Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 12 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Waarom de Belastingdienst tijdig informeren bij afkoop of omzetting PEB?
Nu de wet uitfasering pensioen in eigen beheer (PEB) is aangenomen zal de DGA een besluit moeten nemen over zijn pensioen in eigen beheer. Voor 1 juli 2017 moet de verdere pensioenopbouw bij de besloten vennootschap gestaakt zijn. De Belastingdienst heeft een informatieformulier gepubliceerd inzake de uitfasering van het pensioen in eigen beheer. Welke informatie […]
Lees meer
 
 
‘Familiebedrijven overwegen vertrek naar buitenland bij openbaar UBO-register’
Een aantal Nederlandse familiebedrijven denkt erover om naar het buitenland uit te wijken als het UBO-register daadwerkelijk vrij toegankelijk wordt. Dat zegt directeur Albert Jan Thomassen van FBNed, de organisatie van Nederlandse familiebedrijven, in het FD.
Lees meer
 
Geen vergunning en toch IT- en wettelijke audits? Advertorial

Q-Concepts maakt het mogelijk. Welke voordelen bieden wij u?
– Uw overige dienstverlening blijft behouden;
– Kwaliteit en verantwoordelijkheid controledossier volledig gewaarborgd;
– Profiteer van onze natuurlijke adviesfunctie;
– Maak gebruik van onze gratis Q-pe Academy-faciliteiten.

Nieuwsgierig? Bekijk de site van Q-Concepts =>

 
Kamervragen over (on)bekendheid uitfasering PEB
VVD-Kamerlid Aukje de Vries heeft Kamervragen gesteld over het bericht van MKB Belangen dat een derde van de DGA’s niet bewust is van de uitfasering van het PEB. De Vries wil onder meer van de staatssecretaris weten wat zijn beeld is van de bekendheid van de PEB-uitfasering bij accountants.
Lees meer
 
 
Ook werkgevers kritisch over UBO-register
In navolging van andere belanghebbenden hebben ook VNO-NCW en MKB-Nederland kritiek geuit op de voorgenomen invoering van het zogeheten UBO-register. “Voor familiebedrijven betekent het voorgestelde register een te zware inbreuk op hun privacy.” De organisaties vinden zelfs dat de nieuwe richtlijn indruist tegen het Europees recht.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
Fiscus geeft openheid over inrichtingseisen zakelijke bestelauto
De Belastingdienst kijkt bij de beoordeling van zakelijke bestelauto’s minder naar de bedrijfsvoering van een ondernemer, dan naar de (letterlijke) inrichting van het bedrijfsvoertuig. Hoe groter de auto, hoe minder belang wordt gehecht aan de functie van de passagiersstoel.
Lees meer
 
 
Vakantiegeld: uitstel betaling belasting wegens liquiditeitsprobleem
Ondernemers die, bijvoorbeeld omdat ze vakantiegeld moeten betalen aan hun medewerkers, tijdelijk niet in staat zijn om belastingschulden te betalen, kunnen telefonisch maximaal vier maanden uitstel van betaling aan de Belastingdienst vragen.
Lees meer
 
Wilt u naar de cloud? Wacht niet langer. Advertorial

Tijdens de kennissessie ‘Kom in beweging’ slaan Qics, Change to Comm en Caseware de handen ineen om u te laten zien dat in de cloud bewezen oplossingen beschikbaar zijn. Overstappen is helemaal niet spannend meer.

Met sessies van Londen & Van Holland, Full Finance en Erben Wennemars wordt u geïnspireerd om in beweging te komen.

Bekijk het programma of meld u aan =>

Vier onderwijsinstellingen leiden studenten op tot Cloud Accountant Contentpartner
Hogescholen Windesheim, Avans, Hogeschool van Amsterdam en ROC Graafschap College starten in mei met de praktische leergang Cloud Accountant. Laatstejaarsstudenten van de opleiding Accountancy leren tijdens de e-learning de trends, ontwikkelingen en technologiegebruik binnen accountantskantoren en hun klanten. Doel is dat studenten praktische bagage krijgen die aansluit op de behoeften van accountancykantoren.
 
Toeslagen Opleiding
Veel adviseurs hebben te maken met toeslagen, maar weten het fijne er niet van. Waar moet u op letten? Wat zijn de criteria voor de diverse toeslagen en hoe behoedt u uw klant voor onverwachte risico’s? In deze training wordt u bijgepraat over de diverse toeslagen. Eerst wordt ingegaan op de basisregeling van de AWIR, […]
 
Accountantsadviseur (AA/RA) Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Accountantsadviseurs zijn wij, voor de regio’s Oost- en West-Nederland, op zoek naar een: Accountantsadviseur (AA/RA) Jouw uitdaging Als accountantsadviseur profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige kennis van de voor de samenstelpraktijk geldende wet- en regelgeving en kantoororganisatie. Je vindt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn