijk maken. Dat betekent dat bedrijven en organisaties voor een aantal expertisegebieden adviesdiensten kunnen ‘downloaden’ en naar eigen inzicht in hun bedrijfsvoering kunnen gebruiken.
Lees meer
 
 
Alfa breidt uit naar 32 vestigingen
Alfa Accountants en Adviseurs neemt De Raam Accountants en Adviseurs over. Daardoor krijgt Alfa er met ingang van september een vestiging bij in het Brabantse Langenboom bij. Met die toevoeging komt het kantorennetwerk van Alfa op 32 vestigingen.
Lees meer
 
 
Periodiek verrekenbeding: weet u wat de gevolgen voor uw klant kunnen zijn?
Veel ondernemers zijn gehuwd met huwelijkse voorwaarden, waarbij wordt gekozen voor een regeling die uitgaat van uitsluiting van gemeenschap van goederen. Op deze manier houdt ieder van de echtgenoten zijn vermogen ook daadwerkelijk privé zodat bij een eventueel faillissement van de één het vermogen van de ander beter beschermd is. Ook bij een echtscheiding is […]
Lees meer
 
 
Accountants schoten tekort bij waardebepaling aandelen
Twee accountants kregen een waarschuwing van de tuchtrechter, omdat de inhoud van hun rapport over de waardebepaling van een pakket aandelen verkeerd uitgelegd kon worden. De klager was een voormalig bestuurder, die mede na uitbrengen van hun rapport persoonlijk aansprakelijk gesteld werd voor miljoenen euro’s.
Lees meer
 
Hoe een transformatie nieuwe energie geeft Contentpartner
Drie jaar geleden werd Rob Hannôt (63) wakker en dacht: ‘Een traditionele accountant staat te ver weg van ondernemers. Daar kan ik me niet mee vereenzelvigen. Als een klant tegen me zegt dat ik zijn boekhouder ben, dan doet dat zeer. Ik ga mijn administratiekantoor transformeren tot adviesorganisatie.’
 
Borgstelling landbouwkredieten Opleiding
Gedurende deze workshop gaan de deelnemers onder deskundige begeleiding actief aan de slag met een aantal praktijksituaties waarin het wanneer en hoe van het toepassen van de regeling Borgstelling landbouwkredieten centraal staat.
 
Controleleider DRV – Rotterdam Vacature
Bij DRV zie je iets terug van je werk. Omdat je werkt voor ondernemers in de echte economie. En omdat je als young professional volop groeikansen en een goed salaris krijgt. Ben jij ambitieus, kwaliteitsbewust en vind je het prettig om in een geautomatiseerde omgeving te werken? Kom dan eens praten over de functie van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn