Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 16 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Avedon wil meerderheidsbelang in HLB WVDB
Avedon Capital Partners B.V. wil via haar indirecte dochteronderneming GCF IV Bidco 9 meer dan de helft van de aandelen verkrijgen over HLB WVDB Holding B.V. De bedrijven hebben op 12 juni 2023 de Autoriteit Consument en Markt (ACM) om toestemming gevraagd voor de overname.
Lees verder »
Gemeentelijk adviseur is ziek: niemand kan vragen Qconcepts beantwoorden
In het accountantsrapport over 2022 waarschuwt Qconcepts de gemeente Den Helder ervoor kwetsbaar te zijn door een gebrek aan specialisten. De accountant kreeg daar zelf mee te maken. Toen de financieel adviseur van Den Helder ziek werd, was er niemand die vragen kon beantwoorden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Voorkom dat een verkeerd advies over erfrecht in de papieren gaat lopen

Erfrecht is een delicate kwestie. Als adviseur moet je op de hoogte zijn van alle mogelijkheden en valkuilen. Laat je daarom tijdens de summercourse op 30 augustus bijpraten door Prof. Bernard Schols. Na afloop kun jij je cliënt optimaal adviseren, waarmee je cliënt de fiscus het nakijken geeft.

Lees verder »
Max betaalt geen inkomstenbelasting, maar Maxima ook niet
F1-coureur Max Verstappen betaalt geen inkomstenbelasting. Maar koning Willem-Alexander, Maxima, Amalia en prinses Beatrix ook niet. Het is erg lastig onze monarchen te belasten. ‘Monaco Max’ kan fiscaal veel eenvoudiger worden aangepakt, aldus een ingezonden stuk in de Volkskrant.
Lees verder »
Geen kwade trouw voor gedragingen ná de aanslagtermijn
Een uitnodiging tot het doen van aangifte kan ook na de aanslagtermijn worden verstuurd, bevestigt de Hoge Raad. Als de bijgesloten aangiftebiljetten niet worden teruggestuurd, dan levert dit echter geen kwade trouw op.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waar sta jij als accountant of adviseur voor? Wat maakt jou interessant voor klanten?

Wanneer je een pitch opbouwt vanuit wat jou drijft ontstaat een verhaal dat inspireert en mensen raakt. Een pitch die laat zien waar jij voor staat. Tijdens deze summercourse op 30 augustus leer je van Loek Daemen hoe je een pakkende pitch maakt en daar storytelling aan toevoegt.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Meer dan een Great Place to Work
Ook accountant PKF Wallast heeft moeite voldoende nieuwe mensen aan zich te binden. Om het probleem te ondervangen, streeft CEO Stefaan Rodts naar een optimale bedrijfscultuur met bovengemiddelde opleidingsmogelijkheden, korte lijnen, veel vrijheid voor de medewerkers én bovenal een heleboel gezellige bedrijfsuitjes. 
Lees verder »
SRA reageert op voorstellen IT-beheerverslag
NOREA, de beroepsorganisatie van IT-auditors, heeft een verslaggevingsstandaard ontwikkeld en ter consultatie aangeboden. Volgens de SRA heeft het Nederlandse (controleplichtige) mkb in toenemende mate te maken met IT-risico’s. Maar de ledenorganisatie vindt dat management van IT geen ‘papieren tijger’ met onnodige administratieve lastenverzwaring moet gaan worden.
Lees verder »
Rusland zet accountant Lilia Chanysheva lang achter de tralies
De Russische politiek activiste Lilia Chanysheva (41) maakte carrière bij PwC en Deloitte. Tien jaar geleden werd ze actief in de beweging van oppositieleider Aleksej Navalny. Haar strijd tegen de corruptie en wetteloosheid resulteerde deze week in een veroordeling tot 7,5 jaar strafkolonie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je als accountant het verschil maakt met lease-oplossingen

Ondernemers moeten hun wagenpark verduurzamen. Want over een paar jaar zijn busjes en vrachtwagens op diesel of benzine niet meer welkom in steden. Accountants kunnen hun klanten helpen met een lease-oplossing. Asset manager van ING Erik Slaaf legt uit waarom lease een eenvoudige en goedkopere manier is om de stap te maken naar duurzamere bedrijfswagens.

Lees verder »
Mirjam Struijk in bestuur Eshuis
Mirjam Struijk-Doornweerd (37) is toegetreden tot het bestuur van Eshuis Accountants en Adviseurs. Ze neemt de plaats in van Michel Roelofs, die zich weer volledig gaat richten op klantwerk.
Lees verder »
Ruud Bongers wint De Fiscale Kennisprijs 2023
Ruud Bongers heeft de eerste editie van De Fiscale Kennisprijs  gewonnen. Deze prijs is een vervolg op de verkiezing Fiscaal Professional van het Jaar, die in 2021 en 2022 gehouden werd. Tijdens een live evenement bleek Bongers over de meeste fiscale kennis te beschikken.
Lees verder »
Files weer op oude niveau, werkgevers hebben sleutel deels in handen
Het aantal verkeersbewegingen is in 2023 op alle dagen toegenomen ten opzichte van 2019 (voor corona). Uit onderzoek van Anders Reizen blijkt dat werkgevers meer invloed kunnen hebben op het spreiden van verkeersstromen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Groei voor Moore DRV in jubileumjaar
Zakelijke samenwerking mislukt, maar was accountant een ‘raider’?
Auto met 38 kilometer op teller geldt als nieuwe auto, naheffingsaanslag BPM terecht
Topman EY stapt op na mislukte opsplitsing
OPLEIDINGEN
Cursus Duurzaamheid (verplicht PE-onderwerp 2023)
Accountancy Vanmorgen
29 juni 2023
E-learning Materiële vaste activa
Extendum
30 juni 2023
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
20 september 2023
VACATURES
Relatiebeheerder – Accountant
Moore MTH
Amsterdam
Gevorderd Assistent Accountant (Assurance)
KRAMERKUIPER accountants|adviseurs
Purmerend
Relatiebeheerder Accountancy & Advies | Amersfoort en Ede
CROP
Amersfoort, Ede
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN