Goedemorgen, Geplunderde winkels, vernielde terrassen en afgebrande auto's. Avondklok-protesten in Am
NOS Nieuwsbrief
Goedemorgen,
Geplunderde winkels, vernielde terrassen en afgebrande auto’s. Avondklok-protesten in Amsterdam en Eindhoven vorig weekend waren de opmaat voor de heftigste rellen die de politie in 40 jaar meemaakte. Door het hele land was het begin deze week onrustig.
Burgemeesters maakten zich grote zorgen en ook uit de landelijke politiek kwamen afkeurende geluiden. Al werd de onrust ook gebruikt om campagne te voeren.
Beelden van ondernemers in tranen door de plunderingen, maakten ook wat los: zo schieten crowdfundingacties als paddenstoelen uit de grond.
Dit was er nog meer in het nieuws deze week:
Verhalen om wat langer bij stil te staan:
Het vaccineren begint wereldwijd op gang te komen. Maar in het ene land gaat het sneller dan het andere land. Wie koopt eigenlijk welke vaccins en hoe verdeel je die dan eerlijk?
Check de verschillen tussen landen in deze interactieve kaart van NOS op 3.
Het voelt gek: clubs uit het betaald voetbal krijgen tijdens de coronacrisis financiële ondersteuning van de overheid, maar tegelijkertijd trekken die clubs nieuwe spelers aan.
En die spelers kosten soms veel geld, zowel wat betreft transfersom als salaris. NOS Sport legt uit hoe dat kan.
Veel jongeren voelen zich somber door corona, blijkt uit een rondgang langs 9000 volgers van NOS Stories. Eén op de drie jongeren geeft zijn of haar leven op dit moment een onvoldoende.
In deze video delen Juul (18), Jurriaan (17) en Fatima (15) hun ervaringen.
Dit zit er dit weekend aan te komen:
  • Dit weekend staat het WK Veldrijden op het programma in Oostende. Op zaterdag komen de vrouwen in actie en zondag de mannen.
  • Zondag is ook de nationale Holocaust Herdenking in Amsterdam.
Heb je tips, op- of aanmerkingen of verhaalideeën? Dan horen we dat graag. Mail ons op: nosnieuwsbrief@nos.nl. Of druk op reply.