ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-10-2024
Avondje Europa League: hoe presteren de tegenstanders van Ajax, AZ en FC Twente?

In navolging van PSV en Feyenoord komen vanavond de drie overgebleven Nederlandse troeven in actie. Waar Ajax een verre uitwedstrijd wacht in Azerbaijan, spelen AZ en FC Twente in eigen huis tegen twee ploegen die nog foutloos zijn. Lukt het ze om de knappe prestaties van de Champions League deelnemers te evenaren?


lees verder
Voorbeschouwing: Barcelona en Real Madrid klaar voor explosieve El Clásico

Zaterdag is het weer zover: de El Clásico. Barcelona gaat om 21:00 op bezoek bij de aartsrivaal in Madrid. Beide teams gaan met een goed resultaat naar deze wedstrijd toe. De Catalanen wonnen gisteren met 4-1 van Bayern München. Een dag eerder won Real Madrid met 5-2 van Borussia Dortmund. Spektakel lijkt dus gegarandeerd zaterdag!

lees verder
AZ-koppel Dani de Wit en Myron Boadu herenigd bij VfL Bochum: "Bundesliga is een prachtige competitie"

Ze speelden twee seizoenen samen bij AZ, stonden samen op het veld bij vele jeugdinterlands en traden gezamenlijk aan op het EK Onder 21 in Hongarije. Dit seizoen zijn Dani de Wit en Myron Boadu herenigd in het Ruhrgebied. Bij VfL Bochum ervaren de twee Amsterdammers de grootsheid van de Bundesliga. "Myron hoeft niet eens naar me te wijzen om te laten weten waar hij de bal wil hebben."

lees verder
Liverpool en Aston Villa enige twee ploegen met perfecte Champions League reeks

Het nieuwe format van de Champions League is drie duels onderweg. Voorafgaand werd berekend dat negen punten zeer waarschijnlijk voldoende is om de tussenronde te behalen. Waar een aantal topteams struikelde over de papier mindere goden, hielden twee teams het hoofd koel en lijken zich op te mogen maken voor minimaal twee duels extra.

lees verder
Timon Wellenreuther dichtbij uniek Feyenoord-record

Als Feyenoord zondag niet verliest van FC Utrecht heeft Wellenreuther 37-duels op rij geen Eredivisieduel verloren. Dan gaat hij recordhouder Eddy Treijtel voorbij. De ex-Feyenoorder was net als Wellenreuther keeper. Nog een gelijkenis is dat allebei de keepers hun carrière in Rotterdam begonnen als tweede keeper. De Duitse goalie moest eerst Justin Bijlow voor zich duiden. Treijtel moest voordat hij eerste keeper werd Eddy Pieters Graafland voor hem houden.

lees verder
Vergeten spelregels en bizarre doelpunten tijdens voetbalwedstrijden

Bij wedden op voetbal zijn er altijd weddenschappen voor de topscorer, doelpuntenaantal bij rust of beide teams scoren. Een weddenschap op het meest bizarre doelpunt is er nog niet, maar zou er eigenlijk wel moeten zijn. Lees maar eens verder.

lees verder
De route van Joshua Zirkzee naar Manchester United: "We maakten tegenstanders helemaal gek met zijn tweeën"

Een reuzenstap. Een risicovolle bovendien. Joshua Zirkzee ruilde FC Bologna afgelopen zomer in voor Manchester United. De Engelse grootmacht legde 42,5 miljoen euro neer voor de 23-jarige aanvaller. Of hij gaat slagen op Old Trafford? Zijn voetbalvrienden hebben het volste vertrouwen in Zirkzee. "Josh is een artiest. Zijn spel is pure kunst."

lees verder
Hoe is het met Jay Stansfield, de duurste League One speler ooit?

Will Grigg, die enige tijd on fire was, stond jarenlang bekend als de recordtransfer van de Engelse League One. In januari 2019 maakte hij voor 3.4 miljoen euro de overstap van Wigan naar Sunderland. Met afstand was Grigg de duurste inkomende transfer in de historie van de competitie, maar Birmingham City heeft daar afgelopen zomer verandering in gebracht. Sinds de overname door het Amerikaanse Shelby Companies van Tom Wagner is er sprake van nieuwe verstandhoudingen. Tom Brady, de beste quarterback aller tijden, is mede-eigenaar en er is meer geld om uit te geven. Een deel hiervan werd geïnvesteerd in Jay Stansfield, de duurste League One speler ooit.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Vinicius, Rodri of Lautaro? Dit is de Ballon d'Or-favoriet volgens de bookies

Sinds 2008 was de Ballon d’Or bijna altijd een tweestrijd tussen Leo Messi en Cristiano Ronaldo. Deze reeks werd enkel onderbroken door Luka Modric (2018) en Karim Benzema (2022). Nu lijkt een nieuw tijdperk aangebroken, waarin er meer dan twee opties zijn. Rodri werd na het EK tot favoriet gebombardeerd, maar miste de afgelopen maanden vanwege een kruisbandblessure. Vinicius pakt ondertussen zoveel mogelijk van het licht van de schijnwerpers van het Bernabéu, wat weer ten koste gaat van teamgenoten Mbappé en Bellingham. Als het aan Mario Been ligt, wint Haaland de Ballon d'Or, maar recordhouder Messi geeft weer de voorkeur aan Lautaro Martínez. Wie is favoriet bij de bookmakers?

lees verder
Win het boek Willem, Obiku moet erin! van Henk Evenblij

Wie kent Henk Evenblij niet? In ieder geval is de hele voetbalwereld bekend met deze journalist. Van spelers tot trainers en van bestuurders tot supporters. Maar wat de mensen niet weten is dat Henkie van Holland een partytijger pur sang was. Dat is onder meer te lezen in het boek Willem, Obiku moet erin! dat deze week van zijn hand is verschenen en via onze website is te winnen.

lees verder