ELF Voetbal nieuwsbrief van 17-05-2021
AZ-doelman Bizot weet al of hij naar het EK gaat: "Mijn rol is duidelijk"

In de afsluitende competitiewedstrijd van AZ hield doelman Marco Bizot opnieuw 'de nul'. Heracles Almelo kreeg met 5-0 klop. Wat de zomer hem brengt, is nog gissen: vakantie vieren óf met het Nederlands elftal mee naar het Europees kampioenschap. De dertigjarige sluitpost behoort in ieder geval tot de voorselectie van bondscoach Frank de Boer. "Ik weet al waar ik op kan rekenen."


Lees verder
Anwar El Ghazi heeft momentum te pakken en solliciteert openlijk voor een plekje op het EK

Met enige verrassing werd er op de voorselectie van Frank de Boer gereageerd. In de aanval vonden bijvoorbeeld de nodige veranderingen in de selectie plaats. Zo werd Ryan Babel thuisgelaten en verdiende Wout Weghorst een oproep. Een andere nieuwe naam was die van Anwar El Ghazi. De Barendrechter speelde zijn laatste interland voor Oranje in 2015.

Lees verder
Extra dikke EK Special ELF Voetbal is uit: alles over Oranje en de 23 andere deelnemers

Nog maar een paar weken wachten en dan barst het spektakel los: het EK! Officieel EURO 2020. Na 2.528 dagen is Oranje weer actief op een eindtoernooi. Ruim 361 weken na de bronzen medaille op het WK van 2014 staat de ploeg van bondscoach Frank de Boer voor een nieuwe uitdaging. Alles daarover en over de 23 andere deelnemers is te lezen in de extra dikke EK Special van ELF Voetbal.

Lees verder
De ELF beste minuten-per-doelpunt-ratio's in Europa dit seizoen

Robert Lewandowski gaat momenteel aan kop in het klassement om de Gouden Schoen. De Pool scoorde al meer dan veertig doelpunt en verbreekt record na record. Is de spits van Bayern München ook de meest efficiënte aanvaller van Europa? ELF Voetbal zette de elf spelers die dit seizoen de minste minuten nodig hebben om een doelpunt te maken voor je op een rij.

Lees verder
PANNA! 57 is uit: onze EK-Leeuwen en OranjeLeeuwinnen maken zich op voor mooie zomer

Er komt een mooie zomer aan. Niet alleen kijkend naar het weer, maar zeker ook op voetbalgebied. We kunnen ons opmaken voor twee supertoernooien. Voor het eerst na negen jaar is Oranje er weer bij op het EK en de OranjeLeeuwinnen hebben zich voor het eerst in de historie geplaatst voor de Olympische Spelen! Uiteraard blikken we met PANNA! 57 vooruit op deze toptoernooien. Maar we besteden ook aandacht aan andere leuke voetbalonderwerpen en natuurlijk vele quizjes, lijstjes en uiteraard de strip en de fotostrip.

Lees verder
De laatste vijf keer dat Ajax 100 doelpunten wist te maken in de Eredivisie

Ajax speelt zondag de laatste wedstrijd van het seizoen en het speelt alleen nog voor de eer. In dat kader zullen de fans hopen dat er tegen Vitesse in ieder geval één treffer wordt gemaakt, want dan haalt Ajax de 100 doelpunten in één seizoen. Dat lukt de recordkampioen niet heel vaak. Dit waren de laatste vijf keren dat het wél lukte.

Lees verder
Interview PSV-duo Denzel Dumfries en Donyell Malen: "Na elk doelpunt vloog bier massaal door de lucht"

Denzel Dumfries (25) debuteerde in oktober 2018 voor het grote Oranje met een klinkende zege op Duitsland. Donyell Malen (22) deed elf maanden later hetzelfde. Met een doelpunt zelfs. Nu staat het PSV-duo voor haar debuut op een eindtoernooi. "Tijdens het WK van 2014 heb ik alle wedstrijden van Oranje voor een groot scherm op het Oranjeplein van Radio 538 gezien. Het voelt vreemd dat mensen ons nu op soortgelijke wijze gaan bekijken."

Lees verder
Interview Mario Bilate: "Ik heb bizarre dingen meegemaakt in de nacompetitie"

Mario Bilate hoopt als speler van NAC Breda voor de derde keer op rij te promoveren naar de Eredivisie. ELF Voetbal besloot de 29-jarige spits te bellen. Over een bewogen seizoen van NAC, zijn eigen prestaties namens de Bredanaars, de promotie met FC Emmen in 2018, een bizarre ontknoping in het shirt van RKC Waalwijk in 2019, de onvoorspelbaarheid van de nacompetitie en de jacht op een ticket voor de Eredivisie met NAC.

Lees verder
Interview Will Grigg: "Hoe het voelt als veertigduizend mensen jouw naam beginnen te zingen?"

Hij speelde geen minuut op het EK van 2016. Maar Will Grigg was met afstand de meest bezongen speler van het EK van 2016. Op de tribunes was de international van Noord-Ierland on fire. De hoofdrolspeler, tegenwoordig actief bij MK Dons, had na het toernooi veel geld kunnen verdienen met een reclamespotje. "Verzekeringstechnisch bleken er nogal wat problemen te kleven aan het vrijwillig jezelf in brand steken."

Lees verder