ELF Voetbal nieuwsbrief van 18-10-2024
AZ-koppel Dani de Wit en Myron Boadu herenigd bij VfL Bochum: "Bundesliga is een prachtige competitie"

Ze speelden twee seizoenen samen bij AZ, stonden samen op het veld bij vele jeugdinterlands en traden gezamenlijk aan op het EK Onder 21 in Hongarije. Dit seizoen zijn Dani de Wit en Myron Boadu herenigd in het Ruhrgebied. Bij VfL Bochum ervaren de twee Amsterdammers de grootsheid van de Bundesliga. "Myron hoeft niet eens naar me te wijzen om te laten weten waar hij de bal wil hebben."


lees verder
Win het boek Willem, Obiku moet erin! van Henk Evenblij

Wie kent Henk Evenblij niet? In ieder geval is de hele voetbalwereld bekend met deze journalist. Van spelers tot trainers en van bestuurders tot supporters. Maar wat de mensen niet weten is dat Henkie van Holland een partytijger pur sang was. Dat is onder meer te lezen in het boek Willem, Obiku moet erin! dat deze week van zijn hand is verschenen en via onze website is te winnen.

lees verder
Topper tussen PSV en AZ, Feyenoord aan de bak in Deventer en Ajax op bezoek in Almelo: speelronde 9 komt eraan!

Nu de interlandperiode er weer op zit, kunnen we uitkijken naar een aantal weken Eredivisievoetbal! We blikken alvast vooruit op aankomend weekend, met een aantal héérlijke potjes in het verschiet.

lees verder
Deze Nederlandse spelers zijn op de weg terug na een (langdurige) blessure

Dagelijks wordt er in de voetbalwereld gesproken over de overvolle speelkalender en de impact daarvan op spelers. Veel teams hebben te maken met een flink aantal blessures, waaronder ook het Nederlands elftal. Zo zagen spelers als Veerman, Van Hecke, Timber, Schouten, Weghorst, Aké en Koopmeiners zich genoodzaakt af te melden bij bondscoach Ronald Koeman. Daarnaast zijn er ook spelers die door langdurige blessures aan de kant staan. Hoe is hun herstel op dit moment?

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Nieuwe transferwaardes Eredivisie: Bakayoko nog steeds meest waardevolle speler, Ramaj grootste verliezer

Maandag 14 oktober publiceerde Transfermarkt.nl, de website die transferwaardes van spelers berekend, de nieuwe transferwaardes van alle spelers van de Eredivisie. Wie mag zich de meest waardevolle speler van de Eredivisie noemen? Wie stijgt het meest in waarde? En wie heeft juist het meeste verloren?

lees verder
Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

lees verder
Moordend schema op komst voor het Liverpool van Arne Slot

Liverpool is de trotse koploper van de Premier League. Ook in de Champions League gaat het voortvarend voor de ploeg van Arne Slot. Met overwinningen tegen AC Milan en Bologna staat Liverpool er goed voor. De komende periode kunnen ‘The Reds’ hun borst nat maken. Tot de volgende interlandperiode kent Liverpool namelijk een loodzwaar programma.

lees verder
Succesvol Jong Oranje onder de loep

Jong Oranje won afgelopen maandag met 3-0 van Jong Zweden. Met deze overwinning hebben de mannen van Michael Reiziger een historische prestatie geleverd: nog nooit won Jong Oranje alle EK-kwalificatiewedstrijden. Met dertig punten uit tien wedstrijden kunnen ze met een goed gevoel naar Slowakije afreizen deze zomer, waar het EK Onder-21 plaatsvindt. Waar en hoe spelen de heren die tegen Zweden deze prestatie leverden?

lees verder