NIEUWS | RESEARCH | VACATURES | WEBSHOP

WEEKOVERZICHT

AXA IM Real Assets ziet muziek in Nederland

AXA Investment Managers Real Assets timmert hier weer flink aan de weg. In een joint venture met het Deense pensioenfonds ATP kochten de Fransen dit voorjaar het nhow Amsterdam RAI hotel. Zeer recentelijk werden hier ook nog vijftien logistieke centra verworven. Europa’s grootste vastgoedvermogensbeheerder is ook op zoek naar Nederlandse huurwoningen.

Lees meer

Standard Life Investments koopt DC in Vianen

Standard Life Investments koopt in Vianen een nog te bouwen distributiecentrum van in totaal 23.000 m². Het fonds Standard Life Investments European Real Estate Club LP III (Euro Club III) investeert 16 miljoen euro in het nieuwbouwproject via ‘forward funding’.

Lees meer

Brabantse commerciële vastgoedmarkt ontwikkelt zich sterk  

Noord-Brabant zit de Randstad op de hielen in de commerciële vastgoedmarkt. Voor logistiek vastgoed staan West- en Midden-Brabant al op de eerste plaats in Nederland, de provincie kent het grootste aantal succesvolle campussen en qua groei op de kantorenmarkt doen Eindhoven en Breda niet onder voor Utrecht en Rotterdam. 

Lees meer

Staat steggelt met koper vastgoedpoot SNS

De Nederlandse overheid heeft een geschil met de koper van Propertize, de voormalige vastgoedpoot van SNS Reaal.

Lees meer

Pensioensector stopt 10 miljard in hypotheken

Munt Hypotheken, dat met kapitaal van pensioenfondsen hypotheken aanbiedt aan Nederlandse consumenten, ziet de investeringen in zijn fonds verder toenemen.

Lees meer
(advertorial)

Iedere werkdag het laatste nieuws & transacties?

Meld u aan voor een abonnement op Vastgoedmarkt. U ontvangt dan iedere werkdag om 7.30 uur de nieuwsbrief, ontvangt de krant en de specials per post en heeft volledige en onbeperkte toegang tot de website, inclusief het omvangrijke archief.

Bekijk hier het speciale aanbod >

OVG waarschuwt: snel nieuwe kantoren nodig

Nederland heeft snel behoefte aan nieuwe kantoren en woningen. En het kabinet moet daarbij helpen. Dat betoogt Boudewijn Ruitenburg, directielid bij OVG Real Estate. ‘Neem Rotterdam. Daar staat geen bouwkraan in het centrum. Zelfs het beste stukje grond blijft onaangeroerd. Dat belemmert de stad om zich door te ontwikkelen en het is slecht voor de concurrentiepositie van Nederland.’

Lees meer

Hoogste kantooropname Amsterdam sinds 2012

De opname van kantoorruimte in Amsterdam heeft in het eerste kwartaal van 2017 met 71.800 m2 het hoogste niveau bereikt sinds 2012. Dat blijkt uit cijfers van vastgoedadviseur CBRE.

Lees meer

Hudson’s Bay tekent voor logistiek centrum Mijdrecht

Hudson’s Bay Company heeft een huurovereenkomst getekend met HB Capital voor een distributiecentrum van 55.000 m2 in Mijdrecht.

Lees meer

Asset Level Index maakt Europese vastgoedmarkt transparant 

INREV heeft ver gevorderde plannen voor een Europese index op gebouwniveau. Begin juni beslist het bestuur of deze ‘grote doorbraak in de transparantie voor institutionele Europese vastgoedbeleggingsmarkt’ groen licht krijgt.

Lees meer

Deka koopt 105.000 m2 logistiek in Venlo

Het Nederlandse bedrijf VidaXL verkoopt een logistiek nieuwbouwproject in Venlo van circa 105.000 m2 aan Deka Immobilien. VidaXL zal het nieuwe dc in de nabije toekomst in gebruik gaan nemen als Europees distributiecentrum.

Lees meer
(advertorial)

Vastgoedmarkt Transformatieplein

Bezoek op Provada het Transformatieplein. Dagelijks bieden we u een inspirerend programma, waar het thema Gebiedstransformatie centraal staat. Gebieden in de steden Rotterdam, Amsterdam en Rijswijk komen uitgebreid aan bod.

Bekijk het programma >
 
 

VASTGOEDMARKTBANEN

Medewerker Property Management
Projectmanager Huisvesting
Junior Projectmanager Winkelvastgoed

HET NIEUWS VAN

Frank van Min
 
Je ziet steeds meer voorbeelden van de succesvolle transformatie van kantoorgebouwen naar huurwoningen. Een mooi instrument om beter te voldoen aan de vraag naar woningen.
Vaak gaat het om woningen in de sociale sector. De eigenaren zijn veelal marktpartijen die hiermee het traditionele terrein van corporaties betreden. Helaas kunnen deze partijen voorafgaande aan de transformatie geen zekerheid krijgen over de Woz-waarde en dus ook niet over de te vragen huurprijs. Die wordt namelijk bepaald op basis van de Woz-waarde. Doe hier wat aan, heren en dames politici!
Transformatie is om meerdere redenen steeds interessanter. In principe geldt een vrijstelling van de verhuurdersheffing en ook biedt de nieuwe Wet doorstroming huurmarkt een aantal specifieke mogelijkheden. Denk aan minder btw over verbouwingskosten, lagere overdrachtsbelasting en meer opties voor tijdelijke verhuur in de periode voor de transformatie (in plaats van antikraak). 
De mogelijkheden en beperkingen verschillen per transformatieproject, maar de positieve trend is duidelijk:  steeds meer leegstaande kantoren zullen veranderen in goed renderende huurwoningen.
 
Frank van Min
Wolf Huisvestingsgroep

 

COLOFON

Contact
Nieuwsbrief
Adverteren
twitter linkedin RSS
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.