Grant Thornton Actueel - AVG: ben ik verwerker of verwerkingsverantwoordelijke?
Grant Thornton Actueel, 24/05/18
Organisaties begeleiden bij het realiseren van groeiambities, dat is waar Grant Thornton voor staat. Via de Grant Thornton Actueel brengen wij u iedere twee weken nieuwe (internationale) inzichten op het gebied van financiën, bedrijfsvoering en strategie.

AVG: ben ik verwerker of verwerkingsverantwoordelijke?

Jan van Ederen  |  Partner
Vanaf 25 mei 2018 wordt u geacht te voldoen aan de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wellicht weet u precies wat dat voor uw organisatie inhoudt, of wellicht heeft u nog een aantal zaken op orde te brengen voor de 25e.

Lees verder

De box 3 forfaitaire rendementen, fake news?

Cor Overduin  |  Partner
Sinds 2017 geldt in box 3 de vaste 4 procent rendementsnorm niet meer. Momenteel zijn er in box 3 twee categorieën met elk hun eigen forfaitair rendement; een norm voor 'sparen' en één voor 'beleggen'. Welk rendement kunt u anno 2018 behalen? En wat zijn de toekomstverwachtingen?

Lees verder

Waarom is mijn schade-uitkering niet vrijgesteld in box 3?

Cor Overduin  |  Partner
Het zal u maar overkomen: ernstige schade aan uw kostbare bezit zoals een huis, een camper of ander kostbaar bezit als uw inboedel, een klassieke auto, een zeldzaam kunstobject etc. Diefstal, brandschade, waterschade: allemaal gebeurtenissen waarvan u mag hopen dat deze u niet raken. Meestal bent u voor dit soort risico's verzekerd. Mocht het dan toch onverhoopt mis gaan, dan bestaat er in ieder geval recht op financiële compensatie. Heeft u al nagedacht over de fiscale gevolgen bij uitkering van een bedrag door uw verzekeraar?

Lees verder

Finance control nieuwsbrief

Bent u CFO, Tax director of Controller en wilt u maandelijks op de hoogte blijven van nieuwe inzichten op het gebied van governance, risk en compliance? Meld u aan voor de Finance control nieuwsbrief door uw profiel aan te passen en onder de kop Nieuwsbrief 'Finance control' aan te vinken.

Meld u aan



31 mei


 

Dutch China desk 2018 Seminar

Seminar | Amsterdam
Meld u aan



26 juni


 

Relatie met externe toezichthouder en vergoeding commissariaat in relatie tot tijdsbesteding, aansprakelijkheid en reputatierisico

Rondetafelsessie | Rotterdam
Meld u aan
Bekijk alle evenementen



Publicaties


 



Internationale publicaties

 
Bekijk alle publicaties
Deel
Tweet
Deel
E-mail
© 2018 Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V., Grant Thornton Specialist Advisory Services B.V., Grant Thornton Forensic & Investigation Services B.V., Grant Thornton Expatriate Services B.V. en Grant Thornton Executives B.V.. Alle rechten voorbehouden.


Grant Thornton Accountants en Adviseurs B.V. · Flemingweg 10 · 2408 AV · Alphen aan den Rijn · Nederland

Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief? Mail uw vraag naar info@nl.gt.com
Zijn uw gegevens gewijzigd? Pas uw profiel aan. · Afmelden voor deze nieuwsbrief